Bruttó 374 ezer forint lesz egy tescós bér

Sikeresen megállapodott a 2022/23-as üzleti évet érintő bérfejlesztésről a Tesco-Global Áruházak Zrt. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), valamint az Egyenlő.hu – a modern szakszervezet.

A Tesco idén 3,4 milliárd forintot fektet az áruházakban és logisztikai központokban dolgozó munkatársai bérébe, ami így a munkatársak túlnyomó többségének – 2022. januártól és márciustól két lépcsőben – a tavalyi bérmegállapodáshoz képest átlag 10 százalékkal emelkedik. A Tesco 2022-ben is gyermekvállalási és beiskolázási, jubileumi, egészségügyi és szociális elemeket is tartalmazó juttatási csomaggal egészíti ki munkatársai jövedelmét, közel 4 milliárd forint értékben.

Sikeres bérmegállapodás. (Kép forrása: Tesco)

Munkatársaim a világjárvány által meghatározott tavalyi évben is megfeszített tempóban, fáradhatatlanul biztosították, hogy vásárlóinkat minden esetben minőségi termékekkel, kiváló árakon és biztonságos körülmények között tudjuk kiszolgálni. Kitartó munkájukat a kiskereskedelmi szektorban egyedülálló módon, összesen több mint bruttó 2 milliárd forint Elismerés jutalommal köszöntük meg, legutóbb idén januárban. Célunk, hogy 2022-ben is olyan bérpolitikát folytassunk, ami a jelenlegi gazdasági körülmények között egyszerre szolgálja a munkatársak és a fenntartható működés érdekeit. Öröm számomra, hogy gyorsan meg tudtunk állapodni a szakszervezetekkel, és hazánk egyik legnagyobb foglalkoztatójaként nemcsak versenyképes jövedelmet, hanem a piacon egyedülálló családközpontú juttatási csomagot is biztosíthatunk kollégáinknak – mondta Pálinkás Zsolt, a Tesco-Global Zrt. vezérigazgatója.

A Tescónál 2022. március 1-jétől az elérhető maximális jövedelem az átlagos műszakpótlékkal és túlórával, cafetériával, vásárlási kedvezménnyel és a munkaerőpiaci sajátosságokra reflektáló lokációs pótlékkal maximum bruttó 374 000 ezer forintra emelkedik; lokációs pótlék nélkül bruttó 344 000 Ft körül alakul.

A Tesco a szakszervezetek közös javaslatának legfontosabb alapelveit beépítette ajánlatába, ami kiváló alapot adott arra, hogy gyorsan megállapodjunk – mondta Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

Olyan bérmegállapodás született, ami álláspontunk szerint egyszerre veszi figyelembe a gazdasági és a munkaerőpiaci helyzetet, valamint a munkatársak elvárásait és érdekeit – mondta Bubenkó Csaba, az Egyenlő.hu – a modern szakszervezet elnöke.

A Tesco 2017 és 2021 között több mint 21 milliárd forintos bérfejlesztést hajtott végre, 2022-ben pedig több mint 3,4 milliárd forintot fordít erre a célra. A vállalat ezenkívül elkötelezett amellett, hogy munkatársai számára az alapbéremelésen kívül vonzó juttatási rendszert alakítson ki. Az évi összesen több mint 4 milliárd forintos csomag keretében a Tesco egyebek között díjazza a jubiláló munkatársakat, babacsomaggal köszönti a friss szülőket, beiskolázási támogatást és extra szabadnapot nyújt az iskolások szüleinek, támogatja a tescós gyerekek szünidei programjait, karácsonyi utalványt ad, ingyenes képzéseket és vásárlási kedvezményt biztosít, továbbá az ingyenesen igénybe vehető Munkavállalói Támogatóprogram keretében életvezetési, pénzügyi és jogi kérdésekben segíti a munkatársakat és családtagjaikat. Mindezek mellett családbarát intézkedései keretében extra fizetett távollétet tesz lehetővé az édesapák, az örökbefogadást tervezők, a jövőbeli nevelőszülők vagy a fogantatási eljárásban részt vevők számára, a súlyos betegség miatti távollétről visszatérőknek pedig lehetőséget ad, hogy az első négy hétben a szerződéses munkaidő felében dolgozzanak teljes munkabérért, míg az áruházlánc Tesco Angyal Alapítványa évente több száz rászoruló munkatárs számára nyújt anyagi segítséget.

Véleményvezér

Újabb szereplő szállt be a KSH inflációs adatainak megkérdőjelezésébe

Újabb szereplő szállt be a KSH inflációs adatainak megkérdőjelezésébe 

Súlyos következményei lehetnek, ha komolyabb kétségek merülnek fel a magyar statisztikai adatok megbízhatóságával kapcsolatban.
Gigameglepetést hoztak a PISA-eredmények

Gigameglepetést hoztak a PISA-eredmények 

Egy olyan ország tanulói nyertek Európában, ahol még néhány évtizeddel ezelőtt a sötét kommunizmus tombolt. 
Meglepő adat, a kínaiak gazdagabbak már mint a magyarok

Meglepő adat, a kínaiak gazdagabbak már mint a magyarok 

Az egykor gyarmati sorban szenvedő oly elmaradott ázsiai országok igazán szépen felzárkóztak Európához a személyes vagyonokat tekintve.
Ismét nagyot dobott a Mentőszolgálat, 2 óra alatt érkeztek a sérülthöz, aki majdnem megfagyott

Ismét nagyot dobott a Mentőszolgálat, 2 óra alatt érkeztek a sérülthöz, aki majdnem megfagyott 

Leesett az első nagyobb decemberi hómennyiség. Nagyon vigyázzanak magukra, el ne csússzanak és el ne törjék a lábukat, mert nem biztos, hogy a mentő időben odaér. Elképesztő történet.
Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót

Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót 

A magas adók miatt a csalók kánaánja Magyarország. A világrekorder áfa nagyon vonzó alternatíva a törvénykerülőknek.
Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve

Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve 

A világ legfejlettebb országainak inflációs listáján Törökország után megelőzött minket Kolumbia is. Az unióban azért őrizzük az első helyünket.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo