hirdetés

Az olyan cégek, mint a Facebook, az emberek idejére vágynak

Online marketinges, social media szakértő. Már az iwiw-korszak alatt érdekelték a közösségi médiában rejlő marketinglehetőségek. Tanácsokat nemcsak a cégén keresztül ad, de blogolni is régóta szeret a témában. Annyira, hogy a Közösségi kalandozások néven futó oldal egyre ismertebbé tette a nevét, ma pedig már a téma legelismertebb hazai szakértői között tartják számon. Lévai Richárddal beszélgettem a lámpalázról és a Facebook jövőjéről.
hirdetés

Lévai Richárd Fotó: Hatlaczki Balázs

Szeicz András: Mikor regisztráltál a Facebookra?

Lévai Richárd: 2007–2008 tájékán. Az első százezer magyar között lehettem. De ezt meg kellene néznem pontosan.

Sz. A.: Már akkor is érdekelt a közösségi média üzleti oldala?

L. R.: Persze! Ez az időszak főleg arról szólt, hogy itt a cégnél regisztráltuk magunkat mindenféle új platformra, és próbálgattuk őket. Ugye, ez az iwiw-korszak volt, akkor még ez jelentette Magyarországon a közösségi médiát, de mi azért lelkesen próbálgattuk a többi felületet is. A Facebook ekkoriban már kezdett feljönni, sokat lehetett olvasni arról a nemzetközi médiában, hogy rövid idő alatt piacvezetővé válhat.

Sz. A.: Én már nem emlékszem, mikor regisztráltam, de arra igen, hogy kétszer is, mert elsőre egyetlen hazai ismerősömet sem találtam meg az oldalon. Akkor meg voltam győződve róla, hogy ennek Amerikán kívül nem sok helyen van értelme.

L. R.: Én akkor regisztráltam, amikor a Facebook bevezette, hogy saját nevet tudsz magadnak foglalni. Ez adta meg a végső lökést a regisztrációhoz, mert gyorsan le akartam védeni a nevemet az oldalon. Szóval beregisztráltam, de utána hónapokig rá se néztem a felületre. Aztán kezdték a cimborák meghívogatni egymást, egyre többen beszéltek is az oldalról, és nem sokkal később elkezdődött a Facebook játékos korszaka. Ez időben már nem volt messze az üzleti használattól. Cégként mi is egyre aktívabbak lettünk, egyre többet kommunikáltunk az ügyfeleinkkel Facebookon is, és ennek hatására egyre többen kerestek minket azzal, hogy ők is akarnak ilyen oldalt csinálni, és jó szöveget írni rá. Innen indult a blog ötlete is. Akkor még Facebook-tippek címen.

Sz. A.: Emlékszem a játékos időszakra. Amennyire népszerű volt az elején, annyira utálták a felhasználók a végén. Voltak ismerőseim, akik a rengeteg játékértesítő és -meghívó miatt hagyták el az oldalt.

L. R.: Szerintem ez jól illeszkedett a rendszer életgörbéjébe. Az elején meg kellett fogni a fiatalokat, és bent kellett tartani őket. Ha nem volt elég ismerősöd, a játékokon keresztül szerezhettél újakat. Ahogy egyre idősödött ez a generáció – és ahogy egyre több korosztály között lett népszerű az oldal –, úgy vált egyre zavaróbbá a játékáradat, és a cég gyorsan vissza is vett a játékosságból. A Facebook ezen átpozicionálása sok Facebook-játékra szakosodott céget küldött akkor a süllyesztőbe...

A teljes interjú a Piac & Profit szeptemberi számában olvasható!

A Piac & Profit szeptember 7-i Social Media 2017 konferenciáján Lévai Richárd hasznos tippeket, trükköket és tudnivalókat oszt meg arról, hogyan és mire érdemes használnia a legkisebb vállalkozásnak is közösségi oldalakat!

hirdetés

Véleményvezér

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

Ilyen sem volt még. A magyar állam magas rangú politikusai eddig messze elkerülték Ukrajnát.
Hazaáruló kereső program indult

Hazaáruló kereső program indult

Új magyar nemzeti társasjáték kezdődött. A neve, ki a hazaáruló?
Őrületesen olcsó áron hirdeti játékkonyháját az egyik nemzetközi áruházlánc, mégis külföldi boltjaikban érdemes megvenni

Őrületesen olcsó áron hirdeti játékkonyháját az egyik nemzetközi áruházlánc, mégis külföldi boltjaikban érdemes megvenni

Csodaország lettünk. Már az akciós termékek is drágábbak itthon, mint külföldön.
Az oroszok elveszítették tankjaik felét

Az oroszok elveszítették tankjaik felét

Az orosz-ukrán háború úgy tűnik a levegőben dől majd el. A rakéták és a drónok korszakát éljük.
A világ vicce, a britek most már fizetnének is azért, hogy visszatérhessenek valamennyire az EU-ba, amiből kiléptek

A világ vicce, a britek most már fizetnének is azért, hogy visszatérhessenek valamennyire az EU-ba, amiből kiléptek

Ember nem lőtt még akkora mellét, mint a britek a brexittel. Most már úgy vélik, bárcsak egy rossz álom lenne, hogy kiléptek.
Terrorista állam-e Oroszország?

Terrorista állam-e Oroszország?

Az Európai Parlamentben elsöprő többséggel fogadták el azt az állásfoglalást, ami szerint Oroszország terrorizmust támogató állam.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo