Újabb lökést kaphat az elektromos autó

2010. szeptember 05. vasárnap - 15:28 / Sajtóközlemény
  •    

Egyszerűen használható elektromos járműtöltőt mutatott be a General Electric. A hálózati csatlakozóról feltölthető elektromos járművek elterjedését előmozdító "GE Watt Station" jelentősen csökkenti a járművek feltöltéséhez szükséges időt. Az intelligens hálózati technológia alkalmazásának köszönhetően lehetővé válik, hogy a közművállalatok szabályozni tudják az elektromos járművekn helyi és a regionális hálózatokra gyakorolt hatását.

"Az elektromos járművek széleskörű elterjedésének feltétele az olyan töltőállomások megléte, amelyek a gyors feltöltési lehetőséget az egyszerű használhatósággal egyesítik. A GE WattStation megfelel ennek a kívánalomnak", mondta Steve Fludder, a GE ecoimagination programért felelős alelnöke

A neves ipari dizájner, Yves Behar által tervezett, az egyszerű használhatóságot a felhasználóbarát formával ötvöző GE WattStation az 1-es töltési szinten szokásos 12-18 óráról mindössze 4-8 órára csökkenti a töltési időt egy 24 kWh-s akkumulátor teljes feltöltését alapul véve.

"Egy dizájn akkor jó, ha az életünkre belépő új technológiát egyszerűbbé, szebbé és egészségesebbé teszi", mondta Yves Behar, a fuseproject alapítója. Dan Heintzelman, a GE Energy Services üzletágának elnök-vezérigazgatója szerint, "több mint 100 éves fennállása alatt a GE mindig is az energiafelhasználás optimalizálására törekedett. Az elektromos áram elosztásában meglévő szakértelmünkből következően a WattStation teljesen természetes előrelépés munkánkban, amelynek keretében előremutató technológiai újításokat kívánunk létrehozni a következő évszázad számára."

A GE WattStation mellett a GE két új partnerségi viszonyt is kezdeményezett a közelmúltban az elektromos járművek elterjedésének ösztönzésére. 2010 áprilisában a GE-t nevezték ki műszaki tanácsadónak a Rocky Mountain Intézet által vezetett "Project Get Ready" elnevezésű non-profit kezdeményezéshez, mely közösségeket segít az elektromos járművek használatára való felkészülésben. A cég az elektromos járműveket feltöltő helyi és regionális villamos hálózatok tervezésében nyújt segítséget.

2010 májusában pedig a GE Global Research és a Nissan három évre szóló megállapodást kötött, amelynek keretében megbízható, dinamikus, intelligens töltőhálózati infrastruktúra kiépítéséhez szükséges új technológiákat fejlesztenek.