Mesterséges intelligenciát lehet tanítani az EFOTT-on

2018. július 05. csütörtök - 18:00 / piacesprofit.hu
  •    

Emberi döntéseket tanuló programjával vesz részt a kedden kezdődő EFOTT fesztiválon a Kitchen Budapest (KiBu), a T-Systems innovációs laborja.

A Training 2038 a KiBu és a Healium Decoration egyedi, művészeti alkotásként is bemutatott mesterséges intelligenciára épülő játéka, mely a kapott emberi válaszokat összesítve tanul, így a jövőbeli fejlesztések során az erre épülő robot alkalmasabb lehet valóban emberi döntéseket hozni. Ezt mutatják be a július 10-16 közötti EFOTT fesztiválon.

Megállta a helyét a vitában a mesterséges intelligencia
Az IBM San Francisco-i belvárosi épületében sajátos vitát rendeztek: az elektronikai óriás mesterséges intelligencia szoftvere, a Debater vitázott egy, sok nyilvános vitában győztes egyetemi hallgatóval – és a gép megállta a helyét.

Virtuális valóság környezetbe ágyazott dialógus során lép kapcsolatba a user a mesterséges intelligenciával. A hat témakörre – önvezető autók, intimitás, politika, háború, média, android vs. emberek – felosztott játék eredményét felhasználva a fesztivál végére az is kiderülhet, hogy az EFOTT látogatói mennyire képesek elfogadni emberi lényként a robotokat, rájuk bíznák-e egy háború elindítását és szeretnének-e például virtuálisan kapcsolatban maradni elhunyt ismerőseikkel, ha arra lehetőség lesz.

A Training 2038 programot a T-Systems Magyarország Globe-nál találják meg a résztvevők, ahol megismerkedhetnek Vandával, a T-Systems virtuális asszisztensével és streamelhetnek Kiss Imivel, a GameDayIroda vloggerével. A vállalat a fesztiválon két helyszínen, a bejáratnál és a T-Systems Globe területén biztosít ingyen wifi-t, amin a hivatalos applikációt is letölthetik a fesztiválozók. Az egyedi matricákat, fellépőket, a programokat, a virtuális térképet valamint minden hasznos információt tartalmazó app-ot verseny keretében fejlesztették az Óbudai Egyetem diákjai a T-Systems informatikusaival közösen.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.