Kamattámogatást kapnak a mikrovállalkozások

2016. október 07. péntek - 12:30 / piacesprofit.hu
  •    

Közös kamattámogatási program indítását jelentette be a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány.

Dr. Kiss Zoltán a BKIK elnöke  a BKIK legfontosabb céljaként említette, hogy valódi érdekvédelmi és szolgáltató szervezetté váljon tagjai számára. „Ennek érdekében szeretnénk bővíteni az elérhető szolgáltatások palettáját, elérni a vállalkozási feltételek javítását Budapesten, és segíteni a fővárosi cégek piacra jutását itthon és külföldön” – mondta a kamara elnöke.

A szolgáltatói kamara koncepciójának része a most bejelentett Mikrovállalkozások Kamattámogatási Programja, amely még 2016-ban elindul. A program elősegíti, hogy a budapesti vállalkozások szélesebb körben jussanak hozzá a BVK kedvezményes finanszírozási szolgáltatásaihoz, az ehhez szükséges kamattámogatási alapot pedig a BKIK biztosítja.

A programban részt vehet minden olyan budapesti, BKIK önkéntes tagsággal valamint életképes üzleti tervvel rendelkező mikrovállalkozás, amelynél az összes foglalkoztatott létszáma 10 főnél kevesebb, az előző éves nettó árbevételük pedig nem haladja meg a 2 millió eurót (600 millió forintot). A két szervezet külön figyelmet fordít a női és a fiatal mikrovállalkozásokra, az ő számukra további kamattámogatási lehetőséget biztosítanak.

A mikrohitel programról és a hozzá kapcsolódó kamattámogatási programról részletes információ a www.budapestmikrohitel.hu oldalon érhető el.

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek