Aldi cikkek

hirdetés

Túlteljesíti az ALDI a kormány előírásait

Túlteljesíti az ALDI a kormány előírásait

A kötelezőn is túl: még több termékkategóriában, akár 60 százalékos árengedmény az ALDI-üzletekben.
Szalmonellagyanús kolbászok az Aldiban

Szalmonellagyanús kolbászok az Aldiban

Szalmonellagyanú miatt kolbászokat hív vissza az Aldi.
Bért emel az ALDI

Bért emel az ALDI

Tovább emeli béreit balatoni üzleteiben az ALDI
Nem is gondolná, hány éve nyitottak az első Aldi üzletek Magyarországon

Nem is gondolná, hány éve nyitottak az első Aldi üzletek Magyarországon

15 évvel ezelőtt nyitották meg első öt magyarországi üzletüket. 
Ársapkát kap a trappista sajt, ezúttal nem a kormánytól

Ársapkát kap a trappista sajt, ezúttal nem a kormánytól

A trappista sajt árát is tartósan csökkenti az Aldi.
hirdetés
Megszaladtak a bérek az Aldi leányvállalatánál

Megszaladtak a bérek az Aldi leányvállalatánál

Újabb béremelést hajtott végre az Aldi International IT Services Kft.
Megvágja egyik termékének az árát az Aldi

Megvágja egyik termékének az árát az Aldi

Ritkán hallani mostanában ilyet.
Jobb az ALDI-nál eladónak lenni, mint a kormánynál tanár, ha a béremeléseket nézzük

Jobb az ALDI-nál eladónak lenni, mint a kormánynál tanár, ha a béremeléseket nézzük

Harmadszor is bért emel az ALDI, 1000 új munkahely a vállalatnál.
Kőkemény lépés az Alditól karácsony előtt

Kőkemény lépés az Alditól karácsony előtt

Az áruházlánc jócskán bekorlátozta az árstopos termékekből vásárolható mennyiséget.
Ez ma már a második: újabb terméket vett le a polcokról az Aldi

Ez ma már a második: újabb terméket vett le a polcokról az Aldi

Ezúttal egy baromfivirslit hívott vissza az áruházlánc.
hirdetés

Gond van az Aldi egyik termékével

Bármelyik üzletbe vissza lehet vinni a problémás terméket.

Kiakadtak a dinnyetermesztők az Aldira

Középtávon megszűnhet a magyarországi dinnyetermesztés, főképp amiatt, hogy a termelők a kiskereskedelmi üzletláncok felé való átadási árban nem tudják érvényesíteni a költségeiket – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete. Ha az üzletláncok nem nézik a hazai termelők érdekeit, akkor évek múlva csak több ezer kilométerről, nagy költséggel érkező import dinnye lesz, ami össze sem hasonlítható a friss, minőségi hazaival – és jóval drágább is lesz.

Rendkívüli béremelés jön az Aldinál

Az áruházláncnál évközi béremelésről döntöttek. A vállalat célja, hogy a növekvő infláció mellett megőrizze munkatársai bérének reálértékét, ezért a januári, egységesen 8 százalékos béremelés után július 1-jétől – pozíciótól függően – további 8-19 százalékkal emeli munkatársai fizetését.

300 munkahelyet hoz létre az Aldi - akár otthonról is lehet majd dolgozni

Megduplázza létszámát Magyarországon az Aldi informatikai szolgáltatásokat végző leányvállalata, az Aldi International IT Services Kft. A vállalat 300 olyan informatikai munkahelyet hoz létre itthon, amelyek jó része otthonról is ellátható feladatokból áll, így immáron az egész ország területéről várják otthoni munkavégzéssel pályázók jelentkezését. A budapesti és a pécsi szolgáltató központját is bővíti a cég, a több nyelven beszélő pályakezdők mellett szoftverfejlesztők és SAP-szakemberek számára is számos álláslehetőség nyílik az Aldinál.

Félmilliónál is nagyobb bért ígér az ALDI

Az áruházlánc június 1. és augusztus 31. között kiemelt, vagyis az átlagosnál nagyobb forgalmú üzletté nyilvánítja 10 Balaton-környéki, továbbá a Gárdonyban található üzletét. Ezek az üzletek hosszabb nyitvatartással állnak a vevők rendelkezésére.

Balatoni roadshow-t tart az ALDI

A sikeres budapesti toborzónap után az ALDI Magyarország egy balatoni roadshow keretén belül keresi a magyar tenger környékén található üzleteinek jövőbeni munkavállalóit, amelyen bármely álláskereső részt vehet. A vállalat a balatoni üzleteiben 2022.06.01-08.31. között az ország többi ALDI áruházához képest magasabb, kiemelt bért fizet, továbbá az üzletekhez közeli, magas színvonalú balatoni szállásokat biztosít vagy útiköltséget térít. A toborzónapon akár határozott idejű, a nyári szezonra szóló szerződés is köthető, és a vállalat 30-35 órás részmunkaidős, illetve 40 órás teljes munkaidős munkavégzésre is lehetőséget biztosít ebben az időszakban.

Toboroz az ALDI – 100 állásuk van

A vállalat eddig áruházaknál tartott nyílt napokat, most viszont toborzó eseményt tart a fővárosban, amelyen bármely álláskereső részt vehet.

Nincs roham a boltokban az árstop hatására

Az Auchan, az Aldi, a Lidl és a Spar elfogadja a SZÉP kártyákat, életbe lépett az árstop is, ennek ellenére semmiféle tömeges vásárlás nem tapasztalható a boltokban.

Leszedik a boltok polcairól a Tchibo Family kávét

Egyelőre csak az Aldi jelezte, hogy gond van a termékkel, a visszahívás más üzleteket is érint.

Akár 1 millió forintot is lehet keresni az Aldinál 

Valamennyi munkakörben egységesen 8 százakékkal emelik a béreket. Az áruházi és a logisztikai munkatársak a vállalatnál eltöltött 5 év után már több mint 432 ezer forintos bruttó munkabérre számíthatnak, egy kiemelt forgalmú áruházban 10 éve dolgozó üzletvezető munkabére 1 millió forint fölé emelkedik. Az áruházlánc új pozíciót is létrehozott: az üzletvezető-helyettesek bére havi bruttó 522 800 forintnál kezdődik.

Nagy lépés az Alditól – országszerte elérhető lesz a lehetőség

Bővíti együttműködését az Aldi Magyarország a Biofilter Környezetvédelmi Zrt.-vel, országszerte az áruházlánc több mint 100 üzleténél teszik lehetővé a használt étolaj visszagyűjtését.

Példátlan lépésre szánta el magát az Aldi

Az Aldi vállalását követendőnek tartja a NAK elnöke is.

Kiadták a figyelmeztetést – visszaélnek az Aldi nevével

Csalók az Aldi nevében küldenek sms-ben vagy e-mailben értesítést a kereskedelmi lánctól érkező csomagról, nyereményről vagy tesztelési programról, vélhetően adathalász céllal – közölte a cég.

Ennyivel emeli a béreket az Aldi

Idén is az inflációt meghaladó mértékben emelte az Aldi az áruházi és a logisztikai munkavállalói bérét, a legtöbb pozícióban legalább 4 százalékkal nőttek a bérek január 1-jétől, de egyes munkakörökben az emelés a 8 százalékot is elérte - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. 

Bolti körkép: hogy készültek a karácsonyra a magyarok a koronavírus árnyékában?

Koronavírus és kijárási korlátozások ide vagy oda, az ünnepi időszak mindig is a boltok csúcsidőszakjai közé tartozott. Legújabb körképünkben a hazai áruházláncokat kérdeztük.

Külföldi áruházláncok kiszorítása: nem lesz egyszerű a magyarosítás

Közgazdasági szempontok hosszú sora nehezíti, hogy – külföldi vagy hazai – szakmai befektető felvásárolja vagy kiszorítsa az itt megtelepedett külföldi, főleg élelmiszert áruló üzletláncokat. Lázár János kormánybiztos minapi nyilatkozatának nincs erős gazdasági talapzata, a szabályozás révén való kiszorítás meg nagyon erős uniós ellenállásba ütközhet. Ráadásul a legnagyobb hálózat a kormány stratégiai partnere, a másodikat milliárdokkal támogatja. Összegyűjtöttük a legfontosabb gazdasági megfontolásokat, amelyekkel számolnia kell egy olyan cégnek, amelyik rávetné magát az esetleges koncra. Ebben segítségünkre volt több tanácsadó cég, de egyik sem vállalta névvel a megszólalást.

Ne dőljön be! Visszaélnek az Aldi nevével

Csalókra figyelmeztet a boltlánc.

Milliárdokat fektet be és új boltokat nyit az Aldi

Terjeszkedik Nagy-Britanniában a német cég.

Az Aldi Magyarországon - mire lehet számítani?

Csaknem duplájára növeli a pécsi IT-központ dolgozóinak létszámát az Aldi informatikai leányvállalata és az áruházakba is 100 embert vesznek fel. A kiszállítással egybekötött online értékesítést azonban egyelőre csak vizsgálják, mert még mindig jövedelmezőbb és hatékonyabb az áruházi eladás. A német áruházlánc magyarországi cégének ügyvezetőjével beszélgettünk.

Új árháborúba kezdett az Aldi és a Lidl

Elkezdődött a üzletláncok árháborúja Németországban. A három százalékos német Áfa-csökkentés nagy vonzerő, jó propaganda, ennek ürügyén új és új akciókkal ígérnek egymás alá. De még rá is tesznek egy lapáttal.

Itt van, mennyit lehet keresni a Lidl-nél és az Aldinál

A Lidl Magyarország 7,3 milliárd forintot, az Aldi pedig 2,5 milliárd forintot fordít az idén béremelésre.

Komoly béremeléseket jelentett be az Aldi

Az Aldi 2,5 milliárd forintot fordít 2020-ban bérfejlesztésre, jövő év január 1-jétől minden pozícióban az inflációt meghaladó emelést hajt végre.

Hűtőházzal bővít Magyarországon az ALDI

8800 négyzetméteres hűtőraktárat épít, és 50 fővel bővíti munkatársi létszámát Magyarországon az ALDI. A beruházás várható befejezésének időpontja 2020 első fele. 

Nem bírja a Tesco a versenyt, 9 ezer dolgozójától válik meg

Kilencezer munkatársát bocsátja el a nagy-britanniai Tesco a Brexit okozta gazdasági bizonytalanságok és a növekvő piaci verseny következtében.

Rányomult a Tescora a két nagy német

A Tesco hazájában nyomul a német Aldi és a Lidl – most utánozza őket és elcsábítja boltvezetőiket a brit hipermarketlánc. A németek marketingje igen ügyes, áraikkal pedig nehéz versenyezni.

Robbantott az ALDI: 300 ezernél is többet lehet keresni

A kereskedelemben jelentkező óriási munkaerőhiány miatt kénytelenek folyamatosan emelni a béreket az üzletláncok is. Az Aldinál a kezdő fizetés nyolc órára vetítve meghaladja a 270 ezer forintot, de a gyakorlott eladók jelentősen több pénzre számíthatnak.

Bért emelnek, de új munkaerőt nem keresnek

Idén is emelik a munkabéreket az élelmiszerláncok, munkaerőt viszont nem mindenhol keresnek az MTI-nek nyilatkozó cégek tájékoztatása szerint.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Bankkártya és készpénz: hol, mit szeretnek jobban?

Bankkártya és készpénz: hol, mit szeretnek jobban?

Európában és Magyarországon is egyre népszerűbbek az elektronikus fizetési lehetőségek a vásárlók körében.

Pénzszerzés

Honnan szerezhetnek pénzt az agrár cégek?

Honnan szerezhetnek pénzt az agrár cégek?

A magyar agrárfinanszírozás az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül.

Jogi kisokos

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Zöld lámpát kapott a kriptoeszközök piacának egységes európai uniós szabályozása.

Gazdaság

Fontosabb hitelcél lett a lakáskorszerűsítés, mint az otthon szépsége

Fontosabb hitelcél lett a lakáskorszerűsítés, mint az otthon szépsége

A koronavírus-járvány okozta megtorpanás után jelentősen megélénkült a kereslet a szabad felhasználású személyi kölcsönökre.

Társadalom

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Németországban bezáratják egy kivételével valamennyi orosz főkonzulátust.

Infokom

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Az MI és más diszruptív technológiák elterjedésének munkahelyekre gyakorolt hatása a következő öt év során nettó pozitív lehet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo