Mennyi legyen a főnök fizetése?

2016. október 26. szerda - 14:10 / Piac & Profit Kiadó Kft-2
  •    

Cégtulajdonosként sok időt töltünk azzal, hogy kitaláljuk a cégben jól működő fizetési struktúrát, amibe nem rokkan bele a költségvetés, de elégedetté teszi az alkalmazottakat. Sokszor azonban magáról megfeledkezik a tulajdonos, vagy éppen túlzásokba esik saját fizetése tervezésekor. Egyik sem üdvös megoldás.

Induló vállalkozás esetében sokan úgy kalkulálnak, hogy eleinte a maguk számára nem számolnak fizetéssel, „nem vesznek ki semmit”. Ez az első időkben teljesen érthető és jó gondolat, azonban ahogy növekszik a cég, egy idő után érdemes átgondolni ezt a megoldást. Sokan viszont, ha megy a szekér, hirtelen hatalmas összegeket szeretnének a saját fizetési sorukban látni, de ez sem biztos, hogy helyes irány. Tulajdonképpen egyáltalán nem olyan egyszerű eldönteni, hogy mennyi fizetést is kapjunk saját magunktól, ha tulajdonosként dolgozunk is a saját cégünkben.

nem midnenki egyformán profitál az internetből

Kép: Fotolia

Ha nincs pénz, az csak hobbi

Érdemes már a vállalkozás megalapítása után rögtön egy cash flow kimutatást csinálni, hogy akár már a kezdetekkor kiderüljön, mennyi kerülhet a fizetési borítékba. Sokan az első időkben úgy döntenek, a maguk számára nulla forintot, vagy csak jelképes összeget ítélnek meg, a szakértők szerint azonban ezt érdemes mielőbb felülvizsgálni, ha elértük azt, hogy a cégnek biztos bevételei vannak. Ha a cég nem termel eleget ahhoz, hogy fizetést adjon a tulajdonosnak is, akkor ideje átszervezni a kiadásokat és a működést, hogy ez lehetővé váljon. Amiért ugyanis nem kapunk pénzt, az nem üzlet, hanem hobbi! Ha a vállalat növekszik és pénzügyileg egyre stabilabb, ideje, hogy a bérjegyzékben a tulajdonos is szerepeljen, aki valódi munkát végez napról-napra.

Fizetni a pozícióért

Sok cég tulajdonosa, ha a vállalkozás elérte a biztos bevételek szintjét elkezd annyit fizetni magának, hogy hogy a személyes pénzügyi kötelezettségeit, a havi számláit rendezni tudja – vagyis megéljen a cégből anélkül, hogy számára ez plusz személyes költséget jelentene. Ez nem azt az összeget jelenti természetesen, mint amennyit munkával „letesz” az asztalra, de elegendő ahhoz, hogy a havi alap kiadásokat fedezni tudja a családi kasszában. Ez első lépésnek persze jó, de szakértők szerint ennél is tovább kell lépnünk, ha a saját helyünket tudatosan akarjuk meghatározni a cégben – és így a bérlistában is.

A legegyszerűbb módja, hogy korrekt fizetést tudjunk meghatározni, ha meggondoljuk, hogy mennyit fizetnénk egy igazán jó alkalmazottnak, aki azt a munkát végzi a cégben, amit mi. Ez lehet egy hasznos kiindulási pont. De a szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy ne a minimumban gondolkodjunk, hanem vegyük sorra, hogy az életmódunk mit kíván, majd gondolkodjunk visszafelé, a cég lehetőségeit latolgatva, és valahol félúton találjuk a megoldást, illetve a mi magunk bérösszegét. Azért fontos, hogy magunknak is tisztességes fizetést adjunk, mert ha nem, akkor csak idő kérdése, hogy elkezdünk neheztelni a sok feladat és idő miatt, amit a saját üzletünkre fordítunk. (A jó munkaerőt mindenképpen meg kell fizetni, különben mi is a bőrünkön érezzük majd a munkaerőhiányt.)

Amikor fut a szekér, sokan a ló másik oldalára esnek és megsokszorozzák a saját bérüket, ami viszont szintén nem jó megoldás. Tulajdonosként nem a fizetésünkből kell meggazdagodnunk, hiszen a cég nyeresége is végső soron a mi zsebünkbe megy, gondolkozzunk tehát inkább hosszú távon és forgassunk vissza minél többet a cégbe. Az sem szül jó vért, ha nagyságrendekkel többet keresünk, mint a beosztottjaink. Szakértők szerint a 400 százalékkal nagyobb, vagy a teljes bruttó bevétel maximum 5 százalékát elérő tulajdonosi fizetés az, ami még nem árt meg a cégnek semmilyen fronton.

Nyugdíjat, de miből?
A magyarok legnagyobb arányban a nyugdíjas években várható jövedelmük mértékétől, valamint a súlyos betegségektől tartanak felmérések tanúsága szerint. Nem is alaptalanok az aggályok: az MNB tanulmánya is rámutatott: csak 2030-ig biztosak a nyugdíjak. Ennek tükrében még riasztóbb adat, hogy a 18 és 65 év közötti lakosság mindössze tíz százalékának van megtakarítása.

Nyugdíjas évek

A fizetésünk meghatározásánál muszáj tekintettel lennünk arra is, hogy honnan lesz majd nyugdíjunk, ha egyszer visszavonulnánk – még akkor is, ha jó eséllyel ez később lesz, mint a hivatalos nyugdíj korhatár. Egyéni vállalkozóként, cégtulajdonosként rendelkeznünk kell egy tervvel a nyugdíjas évekre vonatkozóan is – bár ez lassan minden munkavállalóra igaz. A nyugdíj előtakarékossággal alapozhatjuk meg azt az életmódot, amit majd szeretnénk élni, ha már nyugdíjba vonultunk, és amire most kell áldoznunk. Ha rendkívül alacsony fizetést adunk magunknak, az állami nyugdíjunk is nagyon minimális lesz, ha alacsony összeget fizetünk az önkéntes nyugdíj megtakarítási alapba, az onnan kapott folyósítási összeg is rendkívül kevés lesz havonta. Egy szakértő segítségével érdemes meghatározni a havonta befizetésre kerülő összeget, hogy nyugodtabban gondoljunk a későbbi életünkre.

Osztalék, nyereség

A magunknak megítélt fizetés kalkulálásakor azt is érdemes figyelembe venni, hogy (optimális esetben) a vállalkozás tulajdonosaként a nyereségből is részesülünk. A pénz nagy része általában a cégben marad, hogy támogassa a további növekedést. De amit kiveszünk, azt sem mindegy, hogy hogyan. A nyereséget többféle módon vehetjük ki, erről érdemes a könyvelővel egyeztetni, hogy nekünk, abba az időszakban, hogyan éri meg a legjobban, ha osztalékban gondolkozunk, vagy inkább erősebben megnyomjuk a ceruzát, amikor a saját fizetésünket kalkuláljuk. Járjunk utána, mi a legelőnyösebb megoldás, ahogy több marad végül a zsebünkben!

Ráadásul 2016-tól jelentősen változtak az osztalék elszámolás szabályai!

Végül ahhoz, hogy meg tudjuk állapítani, hogy mennyi legyen a bérünk tulajdonosként, folyamatosan vizsgáljuk meg a pénzügyi mutatóinkat. Például havonta vagy negyedévente. A reális kép a bevételek, kiadások és a készpénzforgalom összevetése után segít meghatározni azt az összeget, amit a cég vígan elbír és mi is elégedettek lehetünk vele, mert a munkánkért tisztességes viszonzást kapunk. Magunktól.

 

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek