Nem bírják a repterek a forgalmat, még több lesz a késés

2018. augusztus 26. vasárnap - 16:08 / PP/MTI
  •    

A következő húsz évben több mint 50 százalékkal nő az európai repülések száma, a repülőterek kapacitása azonban a szükségesnél csak lassabban bővül, így a mostaninál hétszer több járat fog 1-2 órás késést szenvedni az Eurocontrol tanulmánya szerint.

Az európai légi forgalom áramlásának megszervezésével, illetve a légi navigációs díjak beszedésével foglalkozó, brüsszeli székhelyű Eurocontrol a honlapján közölt Challenges of Growth (A növekedés kihívásai) című tanulmányában arra mutatott rá, hogy 2040-ig a maihoz képest 53 százalékkal 16 millióra emelkedik majd az éves repülések száma.

Kép: PP

Kép: PP

A lassabb gazdasági növekedés és a repülőterek kapacitáshiánya miatt a bővülés mértéke csökken. Példaként említették, hogy 1988 és 2008 között megduplázódott a repülések száma.

Az igények növekedését azonban így sem tudják majd a repülőterek kiszolgálni, mert a bejelentett kapacitásbővítő beruházások sem elegendőek ekkora forgalom kezeléséhez.

Betelt a pohár, elég a légi sztrájkokból
A legnagyobb európai uniós turisztikai szövetségek támogatják az európai légitársaságok szövetségét annak érdekében, hogy mérsékelni lehessen a légi sztrájkok káros hatását. Csak ebben az évben 29 sztrájk okozott késéseket és járattörléseket, mely utasok millióit érintette.

Az Eurocontrol ismertette, 111 repülőtér átlagosan 16 százalékos bővítés tervez, a 20 legnagyobb repülőtéren ennél valamivel nagyobb, 28 százalékos kapacitásfejlesztésbe fognak bele, a gépmozgások száma így 2,4 millióval emelkedhet a maihoz képest.

Az EU 17 tagországában visszafogott forgalomfejlődéssel számolva is 1,5 millió repüléssel többre lesz igény, mint amennyit ki lehet szolgálni. Ez 160 millió utast érint.

A nyári szezonban a mostani, járatonként átlagos 12 perces késés 20 percre nőhet a következő 22 évben, és hétszer annyi járat késhet 1-2 órát, mint most.

Míg tavaly 50 ezer utasnak késett 1-2 órát a járata, addig 2040-ben már közel félmillió utast érinthetnek a nagyobb késések – olvasható a tanulmányban.

Az Eurocontrol szerint ezért a repülőtereknek a tervezettnél nagyobb kapacitásbővítést kell végrehajtaniuk, és Európában be kell vezetni az Egységes Európai Égbolt (SESAR) projektet, amely egyesítené a széttagolt európai légi forgalmi irányítást. Ennek bevezetése azonban akadozik.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.