hirdetés

A cégautók adóemelése és a magasabb üzemanyagár miatt szabadulnak járműveiktől a vállalatok

Az ág is húzza a hazai vállalati autós flottákat: nem csak a cégautókra kivetett adó, de a céges üzemben tartással rendelkező gépjárművek üzemanyagára is az egekben van. A feszes pénzügyi tervezéssel rendelkező nagyvállalatok pedig sorra váltanak: egyre több olyan vállalat van, amelyik nem akar sem a chiphiánnyal küszködő autóiparra várni, sem pedig az elmúlt hónapokban végzetesen elszállt költségeket megfizetni.

hirdetés

A kormány idén július elejével több különadót is kivetett, amelynek részeként a cégautóadót is megemelték, majd alig pár hónappal később ezt követte az üzemanyag áremelés. Becslések szerint Magyarországon a személygépkocsik mintegy 20 százaléka lehet céges üzemben tartású, azaz ezek az intézkedések mintegy 800 ezer autót érintenek – aminek egy jelentős része „flottában fut".

Egyre több céges csomagot vesznek a közösségi autók üzemeltetőitől (Fotó: Keresnyei Vince)Egyre több céges csomagot vesznek a közösségi autók üzemeltetőitől (Fotó: Keresnyei Vince)

Pénzintézetek az élen, utánuk következnek a piaci változásra gyorsan reagáló „early adopterek"

Számos kereskedelmi bank és pénzintézet, közöttük többek között a CIB Bank is úttörő módon veszi igénybe a közösségi autózás lehetőségét, de az olyan innovatív szereplők sem maradnak le mögöttük, mint a Portfolio mögött álló Net Média, vagy a Wolt. A nagyokat és a közepeseket pedig az olyan hazai KKV-k követik, amelyek számára – az elszálló energiaárak és infláció mellett – elengedhetetlenül fontos az átgondolt és költséghatékony gazdálkodás az életben maradáshoz.

- Évekkel ezelőtt a környezettudatosság és gazdaságos működés jegyében kezdtük el a saját céges flottánk mellett a GreenGo-t használni – nyilatkozta Almás Béla, a Streamnet Zrt. vezérigazgatója. - Dinamikusan növekvő vállalkozásként nagy előny számunkra, hogy a gyorsan változó autóhasználati igényeinket a GreenGo-val tudjuk lefedni. Ezen kívül számos olyan előnnyel jár a céges közösségi autóhasználat, mint a rugalmasság, perc alapú elszámolás vagy a havi számlázás.

hirdetés

Véleményvezér

Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.
Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Jó volt a termés világszerte, a túlkínálat miatt pedig legalább 50 százalékot esett az avokádó globális ára.
Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo