Nem bírja a Tesco a versenyt, 9 ezer dolgozójától válik meg

2019. január 29. kedd - 18:05 / piacesprofit.hu
  •    

Kilencezer munkatársát bocsátja el a nagy-britanniai Tesco a Brexit okozta gazdasági bizonytalanságok és a növekvő piaci verseny következtében.

A Tesco változatlanul Nagy-Britannia legnagyobb hipermarker-hálózata, de növekvő kihívást jelentenek vetélytársai, az Aldi és a Lidl, valamint az online kereskedelem terjedése. Ehhez járul az aggodalom, hogy az országnak az EU-ból való rendezetlen kilépése megszakíthatja az áruellátást – miközben Nagy-Britannia élelmiszer-behozatalának harmada származik az uniós országokból.

Kép: itv.com

Kép: itv.com

A Tesco éves jelentése figyelmeztetett, hogy a kilépés növeli majd az élelmiszerimport árát, felpörgeti az inflációt és megnehezíti a munkaerő-utánpótlást.

Nehéz lesz a Tesco árufeltöltőnek ha otthagyja az állását
Átszervezésbe kezd a Tesco az árufeltöltői pozíciókban, sajtóértesülések szerint ezért néhányan ott is hagyhatják az állásukat, de ezzel nem járnának jól. Az egyszerű árufeltöltőket ugyanis a Tesco fizeti a legjobban – derült ki a blokkk.com adatgyűjtéséből.

A létszám-leépítés mind a boltokra, mind az irodai apparátusra kiterjed, de remélik, hogy az érintettek felének tudnak más munkát ajánlani a vállalatnál. A brit óriáscég, amely világszerte 440.000 embert foglalkoztat, 2016-ban indított el intézkedés-sorozatot, amellyel 2020-ra 1.7 Mrd. dolláros megtakarítást ígérnek elérni. A brit Tesconál egy éve már leépítettek 1.700 embert.

(Forrás: The New York Times)