Hibridre is vonatkozik a cégautóadó?

2018. október 02. kedd - 08:00 / piacesprofit.hu
  •    

A gépjárműadóról szóló törvény kizárólag a környezetkímélő gépkocsikat veszi ki a cégautóadó hatálya alól - hívják fel a figyelmet az Írisz Office adótervezői.

A hibrid autók közül a plugin hibrid (külső töltéssel legalább 25 km megtételére képes) és a növelt hatótávolságú hibridek (külső töltéssel legalább 50 km megtételére képes) számítanak környezetkímélő gépjárműnek. Ezen járművek mentesek a cégautóadó megfizetése alól – írják az Írisz Office adótervezői.

Fontos arra figyelni, hogy vannak olyan hibridek, amik ugyanúgy használnak elektromos áramat, de azt nem külső forrásból nyerik. Az ilyen fajta autók nem mentesülnek a cégautóadó megfizetése alól.

További egyperces válaszok a legfontosabb adózási kérdésekre itt olvashatók!

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek