Szeretik a magyar részvényeket a befektetők

Az előző hónap záróértékéhez képest ezúttal is jelentős eredményeket mutatott a BUX: a BÉT elsődleges részvénymutatója 57 878,43 ponton fejezte be a hónapot, amely további 3,3 százalékos növekedést jelent októberhez képest. Az azonnali részvénypiac forgalma ezúttal mérsékelt formát mutatott, 181 milliárd forintot tett ki, amely 8,6 milliárd forint értékű napi átlagnak felel meg. A legnépszerűbb részvények sorrendjét az OTP Bank, a MOL és a Richter Gedeon zárta 91,8, 31,3 és 28,8 milliárd értékű forgalommal, míg a brókercégek mezőnyében az Erste, a Wood & Company és a Concorde jártak az élen. A novemberi hónap a csengetések terén is aktív volt: a Shopper Park Plus, a Biggeorge REIT Nyrt. és az MBH Jelzálogbank is csengetett.

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A geopolitikai események, beleértve az energiaválságot és a kelet-európai feszültségeket, tovább bonyolították az európai piaci környezetet, és befolyásolták a befektetési hangulatot. A novemberi hónapban konszolidáció volt felfedezhető, egyrészről azon növekvő előrejelzések hatására, miszerint az amerikai jegybank 2024 első felében csökkenteni fogja a kamatokat. Megemlítendő ebben a tekintetben továbbá az EU-ból érkező hangulatindex, valamint a tagállamok inflációs adatközlései is.

A globális összképpel szemben a hazai tőkepiac meg tudta tartani a stabilitását novemberben is, a BUX index 3,3 százalékos növekedéssel, 57 878,43 ponton zárt, legmagasabb értékét, 58 011 pontot pedig november 15-én érte el.

Forrás: BÉT
Forrás: BÉT

A legnagyobb, 91,8 milliárd forintnértékben novemberben is az OTP Bank részvényeivel zajlott a kereskedés, őt követte a MOL és a Richter Gedeon: előbbi 31,3 milliárd, utóbbi 28,8 milliárd forintos forgalommal zárta a novembert. A mid-capek közül az Appeninn emelkedett ki, 63,6 százalékos részvényárfolyam-növekedéssel.

A középvállalati piacon, a BÉT Xtenden a ViVeTech Nyrt. tudhat maga mögött különösen erős hónapot, 51,9 százalékos emelkedéssel.

Forrás: BÉT
Forrás: BÉT

Az azonnali részvénypiac forgalma összességében ebben a hónapban 181 milliárd forintot tett ki, amely egy kereskedési napra vetítve 8,6 milliárd forintot jelent. A novemberi hónap a csengetések terén is aktív volt: a Shopper Park Plus bevezette részvényeit a BÉT Prémium Kategóriájába, ezáltal eredményesen lezajlott a Budapesti Értéktőzsde történetének első euró alapú részvénykibocsátása. Novemberben került sor továbbá a Biggeorge REIT Nyrt. kereskedésindító csengetésére is, akik a BÉT standard szekciójában debütáltak. Mindemellett a prémium kategóriában szereplő MBH Jelzálogbank is csengetéssel ünnepelte meg 20 évvel ezelőtti tőzsdei bevezetésének évfordulóját.

Véleményvezér

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.
Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján

Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján 

Családi segítség nélkül szinte lehetetlen Budapesten ingatlanhoz jutni egy fiatalnak.
Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására 

Még soha nem volt mélységű lejárató kampány indult Magyar Péter ellen.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo