Tesco cikkek

hirdetés

Eldőlt, mennyivel emeli a béreket a Tesco

Eldőlt, mennyivel emeli a béreket a Tesco

Sikeresen megállapodott a 2023/24-es üzleti évre vonatkozó bérfejlesztésről.
Egyes élelmiszerbeszállítók indokolatlanul emelik az árakat

Egyes élelmiszerbeszállítók indokolatlanul emelik az árakat

A Tesco nem tréfál, kidobott már árdrágító beszállítót.
Több saját márkás termékkel is gond van a Tescónál

Több saját márkás termékkel is gond van a Tescónál

Kivonták a forgalomból. 
Hatalmasat dob a Tesco a vásárlókért folyó harcban

Hatalmasat dob a Tesco a vásárlókért folyó harcban

Több mint 100 magyarországi helyszínen létesít elektromos autó töltőpontokat a Tesco és a Shell 2025-ig.
Több mint 4 ezer dolgozójának plusz szabadnapot ad a Tesco

Több mint 4 ezer dolgozójának plusz szabadnapot ad a Tesco

Megkönnyítik az iskolakezdést.
hirdetés
Lépett a Tesco az áremelkedések miatt

Lépett a Tesco az áremelkedések miatt

A Tesco hűséges vásárlói mostantól még tovább csökkenthetik vásárlásaik végösszegét, az áruházlánc ugyanis egyre több termékére vezet be Clubcard-árakat.
Nagy újítás jön a Tescónál

Nagy újítás jön a Tescónál

Az áruházlánc teljesen elektromos meghajtású furgonokat vezetett be házhozszállítási szolgáltatásában.
Olcsóbb lesz a Tesco a nyugdíjasoknak

Olcsóbb lesz a Tesco a nyugdíjasoknak

Keddenként kedvezményesebben vásárolhatnak.
Magyar befektetők Tesco-ingatlanokat vettek

Magyar befektetők Tesco-ingatlanokat vettek

Az Adventum egy 18 elemből álló, magyarországi és cseh, a Tesco által fémjelzett kiskereskedelmi park megvásárlására irányuló szerződést írt alá, a mintegy 280 millió eurós tranzakció az Adventum ötödik alapja, az Adventum Penta legújabb, egyben az Adventum eddigi legnagyobb akvizíciója - közölte a magyar kötődésű befektetési alap.
Bruttó 374 ezer forint lesz egy tescós bér

Bruttó 374 ezer forint lesz egy tescós bér

Sikeresen megállapodott a 2022/23-as üzleti évet érintő bérfejlesztésről a Tesco-Global Áruházak Zrt. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), valamint az Egyenlő.hu – a modern szakszervezet.
hirdetés

Jön a karácsony: több száz embert vesz fel a Tesco

500 áruházi kollégát terveznek felvenni a bolti és online területek ellátására.

Nagyot ment a Tesco az elmúlt hónapokban

Javuló üzleti adatokról számolt be szerdán Londonban közzétett féléves eredményjelentésében a Tesco. A legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat tájékoztatója szerint a cég nyereségessége javult a közép-európai térségben is.

Komoly ígéretet tett a Tesco

A Tesco 2035-re a saját működésére, 2050-re pedig a teljes ellátási láncra és a termékeire is ki akarja terjeszteni a nettó károsanyag-mentességet – közölte az áruházlánc.

A Tescóból is kiszállít a NetPincér - ezekből az üzletekből rendelhetsz

A július elején indult együttműködés kezdeti sikerei után máris tovább bővült azon Tesco üzletek köre, ahonnan a NetPincér élelmiszert szállít házhoz. Így összesen már 11 Tesco Expressz áruházból érkeznek akár fél óra alatt a vásárlók otthonába a megrendelt termékek, ezzel pedig a budapestiek több mint 50 százaléka számára érhető el a szolgáltatás.

Lenyomta a Lidl a Tescót

A hitelfizetési moratóriumnak is köszönhetően, stabilan megállta a helyét itthon a lakossági vásárlóerő a pandémia évében, olyannyira, hogy az áruházláncok forgalma - a Tesco kivételével - tovább nőtt, a nyereség után pedig több cég tízmilliárd forintos osztalékokat utalt át a külföldi részvényeseknek - írja a Magyar Nemzet.

Megvan a béralku a Tescónál

Megállapodott a 2021-es bérfejlesztésről a Tesco-Global Áruházak Zrt. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), valamint a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ). A Tesco nemcsak átlagosan 5,5 százalékkal emeli az áruházakban és logisztikai központokban dolgozó munkatársai bérét, de azt 2021-ben is gyermekvállalási és beiskolázási, jubileumi, egészségügyi és szociális elemeket is tartalmazó juttatási csomaggal egészíti ki közel 4 milliárd forint értékben.

Csak egyetlen legény van talpon a bevásárlóközpontok között

Idén a vesztes oldalon voltak a plázák, a tavalyinál is jobban muzsikáltak a diszkontláncok, de az igazi nyertes a földszintes bevásárlópark a kiskereskedelmi ingatlanok piacán. Annyira népszerű lett a befektetők körében, hogy már vadásznak rájuk Magyarországon is. Egy őrült év summája következik.

Bolti körkép: hogy készültek a karácsonyra a magyarok a koronavírus árnyékában?

Koronavírus és kijárási korlátozások ide vagy oda, az ünnepi időszak mindig is a boltok csúcsidőszakjai közé tartozott. Legújabb körképünkben a hazai áruházláncokat kérdeztük.

Külföldi áruházláncok kiszorítása: nem lesz egyszerű a magyarosítás

Közgazdasági szempontok hosszú sora nehezíti, hogy – külföldi vagy hazai – szakmai befektető felvásárolja vagy kiszorítsa az itt megtelepedett külföldi, főleg élelmiszert áruló üzletláncokat. Lázár János kormánybiztos minapi nyilatkozatának nincs erős gazdasági talapzata, a szabályozás révén való kiszorítás meg nagyon erős uniós ellenállásba ütközhet. Ráadásul a legnagyobb hálózat a kormány stratégiai partnere, a másodikat milliárdokkal támogatja. Összegyűjtöttük a legfontosabb gazdasági megfontolásokat, amelyekkel számolnia kell egy olyan cégnek, amelyik rávetné magát az esetleges koncra. Ebben segítségünkre volt több tanácsadó cég, de egyik sem vállalta névvel a megszólalást.

Tonnányi műanyagot von ki a forgalomból a Tesco

Magyarországon eddig 62 tonna nehezen újrahasznosítható anyagot vontak ki a használatból.

Extra bónuszt fizet dolgozóinak a Tesco

Az év utolsó hónapjára a Tesco extra bónuszt fizet minden magyarországi áruházi dolgozójának, elismerve, hogy a szokásos ünnepi megterhelés mellett a járványhelyzet várhatóan tovább fokozza a rájuk nehezedő nyomást - értesült a Magyar Nemzet.

Dráguló élelmiszerek: ennyiből lehet kihozni most egy nagybevásárlást

Augusztus és a szeptember után októberben elmaradt a kétszámjegyű áremelkedés a hipermarketekben, és történelmi csúcsot sem hozott legfrissebb Árkosár-felmérés - így sem sokkal került kevesebbe az októberi nagybevásárlás 22 ezer forintnál. Továbbra is méregdrága az alma? Mennyiből lehet kihozni egy teázást? Megnéztük.

Kétszámjegyű drágulás a boltokban - mennyibe fáj egy családi nagybevásárlás?

A Privátbankár.hu legfrissebb Árkosár-felmérése szerint továbbra sem fékez az élelmiszerárak emelkedése: augusztus után szeptemberben is kétszámjegyű áremelkedést mértünk. Több mint 13 éve havi rendszerességgel publikált árkörképünk az ősz első hónapjára újabb történelmi csúcsra ért.

Jelentős létszámleépítések jöhetnek a magyarországi Tesco-nál

Nemrég még csak átszervezésről, munkakörök összevonásáról volt szó a multi magyarországi ágánál, meg arról, hogy az alkalmazottak többségének új állást fognak ajánlani.

Ennyi volt: eladja érdekeltségeit a Tesco Lengyelországban

Eladja lengyelországi üzlethálózatát a Tesco.

2 ezer boltjától válik meg a Tesco

A thaiföldi és malajziai érdekeltségeket adják el.

Megállapodtak: ennyivel nő a Tesco dolgozóinak fizetése

Idén kétszer lesz béremelés.

Soha nem került ennyibe egy nagybevásárlás

21 ezer forintnál jár egy átlagos bevásárlás.

A Tesco is száműzi a műanyag szatyrokat

Az áruházlánc az online bevásárláshoz eddig választható műanyag szatyrok helyett újrahasznosított papírtáskákat kínál. A Tesco a házhozszállításhoz ezentúl csak a legszükségesebb termékeket csomagolja műanyag zacskóba, a megrendeléseket pedig alapesetben csomagolás nélkül teljesítik. A vásárlók ugyanakkor eldönthetik, hogy kérik-e a megrendelt árukat papírtáskába csomagolni.

Kivonulhat a Tesco Lengyelországból

A háttérben az áll, hogy a városszéli hipermarketek helyett a lengyelek már sokkal inkább a könnyebben megközelíthető, kisebb diszkontokban vásárolnak. A lengyelországi fejlemények ugyanakkor nem érintik a magyar Tesco-kat.

Nem bírja a Tesco a versenyt, 9 ezer dolgozójától válik meg

Kilencezer munkatársát bocsátja el a nagy-britanniai Tesco a Brexit okozta gazdasági bizonytalanságok és a növekvő piaci verseny következtében.

Az élelmiszerpazarlás elleni akciót indít a Tesco és a Nestlé

Újabb, az élelmiszer-pazarlás elleni fellépést támogató akciót hirdet a Tesco és a Nestlé közösen, melynek keretében a kijelölt termékek értékesítésével a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet támogatják.

Hétfőtől Debrecenben is házhozszállít a Tesco

Október 1-jétől Debrecen, Nyíregyháza, Hajdúszoboszló és Hajdúböszörmény lakói is kényelmesen, bárhol és bármikor intézhetik bevásárlásaikat a Tesco honlapján, vagy épp az okostelefonjukon keresztül.

Rányomult a Tescora a két nagy német

A Tesco hazájában nyomul a német Aldi és a Lidl – most utánozza őket és elcsábítja boltvezetőiket a brit hipermarketlánc. A németek marketingje igen ügyes, áraikkal pedig nehéz versenyezni.

Jóval kevesebb élelmiszert dob ki a Tesco

A Tesco Magyarországon egy év alatt 35 százalékkal csökkentette az élelmiszer-hulladék mennyiségét, és több mint 7000 tonna élelmiszeradományt juttatott el a rászorulókhoz – áll az áruházlánc friss jelentésében.

Megkaphatják hétmillió forintnyi követelésüket a Tesco női raktárosai

A brit Tesco női dolgozói a férfiakéval egyenlő bérért perlik a vállalatot, amely fejenként akár 20 000 font, azaz hétmillió forint kártérítés visszamenőleges kifizetésére kényszerülhet összesen vagy kétszázezer korábbi és jelenlegi női munkavállalójának.

Díjazták a fenntartható fejlődést elősegítő vezetőket

Kiosztották Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) Fenntartható Jövőért díjait a hazai üzleti élet új értékrendet képviselő és megvalósító kiválóságainak. A rendezvény legjobb szava a változásvezető volt.

Majdnem bedöntötték a tőzsdét a Tesco vezetői

A nagy-britanniai Tesco három volt vezetője bíróság elé került, mert csalárd módon manipulálták a nagyvállalat pénzügyi adatait, s ezzel súlyosan megzavarták a londoni tőzsde működését is.

Bűnös praktikák a halrudacskák mögött

A globális halászati és tengeri élelmiszergyártó szektor bűzlik az emberi jogok sorozatos megsértésétől. Gyilkosságok, rabszolgamunka, erőszakos fogvatartás, embercsempészés, testi sértés - se vége, se hossza a jogsértő incidenseknek. A neves áruházláncok még mindig nem tisztították meg az ilyen praktikákkal élő ázsiai beszállítóktól az ellátási láncukat.

Hatósági és etikai eljárást kezdeményez a NAK a Tesco-val szemben

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felháborítónak tartja a TESCO akcióját, amivel a náluk néhány napja még 249 forintért kínált dinnyét július 6-9. között 99 forintért árulja. A NAK felszólítja a TESCO-t, hogy azonnal vonja vissza a magyar termelőket megalázó és etikátlan akcióját.

Keveslik a béremelést, bruttó 200 ezret akarnak

A Tesco által beígért béremelés több ezer embernek csak négyezer forintos emelést jelentene, a szakszervezeti vezető ősz elejére demonstrációkat ígér.

Bért emelnek, de új munkaerőt nem keresnek

Idén is emelik a munkabéreket az élelmiszerláncok, munkaerőt viszont nem mindenhol keresnek az MTI-nek nyilatkozó cégek tájékoztatása szerint.

Végleg bezár 13 Tesco a kormány intézkedései miatt

Több mint 500 magyar munkavállalóval közlik hétfőn a Tesco áruházlánc illetékesei, hogy február 4-től megszűnik a munkahelyük, de lesz, akinek új állást kínálnak. 13 üzletet be is zár az áruházlánc a kormány új intézkedései miatt.

Nemzetközi porondra vinne magyar cégeket a Tesco

Huszonkét hazai kis és közepes vállalkozás mutatkozhatott be azon az export fórumon, melyen a Tesco Group nemzetközi beszerző csapata, illetve a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szakértői is részt vettek. A fórum célja az volt, hogy olyan magyar cégeket találjanak, akik a jövőben a Tesco globális beszállítóivá válhatnak majd.

Ez kerül a Tesco polcra

Ötödik alkalommal rendezett regionális beszállítói fórumot a Tesco miután felismerte, hogy a kisebb hazai cégeknek az országos ellátásban nem csak a mennyiség, de sokszor már a folyamatos szállítás is megoldhatatlan feladat.

Korcsolyával és utalvánnyal erősítik a zöld gondolkodást

„Zöld a sulid?" címmel 2009. szeptember 11-től 2010. január 11-ig hulladék-visszaváltó versenyt hirdet a Tesco-Global Áruházak Zrt. A „Zöld a sulid?" akció folytatása a korábbi „Ki lesz a zöldebb?", valamint a „Szomjazik a nyereményekre?" elnevezésű kampányoknak.

"Etikusan járt el a Tesco"

A sajtóban megjelent, a Tescót etikátlannak minősítő Interspar hirdetéssel kapcsolatban, a hiteles tájékoztatás érdekében az alábbiakra hívja fel az áruházlánc közleményében a figyelmet.

Százezer forintot érhet a visszaváltott PET-palack

Nyári nyereményakciót hirdet a Tesco-Global Áruházak Zrt. 2009. június 15. és augusztus 23. között. A „Szomjazik a nyereményekre?" elnevezésű verseny célja minél több PET-palack vagy alumíniumdoboz visszaváltása a Tesco áruházakban. A megszerezhető nyeremény három darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalvány.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
hirdetés

Költségkímélés

Figyelmeztet az MNB: több ezer forint különbség van a számlacsomagoknál

Figyelmeztet az MNB: több ezer forint különbség van a számlacsomagoknál

Jelentős különbségek vannak a bankok és számlacsomagok között, és a fizetett díjakon évente akár több ezer forintot is meg lehet takarítani.

Pénzszerzés

Mi lesz a nyugdíjakkal?

Mi lesz a nyugdíjakkal?

Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a kormány azt a nyúlfarknyi jogszabályt, amelyben kihirdeti a nyugdíjak megállapításához nélkülözhetetlen szorzószámot.

Jogi kisokos

Komoly jogi kérdést vet fel a mesterséges intelligencia terjedése

Komoly jogi kérdést vet fel a mesterséges intelligencia terjedése

Kit tekintünk a művek megalkotójának, az MI által létrehozott művekhez fűződnek-e szerzői jogok, és ha igen, azok kiket illetnek?

Cégblog

Nyugtatnak a németek: nincs rendszerszintű pénzügyi válság

Nyugtatnak a németek: nincs rendszerszintű pénzügyi válság

Az utóbbi hetek bankcsődjei nem jelentenek rendszerszintű pénzügyi válságot és nem fenyegetik recesszióval a német gazdaságot.

Klímablog

Naperőmű épült Szegednél

Naperőmű épült Szegednél

Az MVM Zöld Generáció Kft. 9,4 milliárd forintos beruházással 23,97 megawatt csúcs kapacitású naperőművet épített uniós támogatással Szeged határában.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo