A legfontosabb érték a tehetséges ember

A Morgan Stanley-nél budapesti irodája 2009 óta minden évben megrendezi a Karrier hónapot, amelynek központi eleme a munkavállalók karriermenedzsment képzése. A vállalatnál a karriermenedzsment az egyik legfontosabb humán erőforrás menedzsment témakör, 2013 áprilisában programokkal, belső és külső szakemberek előadásaival, workshopokkal támogatják a munkatársak szakmai fejlődését.

Kép: PP-archív

A Morgan Stanley a globális befektetési banki tevékenységét támogató üzleti szolgáltató és technológiai központját 2006-ben hozta létre Budapesten. A Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft. fővárosi irodájában jelenleg 950-en dolgoznak, közülük 400 informatikus szakember. A vállalat a kelet-közép-európai régióban eddig egyedül Budapesten nyitott irodát, pénzügyi, informatikai, matematikai modellezés, hitelkockázat, piacelemzés, valamint az értékpapír-kereskedés jogi dokumentációja területén. A Karrier Hónapot idén ötödik alkalommal rendezik meg 2013 áprilisában. A rendezvénysorozat célja, hogy a munkatársak szakmai fejlődése és karrierlehetősége kiemelt figyelmet kapjon.

„A Karrier Hónap intenzív időszak, amikor népszerűsítjük a dolgozók körében azokat a belső munkacsoportokat és programokat, amelyek támogatják őket a karrierjük menedzselésében. A karrierépítés tematikában színvonalas külső előadók és tréningcégek is részt vesznek, például többször hívtunk meg olimpiai és világbajnok sportolókat, akik motivációs előadásokat tartottak munkatársainknak Úgy érezzük, hogy egy élsportoló pályafutásában nagyon tisztán és érthetően nyomon követhetőek azok a kihívások és az azokra adott válaszok, amelyekkel a munkatársaink is nap mint nap találkozhatnak" – mondta Váradi Judit, a Morgan Stanley toborzási vezetője.

A belső karrierépítés szempontjából kiemelendő az úgynevezett mobilitás program, amely megteremti a vállalaton belüli munkakör-, projekt- vagy akár divízióváltás lehetőségét a munkavállalók számára.

„A Morgan Stanleynél a legfontosabb érték a tehetséges ember. A tehetség azonban önmagában nem elegendő. Olyan munkatársakat keresünk, akik tudnak közösen gondolkodni, akik nem csupán kiváló szakemberek, hanem igazi csapatjátékosok is. Természetes, hogy időről időre munkatársaink egy része új feladatokat és kihívásokat keres. A mobilitás programmal lehetőséget biztosítunk mindenki számára, hogy megismerje az aktuális nyitott pozíciókat, és pályázzon azokra, ha új területbe vagy munkakörbe szeretne belekóstolni. Ez számunkra a tehetségmegőrzés egyik legfontosabb eszköze” – tette hozzá Váradi Judit.

Érdemes követni

A Hays Journal szerint a vállalatoknak kézzelfogható értékként kell gondolniuk a náluk dolgozó tehetségekre, miközben a HR-nek jobban meg kell terveznie, és komolyabb stratégiát kell kidolgoznia a tehetségek menedzselésére. A kiváló munkaerő megtartása, a tehetséges fiatalok saját cégen belüli kinevelése a kkv-k számára különösen fontos, mivel sok esetben ez az egyetlen lehetőségük arra, hogy a multik által kínált, a kisebbek számára általában vállalhatatlan feltételekkel versenyezve igazán kiemelkedő szakembergárdával dolgozhassanak.

Egy jól működő tehetséggondozó program a fluktuáció mértékét is visszaszorítja, ami szintén hatalmas költségmegtakarítás a cégeknek. A karriertervezés, fejlesztés, képzés mindemellett nagyon hatékony motivációs eszköz is. A kiemelkedő kollégák megtartásához – különösen a mostani nehéz gazdasági helyzetben – a lojalitás és a motiváció fenntartása elengedhetetlen, annál is inkább, mert a tehetséges emberek számára a kielégítő munka különösen fontos.

Itt olvashat jó tanácsokat a tehetségek megtartására és motiválására.

Véleményvezér

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon  

Két ábra mutatja, hogy az európai országokban hogyan változott a zöldségek és gyümölcsök ára 2014 és 2023 között.
Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo