Megkímélhetjük magunkat a repülőtéri csomagcirkusztól

2018. szeptember 19. szerda - 17:07 / piacesprofit.hu
  •    

Bealkonyulhat a légi utazás egyik kellemetlen velejárójának, hogy hosszú folyosókon kell cipelnünk, görgetnünk bőröndjeinket a felvételi pulthoz. Nagy tengerentúli repülőtereken működnek már szolgáltatók, amelyek elviszik csomagunkat, és feladják azt helyettünk.

Az egy sor amerikai repülőtéren, de Sydneyben és Hongkongban is létrejött, a repterekkel szerződő vállalkozások munkatársai mérleggel jelentkeznek ügyfelüknél a szállodában vagy lakásánál, azonosítják a tulajdonost és repülőjegyét.

commons.wikimedia.org

Kép: commons.wikimedia.org

A megbízó így gond és teher nélkül mehet ki a repülőtérre, nem kell sorba állnia a csomagfeladásnál, bőröndjét azután a célállomáson látja viszont. Vannak cégek, amelyek azt is vállalják, hogy távolsági vonatokról vagy hajókról szállítsanak csomagokat a repülőtérre.

Nem bírják a repterek a forgalmat, még több lesz a késés
A következő húsz évben több mint 50 százalékkal nő az európai repülések száma, a repülőterek kapacitása azonban a szükségesnél csak lassabban bővül, így a mostaninál hétszer több járat fog 1-2 órás késést szenvedni az Eurocontrol tanulmánya szerint.

Az újítást szívesen fogadják a légikikötők, mivel megkönnyítik az egyik kritikus feladat, a csomagok kezelését, nem kell nagy költséggel újabb épületeket emelni, hogy növelhessék a csomagfeladást szolgáló pultok számát.

(Forrás: The New York Times)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.