Verseny cikkek


Megvannak az első döntősök az izgalmas pénzügyi tudatossági versenyen

Megvannak az első döntősök az izgalmas pénzügyi tudatossági versenyen 

A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny második fordulójának első versenynapján Veszprém és Tolna, Vas és Fejér valamint Pest vármegye csapatai vehettek részt.
Kecskeméti, szegedi, békéscsabai és budapesti csapatok a pénzügyi verseny döntőjében

Kecskeméti, szegedi, békéscsabai és budapesti csapatok a pénzügyi verseny döntőjében 

Megvan a 20 legjobb csapat: kiderült, kik vehetnek részt a Privátbankár.hu által szervezett pénzügyi tudatossági diákverseny döntőjében.
Majdnem teljes a pénzügyi diákverseny döntőjének mezőnye

Majdnem teljes a pénzügyi diákverseny döntőjének mezőnye 

Folytatódott a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági verseny 2. fordulója.
Tucatnyi csapat biztosította helyét a pénzügyi diákverseny országos döntőjében

Tucatnyi csapat biztosította helyét a pénzügyi diákverseny országos döntőjében 

Tolna, Nógrád, Pest és Heves vármegyei diákok mérhették össze tudásukat a verseny második körének harmadik versenynapján.
Ezek a csapatok biztosan ott lesznek a pénzügyi verseny döntőjében

Ezek a csapatok biztosan ott lesznek a pénzügyi verseny döntőjében 

Veszprém, Fejér, Somogy és Baranya legjobban teljesítő csapatai is csatlakoztak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny országos döntőjének mezőnyéhez.
Megvannak az országos döntő első résztvevői a pénzügyi tudatossági versenyen

Megvannak az országos döntő első résztvevői a pénzügyi tudatossági versenyen 

Az első versenynapon Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Komárom-Esztergom vármegye diákjai mérték össze tudásukat.
Ők jutottak tovább a Privátbankár pénzügyi diákversenyén

Ők jutottak tovább a Privátbankár pénzügyi diákversenyén 

Több mint ötezren izgulhatták végig a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny első fordulóját.
Európa-bajnok lett egy magyar gázszerelő, de nem Mészáros Lőrincnek hívják

Európa-bajnok lett egy magyar gázszerelő, de nem Mészáros Lőrincnek hívják 

Öt magyar aranyérem a Szakmák Európa-bajnokságán.
Pénzügyi tudatossági verseny: alakul a döntős csapatok névsora

Pénzügyi tudatossági verseny: alakul a döntős csapatok névsora 

A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági verseny döntős mezőnye újabb gimnnazista csapatokkal bővült.
Megvannak a pénzügyi diákverseny első döntős csapatai

Megvannak a pénzügyi diákverseny első döntős csapatai 

7 csapat biztosította be továbbjutását a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis első körében.

Még soha ennyien nem vettek részt a Privátbankár diákversenyén 

Összesen 1055 négyfős csapat jelentkezett laptársunk, a Privátbankár.hu által megrendezett Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis pénzügyi edukációs versenyre.

Idén is lesz Legyél te is pénzügyi junior klasszis! verseny - még lehet jelentkezni 

Idén immár negyedik alkalommal hirdet pénzügyi versenyt, ezúttal gimnazistáknak, Legyél te is pénzügyi junior klasszis! címmel laptársunk, a Privátbankár.hu Kft. a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával; a versenyre még tíz napig, március 28-ig délig várják a 14-19 éves diákok jelentkezését - közölték a szervezők sajtótájékoztatón.

Startupok figyelem! Indul az OTP nemzetközi programja 

Az OTP Bank az innováció elkötelezett támogatójaként ötödik alkalommal indítja el nemzetközi startup együttműködési programját, az OTP Startup Booster Programot. A program keretében a bank az üzleti igények feltérképezésétől egészen a megoldás éles bevezetéséig kíséri a startupokat. Az OTP Bank a Csoport különböző területeit bevonva ezúttal is célorientált, üzleti fókuszú együttműködést, pilot projekteket tervez megvalósítani a sikeres pályázókkal. A már validált termékkel rendelkező, vagy intenzív növekedési (scaleup) fázisban lévő startupok jelentkezését március 7-től április 11-ig várja a hitelintézet.

Mandarin és kávé párlat – a magyarok verhetetlenek pálinka-készítésben 

A kávé, a mandarin és a gyömbér párlat volt a különlegesség.

Kiváló ötletekkel indult az ország egyik leginnovatívabb startup versenye 

Lezárult az országos Ideathon 4.0 by K&H verseny első fordulója: a hétvégén volt az első győri megmérettetés, amelyen a FoxToy gyerekjátékok cseréjét IT logisztikai módon támogató platformjának pályázata lett a befutó. Az Ideathon 4.0 by K&H célja, hogy a csapatok az innovációra és a fenntarthatóságra fókuszáló bankoláson túli szolgáltatásokra tegyenek javaslatokat. 

Kezd összeállni a diákverseny decemberi döntőjének mezőnye 

Egy kazincbarcikai, egy debreceni, egy kisvárdai és egy szolnoki középiskola csapata is bent van már a harmadik alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! december 9-ei országos döntőjében, miután megnyerték a november 18-ai megyei selejtezőjüket. November 23-án kerül sor az utolsó megyei fordulóra.

Itt dől el a verseny a magyar kkv-k között 

A digitális fejlettség vált a magyar vállalkozások versenyképességének legfontosabb mozgatórugójává a pandémia alatt. A helytől független munkavégzés és munkakultúra kialakítása tartósan a cégvezetők prioritási listájának elejére került, és egyre többen kezdték el stratégiai szinten kezelni a felhőalapú megoldásokat.

Április 19-ig jelentkezhetnek a gimnazisták a legújabb diákversenyre 

Április 19-én délig jelentkezhetnek a gimnáziumokban tanuló diákok a II. Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyre. Eddig már közel félezren regisztráltak, négy fős csapatokban a megmérettetésre, amely három fordulóból áll és nemcsak a győztesek részesülnek értékes díjakban. A verseny fővédnöke Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára.

Négy hely már eldőlt a diákverseny döntőjében 

Egy győri, egy szombathelyi, egy tatai és egy pápai csapat nyerte az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny október 8-ai megyei elődöntőit, így ők már készülhetnek a november 4-ei országos döntőre. Október 13-án, kedden újabb elődöntőkre kerül sor, ezúttal öt megye csapatai csapnak össze.

Új pénzügyi verseny indul diákoknak 

Megnyílt a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny regisztrációs felülete, amelyre folyamatosan jelentkezhetnek a középiskolás diákok. A szervezők nem elitversenyt szeretnének, ezért a szakgimnáziumok, a technikumok, a szakközépiskolák és a szakképző iskolák tanulóira számítanak.

Diákok üzleti terveire adott milliókat az OTP 

Előremutató és fenntartható üzleti terveket ismertettek a résztvevők az idei ÜzletRace döntőjében. A csapatok egy összetett vállalati szimuláció megoldása után prezentálták is az elképzelt vállalkozásuk jövőjére vonatkozó terveket. Az OTP Business csaknem kétmillió forintos összdíjazással motiválta a döntős hallgatókat.

A footgolf csúcsa 

Már fél évtizedes hagyományra tekinthet vissza a Footgolf Csúcs Kupa. A HGS PR Ügynökség és a Parlament Sportegyesület éves rendszerességgel szervezi meg ezt a társasági eseményét. Az idei footgolf verseny legjobbja az Országgyűlés csapatából került ki, a legjobb átlaggal az újságírók bírtak.

Magyar startupot díjaztak a nemzetközi energetikai versenyen 

Magyar szempontból hatalmas sikerrel zárult a technológiai innovációkra szakosodott startup vállalkozások legnagyobb kelet-és közép európai energetikai versenye.

Teljes a káosz a televíziós versengés miatt 

A legújabb, a HDR-technika még szebb színeket hoz tévé-készülékeink képernyőjére. A gond csak az, hogy két, egymással versengő műszaki megoldás megnehezíti a választást.

Agrármegoldás lett a befutó az IoT hackathonon 

24 órás hackathont rendezett a T-Systems Magyarország és innovációs laborja, a Kitchen Budapest (KiBu) a Szegedi Tudományegyetem Informatikai Karával közösen. A kilenc döntőbe jutott megoldás közül kettő okos méhkaptáron dolgozott, és a győztes megoldás is az agráriumból érkezett.

Valós energetikai problémákat oldanak meg a győztes magyar startupok 

A döntős magyar startup olyan környezetbarát hűtési technológián dolgozik, amely képes egy percnél rövidebb idő alatt lehűteni az italospalackokat. Ily módon 50 százalékkal csökkenthetik a felhasználók áramköltségét.

Van élet az IT-világon túl is 

Habár továbbra is az IT-megoldások a legnépszerűbbek, egyre több startup nyit új ágazatok felé. Ilyen például a biztosítási csalások kivédése, automatizált beltéri gazdálkodás vagy biztonságos közösségimédia-használat tiniknek.

Olcsóbb lehet a földgáz az új szabályozással 

Az Európai Parlament nagy többséggel fogadta el az uniós földgázpiacra vonatkozó szabályok reformját, amely az Unióba belépő összes gázvezetékre kiterjeszti az uniós szabályozást (beleértve a versenyjogi szabályokat is).

Nem bírja a Tesco a versenyt, 9 ezer dolgozójától válik meg 

Kilencezer munkatársát bocsátja el a nagy-britanniai Tesco a Brexit okozta gazdasági bizonytalanságok és a növekvő piaci verseny következtében.

A béremelkedésnek kockázatai is vannak 

A tavalyi növekedés után az idén is emelkedőn maradnak a bérek. A kockázatok pedig egyre erősebbek lehetnek, mind a termelékenység, mind az infláció oldaláról.

Nehezményezik az állami hátszelet a német gyáriparosok 

Kína nem a piacgazdaság, a liberalizmus, hanem a gazdaság növekvő állami irányítása felé fejlődik, ez versenytorzító, állapítja meg a Német Gyáriparosok Szövetségének állásfoglalása.

Saját telefonnal rukkolt elő az orosz internet-guru 

A Yandex orosz internet-óriásvállalat saját mobilt dobott piacra. A Kínában gyártott telefon bírálói szerint avult és nem tud majd versenyezni az orosz piacon vezető Huawei és Samsung mobilokkal.

Sok fiatal bankár akar lenni, nem tűzoltó 

Hogyan vezetne egy bankot egy mai fiatal? Az online bankszimulációra épülő versenyen több száz ifjú tehetség kapott lehetőséget arra, hogy virtuálisan kipróbálja, hogyan vezetne egy pénzintézetet.

Budapesten gyűlt össze a startup világ 

Több mint 600 startup, nemzetközi befektető, angyal és nagyvállalati partner részvételével zajlott le kelet-közép-európa legnagyobb startup networking eseménye, a regional startup and innovation day. Az MFB csoporthoz tartozó Hiventures második alkalommal főszervezője az eseménynek és adja át az általa alapított díjat.

Egyre gyilkosabb a verseny a fogyasztóért 

Tovább erősödik a hazai kiskereskedelemben tapasztalható konjunktúra, az élelmiszer mellett az egyéb fogyasztási cikkekre is egyre többet költenek a magyarok. A kiskereskedelmi forgalom felfelé ívelő ciklusa azonban a végéhez közeledik, az immáron hatodik éve tartó fogyasztásbővülés az idénre prognosztizált 4,5 százalékával várhatóan eléri csúcspontját. A jelenlegi dinamikus növekedés mellett így már egy esetleges recesszióra is fel kell készülni – figyelmeztet az Euler Hermes Hitelbiztosító legfrissebb iparági jelentésében.

Már csak Amerikában előzi az Apple a Spotify-t 

Nagy a verseny a két nagy zene-streaming vállalkozás között. A Spotify világméretekben elhúzott az Apple Music előtt, míg az Egyesült Államokban minimálisan az utóbbi vezet.

Hogyan adózik a vetélkedő nyereménye? 

Mennyi adót kell fizetni egy verseny, vagy vetélkedő nyereménye után, kötelező-e az szja? Reggeli egypercesünkben erre kapunk választ.

Európa ráhajt az akkugyártásra 

Az Európai Unió a következő két évben 200 millió euróval támogatja a villanyautók korszerű akkumulátorainak kifejlesztését.

A lakástakarék után átalakul a piac 

Változások jöhetnek a lakásfinanszírozásban a következő időszakban. A lakástakarékok állami támogatásának megszűnése ugyanis a meglévő szerződések kifutásával fokozatosan csökkenti a lakáskasszák szerepét. A bankok is új termékekkel jelenthetnek meg a jövőben.

Munkaidejükben is kutathatnak a Google alkalmazottai 

A Google alkalmazottai munkaidejük 20 százalékát olyan, maguk választotta projektre fordíthatják, amelynek nincs köze napi feladataikhoz. A kutatási szabadság fontos eredményekhez vezet – másik célja, hogy a világcég ne veszítse el legjobb erőit.

Magyar siker a napelemes autók versenyén 

Harmadik lett a kecskeméti Neumann János Egyetem hallgatóinak napelemes autója az elektromos autók legnagyobb európai versenyén, a European Solar Challenge-en.

Két magyar startup is esélyes a 25 ezer eurós fődíjra 

Hat innovatív startupot, köztük két magyart juttatott tovább a kockázati tőkebefeketetőkből és szakértőkből álló nemzetközi zsűri az EIT Health InnoStars Awards 60 ezer euró összdíjazású startupverseny Coimbrában, Portugáliában tartott boot campjén.

Diákok oldhatják meg a főváros közlekedési problémáit 

Kilenc ország tizenkét felsőoktatási intézményének legkiválóbb diákjai azért jöttek Budapestre, hogy üzleti tanácsadással segítsenek két hazai nagyvállalatot. Magyarország legnagyobb nemzetközi esettanulmány-versenyén, a Solvers’ Cupon a két cég nemcsak létező problémákra kereste a válaszokat diákok segítségével, hanem leendő munkavállalóit is igyekezett megtalálni.

Gyorsan megtérül, ha digitális megoldásokkal lenyomjuk a konkurenciát 

A pénzügyi vezetők növelik a digitális transzformációval kapcsolatos kiadásokat annak érdekében, hogy versenyelőnyt szerezzenek. A digitális megoldások bevezetése, az ehhez kapcsolódó szervezeti átalakítás jelenti ma a cégek életében az egyik legnagyobb kihívást.

Jeff Bezos három feltétel alapján vesz fel embereket 

Az Amazon alapítója húsz éve, a '90-es évek végén fogalmazta meg azt a három kérdést, amelyet cége menedzsereinek át kell gondolniuk, amikor szerződtetni készülnek valakit egy állásra.

Ide érdemes utazni, ha szereti a virágokat 

Lezárult a „Legvirágosabb Úti Cél” játék szavazása, ahol a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen induló települések mérettették meg magukat a nagyközönség előtt. Idén immár 177 település és kerület vett részt, és összesen 63 138 szavazat érkezett a Facebookra.

Igyekezni kell, a régió piacai is rövidesen megtelnek 

Közép- és Kelet-Európa az egyik leggyorsabban fejlődő digitális piac Európában. Átlag feletti növekedési dinamika, kedvező gazdasági lehetőségek és kulturális környezet teszi vonzóvá a régiót az exportra készülő hazai vállalkozások számára. Viszont az idő sürget.

Startupversenyekkel az ágazatok zöldüléséért 

Új módi, hogy amikor egy szektort környezetbarátabbá akar tenni egy világcég, az új technológiákat felfedezendő versenyt hirdet a startupok között. Jót tesz az ilyesmi a versenyt meghirdető világvállalatnak. Ilyen húzáshoz folyamodott a Cargill agrármulti.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a BioTechUSA-cégcsoport

Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a BioTechUSA-cégcsoport 

Magasabb fokozatba kapcsolt 2023-ban a tisztán magyar tulajdonban lévő cégcsoport.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Költségkímélés

A szomszédtól félünk legjobban Budapesten

A szomszédtól félünk legjobban Budapesten  

Márciusban felbolydult a lakásbiztosítási piac, először válthattunk lakásbiztosítást évfordulótól függetlenül.

Adózás

Milliókat spórolhat, mielőtt kopogtat a NAV

Milliókat spórolhat, mielőtt kopogtat a NAV 

A NAV ellenőrzési terve szerint az informatikai rendszerek által gyűjtött adatok és az adózók magatartása egyaránt meghatározó tényező az ellenőrzési folyamatokban.

Cégblog

Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a BioTechUSA-cégcsoport

Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a BioTechUSA-cégcsoport 

Magasabb fokozatba kapcsolt 2023-ban a tisztán magyar tulajdonban lévő cégcsoport.

Klímablog

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben  

Míg 2022-ben nem egészen ezer, addig tavaly már több mint négyezer balkon napelemet telepítettek Bécsben.

Gazdaság

A szomszédtól félünk legjobban Budapesten

A szomszédtól félünk legjobban Budapesten  

Márciusban felbolydult a lakásbiztosítási piac, először válthattunk lakásbiztosítást évfordulótól függetlenül.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo