Közleményük szerint Magyarországon átlagosan 10-12 kilogramm dinnyét fogyasztunk évente. A magyarok egyik nyári gyümölcse pedig a tudatosabb egészségesebb étrendnek és életmódnak egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A legkeresettebbek a kisebb, 4-6 kilogrammos és magszegény, valamint a sötét csíkos, 4-8 kilogrammos fajták.
Mintegy 4 ezer tonna magyar görögdinnye kerül a hazai Tesco üzletek zöldség-gyümölcs osztályaira a nyári hónapokban. Az első hazai dinnyeszállítmányok már megérkeztek, július első napjától kezdődően pedig kizárólag hazai termesztésű magos görögdinnye érkezik a Tesco logisztikai központjába. Az egyéb ízek és formák kedvelői magszegény, mini, bébi és sárgahúsú dinnyék közül is válogathatnak.
Csak jó tudni, hogy a dinnye kiváló proteinforrás, hiszen magával az összes értékes esszenciális aminosavakat tartalmazza, pontosan pedig bővelkedik vasban, cinkben, kalciumban és B-vitaminokban. Ahhoz, hogy jótékony hatásait kifejtse, alaposan össze kell rágni, érdemes tehát a dinnyét a magával együtt enni.
A sárgadinnye-fogyasztás szintén növekvő tendenciát mutat, jelenleg évi 1,5-2 kilogramm körül van évente. Hazánkban a Kantalup és Gália típusok a legkedveltebbek, melyek a mézdinnyével együtt a Tescónál is elérhetők a nyár folyamán, összesen közel 300 tonna mennyiségben.