Bét cikkek

hirdetés

A bankválság kirobbanása megtépázta a budapesti tőzsdét

A bankválság kirobbanása megtépázta a budapesti tőzsdét

BÉT - Emelkedő forgalom mellett csökkent a BUX.
A kormány újabb extraprofitadója nem tetszett a tőkepiacnak

A kormány újabb extraprofitadója nem tetszett a tőkepiacnak

BÉT - Emelkedő forgalom mellett csökkent a BUX a héten.
Itthon prüszkölt a tőkepiac februárban

Itthon prüszkölt a tőkepiac februárban

Az év eleji növekedés után mérsékelt csökkenés a tőkepiacon.
Az olajcégek rekord nyereségeket jelentettek, kivétel a Mol, a különadók veszteségbe fordították

Az olajcégek rekord nyereségeket jelentettek, kivétel a Mol, a különadók veszteségbe fordították

BÉT - Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten.
Miközben a londoni tőzsdeindex rekordot döntött a budapesti csökkent

Miközben a londoni tőzsdeindex rekordot döntött a budapesti csökkent

BÉT - Növekvő forgalomban csökkent a BUX a héten.
hirdetés
Remek hét van a pesti börze mögött

Remek hét van a pesti börze mögött

Növekvő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a héten.
Jól indult az év a budapesti tőzsdén

Jól indult az év a budapesti tőzsdén

BÉT - Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten.
Nagy zuhanás után év végi korrekció

Nagy zuhanás után év végi korrekció

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 43 793,76 ponton zárta az évet, az index 6926,95 ponttal, 13,6 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.
A Budapesti Értéktőzsde fekete éve

A Budapesti Értéktőzsde fekete éve

BÉT - Éves viszonylatban 13,6 százalékkal esett a BUX 2022-ben.
Szárnyal Mészáros Lőrinc zászlóshajója a szankciók ellenére

Szárnyal Mészáros Lőrinc zászlóshajója a szankciók ellenére

Működése során először lépte át az 1000 milliárd forintos mérlegfőösszeget az OPUS csoport.
hirdetés

Szépen hízott a BUX

BÉT - Csökkenő forgalom mellett emelkedett a héten a BUX.

Végre egy áremelkedés, ami nem az infláció miatt történt

Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten.

Nagy pénzhez jutott a Magyar Fejlesztési Bank

Hetvenmilliárdos tőkeemelés az MFB-nél.

Meglepő jelentés egy magyar energiacégtől

A PannErgy 38,9 százalékkal több hőt értékesített a harmadik negyedévben.

Újabb gödör a Budapesti Értéktőzsdén

BÉT - Csökkenő forgalom mellett esett a BUX a héten.

Fekete hete volt a Budapesti Értéktőzsdének

BÉT - Csökkenő forgalom mellett csökkent a BUX a héten.

Szép volt a július a részvénypiacon

A továbbra sem enyhülő globális gazdasági nehézségek ellenére a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe, a BUX index jelentős mértékben korrigált júliusban – a 41 805,3 pontos záróérték 6,5 százalékos növekedést jelent az előző hónaphoz képest.

Nem volt jó hete a budapesti tőzsdének

Csökkenő forgalomban esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 41 805,28 ponton zárt pénteken, 522,39 ponttal, 1,23 százalékkal alacsonyabban mint egy hete.

Stoptáblát kapott a FuturAqua Nyrt. alaptőke-emelése

Az MNB felfüggesztette a FuturAqua Nyrt. alaptőke-emelés során kibocsátandó részvényeinek forgalomba hozatalát és 5 millió forint összegű felügyeleti bírságot szabott ki, mivel a társaság nem tett eleget a nyilvános forgalomba hozatal során alkalmazandó jogszabályi előírásoknak.

Egy hónap alatt 10 százalékot hozott a Mol

Továbbra is bizonytalan hangulat jellemezte nemcsak a globális, de a hazai piacokat is az elmúlt hónapban. Az ingadozó befektetői kedv, amelyhez a nyári időszak beköszönte is hozzájárult, végül a mérsékelt júniusi forgalomban is megmutatkozott, az azonnali részvénypiac 216,7 milliárd forintos forgalommal zárta a hónapot, amely egy kereskedési napra vetítve 10,3 milliárd forintot jelent.

A Mol a hét győztese

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe emelkedő forgalom mellett nőtt a héten, a BUX 39 299,75 ponton zárt pénteken, az előző heti zárásánál 349,08 ponttal, 0,90 százalékkal magasabban.

Csúnyán szerepelt a BUX májusban

Ismét mozgalmas hónapot tudhat maga mögött a Budapesti Értéktőzsde, a háborús helyzet, annak gazdasági hatásai, valamint a hazai makrogazdasági fejlemények továbbra is meghatározták a befektetői hangulatot. A vezető részvények között ezúttal is OTP Bank zárt az élen 262,5 milliárd forint értékű forgalommal, amely a teljes forgalom 65,7 százalékát jelenti. A részvénypiac összforgalma májusban 399,5 milliárd forint volt, amely egy kereskedési napra vetítve 18 milliárd forintot jelent. A brókercégek forgalmi rangsorában a Wood végzett az első helyen, amelyet a Concorde, majd az Erste követ.

Megduplázták nyereségüket tavaly a magyar Mekik

A magyarországi McDonald’s éttermeket működtető Progress Étteremhálózat Kft. 2021-ben 6,765 milliárd forintra növelte adózott eredményét az előző évi 3,668 milliárd forintról - közölte a kft. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Meglepetés, az ukrajnai háború sem rendítette meg a Richtert

A Richter Gedeon Nyrt. idén az első negyedévben 37,906 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami 40,6 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakában elértnél - közölte a gyógyszeripari vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Szép nyereséget ért el az OTP, de kevesebbet, mint korábban

Az OTP-csoport a vártnál rosszabb eredménnyel zárta az első negyedévet, 88,6 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt könyvelt el, szemben az előző negyedév 123,3 milliárd forintos eredményével, és az egy évvel korábbi 117,2 milliárd forintos negyedéves eredményével.

Új globális befektetési szolgáltató a BÉT-en, sokat várnak tőle

A több mint negyven éves múltra visszatekintő, magyarországi gyökerekkel rendelkező globális befektetési szolgáltató, az Interactive Brokers árjegyzésével kap lendületet a Budapesti Értéktőzsde elsőszámú tőzsdeindexét, a BUX indexet követő tőzsdén kereskedett alap (BUX ETF). A lépéssel várhatóan tovább élénkülhet a kereskedés a BÉT BUX ETF piacán.

Feljelentést tett a Magyar Nemzeti Bank egy tőzsdei cég ellen

Az MNB mától felfüggesztette a SET GROUP Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését és 6 millió forint összegű felügyeleti bírságot szabott ki, mivel a kibocsátó nem tette közzé határidőben a 2021-es pénzügyi évről készített éves jelentését. A jegybank a tájékoztatási kötelezettségnek való jogszabályi megfelelés témájában jelenleg célvizsgálatot is folytat a kibocsátónál és a közelmúltban feljelentést is tett.

Az elszabadult beszerzési árak miatt nem fizet osztalékot a legendás magyar járműgyártó

A Rába Nyrt. nem fizet osztalékot, eredménytartalékba helyezték a cég 2021-ben elért eredményét - közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A Budapesti Értéktőzsdén még az ukrán háború sem tudott kifogni

Ahogy a nemzetközi, úgy a hazai tőkepiac alakulását is meghatározták márciusban az orosz-ukrán konfliktus aktuális fejleményei. A BUX index a hónap első felében látott visszaesés után, a háborús feszültség mérséklődésével szinkronban újra növekedési pályára állt, végül 44 726 ponton zárta a márciust, amely 2,3 százalékos emelkedést jelent februárhoz képest.

Ütötték a BUX-ot - mi történt a héten a pesti börzén?

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a BUX.

Túlteljesítette a Mol a terveit

A Mol-csoport tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 1071,9 milliárd forint (3,53 milliárd dollár) volt tavaly, ami meghaladta a 3,2 milliárd dolláros éves célkitűzést - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Új és különleges befektetési lehetőség a Budapesti Értéktőzsdén

Ünnepélyes kereskedésindító csengetés jelezte a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az ÉPDUFERR tőzsdére lépését. A társaság tőzsdei bevezetését céltudatos építkezés előzte meg, amelynek során a BÉT számos, a tőzsdei megjelenést, valamint a nyilvános működést segítő szolgáltatását igénybe vették.

Történelmi csúcsra ért a BUX a héten

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 50 378,65 ponton, történelmi csúcson zárt pénteken, 327,77 ponttal, 0,65 százalékkal magasabban előző heti záróértékénél.

Megszenvedte a magyar tőzsde a járványt, de már jobban van

A magyar tőzsde is beszakadt tavaly márciusban a koronavírus miatti pánikban, később azonban nem feltétlen követte a nemzetközi trendeket. Az áprilisi lapszámunkban megjelent írásból kiderül, hogy mi állt ennek hátterében.

Legalább 6 cég készül idén a tőzsdére lépni

Új termékeket készül piacra vinni a Budapesti Értéktőzsde, amely a régiós tőzsdék szorosabb együttműködésében is vezető szerepet tervez vállalni - mondta Végh Richárd, a tőzsdeüzemeltető vezérigazgatója a Világgazdaság szerdai számában megjelent interjúban.

Megnégyszerezte bevételeit a Mészáros Lőrinc-féle gigacég

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tette közzé működésének első félévi eredményeit az Opus Global Nyrt. A Konzum Nyrt. beolvadását megelőző időszakban a nagyvállalat konszolidált, IFRS szerinti mérlegfőösszege 560,9 milliárd, saját tőkéje 260 milliárd, a működési bevétel közel 113,8 milliárd forint, míg az EBITDA-ja meghaladta a 7,08 milliárd forintot. A Konzum Befektetési Vagyonkezelő Nyrt. beolvadása okán, a társaság történetének utolsó féléves beszámolóját is az Opus publikálta. A Konzum IFRS szerinti konszolidált mérlegfőösszege 153 milliárd forint, a társaság saját tőkéje meghaladta a 77,6 milliárd forintot, míg EBITDA-ja 2,26 milliárd, adózott eredménye pedig 2,9 milliárd forint volt 2019 első félévében.

Így segít a BÉT a vállalatfejlesztésben

A Budapesti Értéktőzsde számos, a középvállalatok növekedését segítő szolgáltatást nyújt. A Széchenyi Tőkealapkezelő blogja összeszefoglalta ezeket.

Új befektetési szolgáltató a BÉT-en

Újabb tőzsdetaggal bővült a Budapesti Értéktőzsde részvény szekciója. Közép-kelet-európai terjeszkedése részeként a cseh tőkepiac vezető befektetési szolgáltatója, a Patria Finance a.s. 2018. augusztus 27-től a magyar piachoz is hozzáférést ad magán- és professzionális intézményi befektető ügyfeleinek.

Így kerülhet a tőzsdei elit csapatba

A BÉT és az NGM által kötött támogatási szerződésnek köszönhetően azon vállalkozások, melyek gyors növekedési potenciállal bírnak és nyitottak a transzparens tőzsdei működésre, tőzsdei felkészülésükhöz kapcsolódó szakmai és anyagi támogatásra számíthatnak. A Megakrán Zrt. az első vállalat, mely sikeresen pályázott erre a támogatásra.

EU-s támogatásból léphetnek tőzsdére a kkv-k

Támogatási szerződést írt alá a BÉT és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), mely szerint a magyarországi kkv-k vissza nem téríntendő támogatást vehetnek igénybe a BÉT-től a tőkepiaci finanszírozáshoz szükséges tudás megszerzésére és a tőzsdei megjelenés költségeire.

Mészáros Lőrinc cégei taroltak tavaly a tőzsdén

Jó évet zárt tavaly a Budapesti Értéktőzsde, de Mészáros Lőrinc cégei, az OPUS és a KONZUM egészen kivételes teljesítményt nyújtottak, mindkét cég több mint ezer százalékkal növelte részvényeinek értékét.

Történelmi csúcsokat döntött a BUX

A nyár utolsó hónapjában sem pihent meg a BUX, szinte már menetrendszerűen döntött ismét történelmi csúcsokat. A hónap során több alkalommal is 37 ezer környékén járt az index, hogy aztán a hónap második felében végleg átlépje a bűvös határt.

Új ügyfeleket hozhat a tőzsdei jelenlét

Ötödik legnagyobb szereplőként lépett a Waberer’s a magyar tőzsdére, ahol első logisztikai szolgáltatóként vezette be papírjait. Tőzsdei szakemberek régóta szorgalmazzák a hazai vállalatok részvénypiaci jelenlétét. De mit remélhet egy magyar vállalat a tőzsdei szerepléstől? Végh Richárddal, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnök-vezérigazgatójával beszélgettünk.

Még az idén elindul a kkv-piac a Budapesti Értéktőzsdén

A kkv-piac indulását az idei harmadik vagy negyedik negyedévre ígérte Végh Richárd, a tőzsde elnök-vezérigazgatója. A tőzsdére való felkészülést 2020-ig egymilliárd – uniós forrású – forintból támogatják.

Felrázná a kkv-kat a BÉT

Nagy Márton BÉT elnök a sajtó nyilvánossága előtt kifejtette, hogy a tőzsde új stratégiával igyekszik fejleszteni a hazai tőkepiacot. A cél az, hogy a magyar vállalatok ne csak kifejezetten a banki hitelekből, hanem tőzsdei forrásbevonásokkal is tudjanak növekedni.

Csalódtak a nagyok a régióban - Mi jöhet ez után?

Jóval kevesebb az intézményi befektető a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), sokat fogyott az alapkezelői, vagyonkezelői megbízások száma és volumene is a magyar tőkepiacon, aminek szerepe van a Budapesti Értéktőzsde forgalmának két év alatt bekövetkezett 60 százalékos visszaesésében is. Az új piaci helyzetben a költséghatékonyság kerül a középpontba, amely átformálja a piaci kapcsolatokat.

Jön az újabb 150-200 milliárdos megszorítás?

Tovább folytatódik a spanyol ügy, s pozitívak a fejlemények. Az EU jól fogadta azt a tervet, hogy csak elővigyázatossági keretet kérnének a spanyolok, de felhívták a figyelmet, hogy akkor is folytatni kell a megkezdett költségvetési kiigazításokat. Na ennek megörült a piac, de azért nem kell túlzásokba esni, hiszen csak a támasz szintekről indultak meg az árfolyamok - kezdték reggeli kitekintőjüket az Erste elemzői.

Amerikába vándorolnak a magyar megtakarítások

Számottevő lakossági forrás áramlott az év első felében tőzsdei befektetésekbe, amely a megtakarítási hajlandóság javulására utal. A kedvező folyamatot ugyanakkor nem tükrözi a Budapesti Értéktőzsde rendkívül alacsony forgalma, amelynek hátterében egyrészt a külföldi befektetők kivárása húzódik meg, másrészt a magyar kisbefektetők egyre inkább a külföldi értékpapírpiacokon keresnek vonzó célpontokat - derült ki a KBC Securities elemzéséből.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Pénzszerzés

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Az előfizetők száma alapján mobilszolgáltatója, a kínai China Mobile profitja tavaly 8 százalékkal, bevétele pedig 10,5 százalékkal nőtt.

Adózás

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

A személyi jövedelemadó egy plusz egy százalékának felajánlásáról május 22-ig lehet rendelkezni.

Cégblog

Kegyetlen módon verik át most a jóhiszeműeket

Kegyetlen módon verik át most a jóhiszeműeket

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak.

Klímablog

Naperőmű épült Szegednél

Naperőmű épült Szegednél

Az MVM Zöld Generáció Kft. 9,4 milliárd forintos beruházással 23,97 megawatt csúcs kapacitású naperőművet épített uniós támogatással Szeged határában.

Társadalom

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas az ingatlantulajdonlási arány, nehezebben költöznek az emberek, ami nehezíti a mobilitást.

Infokom

Kkv-ra szakosodott fintechszolgáltatóra bólintott rá az MNB

Kkv-ra szakosodott fintechszolgáltatóra bólintott rá az MNB

Az iBanFirst kis- és középvállalkozások nemzetközi pénzforgalmát támogató online platform budapesti fióktelepe megkapta a Magyar Nemzeti Bank engedélyét.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo