Nem vicc, kell a humor

2014. május 13. kedd - 07:30 / piacesprofit.hu
  •    

Megjelent a Piac & Profit áprilisi száma, benne érdekes üzleti trendekkel, startup-történetekkel, interjúkkal és gyakorlati tippekkel a hatékony üzletvitelhez. Tájékozódjon szórakozva májusban a Piac & Profitból!

A tartalomból:

V, mint virtualizáció

Az egyik legforróbb techtrend, amely manapság alakítja az üzleti világot. Beszélhetünk v-vállalatirányításról, v-bankolásról, v-marketingről. Az új időszámításban egyre inkább valóság lesz a virtuális.
Tovább…

Mégse vihetik az ügyvezető házát!

Túlzott volt a pánik, semmi nem veszélyezteti a jogtisztelő ügyvezetők vagyonát a PwC ügyvédei szerint. Sőt, bizonyos szempontból még csökkent is a felelősségük.
Tovább…

Versenyjogi buktatók

A kisebb cégek vezetői nem is gondolnak arra, mennyire fontos, hogy működésük során a versenyjogi normákra is figyeljenek, pedig akár jóhiszeműen is könnyen jogszabályt sérthetnek Dr. Szamosi Katalin, az SBGK Ügyvédi Iroda vezetője szerint.
Tovább…

Humor az üzletben

Egyes sikeres cégek szervezeti szinten használják a „humorelőnyt”, aminek révén a dolgozók elkötelezettebbek, a márka pedig vonzóbb lesz. Csodaszer, de nagyon óvatosan kell bánni vele. Ha nem megfelelő helyen, vagy nem megfelelő stílusban jelenik meg, visszavonhatatlan károkat okoz.
Tovább…

Kudarc: belépő az üzleti sikerbe

Számos, mára világhírűvé vált vállalkozás története mutatja, hogy az üzleti életben a kudarc egy lépés a happy end felé. A tengeren túl ezt már sokan felismerték, Magyarországon azonban inkább tabutéma.

Startupsztori: lényeg az értékesítés!

Az OptoForce csapata mostanában az értékesítési lehetőségeket mérlegeli éjjel-nappal, hiszen a sikerük nagyban függ attól, hogy mennyire tudnak gyorsan és hatékonyan megállapodni a piaci partnerekkel. Először azonban azt kell tisztázniuk, hogy hol mindenhol hasznosítható az innováció.

Szexi vállalkozás érték alapon

A Fruit of Care kézműves dizájnt árul nyereségesen és közben a társadalom számára is hasznos. Jakab Áron vállalkozása bizonyíték arra, hogy a hármas érdek – profit, társadalom és környezet – valós üzleti alternatíva.

Hol van az internet?

A Piac & Profit májusi infografikájában azt keressük, hogy vajon hová kerül az a bődületes mennyiségű adat, amely az információs szupersztrádán keletkezik akár akkor, amikor az interneten vásárolunk, vagy amikor a közösségi oldalakra posztolunk.

Adatbrókerek

Az ipari méretű, módszeres adatgyűjtés emberi jogokat sért, ám az üzletet és a nyereséget is növeli.

Nem ciki eladni!

Fodor Péter a Finext Startup senior partnerének tanácsai magyar startupoknak és már működő vállalkozásoknak.

Pénz pillanatok alatt

Mit tehetünk, ha hirtelen pénzszűkébe kerül a vállalkozásunk és már nem abban a ligában játszunk, ahol a baráti, rokoni kölcsönök ki tudnak segíteni bennünket a hullámvölgyből? Természetesen forduljunk a bankunkhoz.