Mennyi lesz idén a fizetési borítékban?

2014. január 31. péntek - 18:30 / Timár Gigi
  •    

Ezekben a napokban jutnak hozzá a munkavállalók az első, 2014-es szabályok szerint számított fizetésükhöz. Nem volt idén sok változás szja fronton, de a családi járulékkedvezmény miatt örülhetnek a többgyermekes, alacsony jövedelmű családok, bonyolultabb adminisztráció vár viszont a vállalkozásokra.

Kép:PP archív

Az idén életbe lépő jogszabály-módosítások a korábbi éveknél jóval kevésbé látványos változásokat eredményeznek a nettó fizetésekben – írja a BDO elemzése. Elsősorban nem az szja-törvény, hanem a társadalombiztosítási ellátásokat szabályozó törvény módosítása eredményezi a legszembetűnőbb változásokat.

De azért január 1-től több ponton változtak a személyi jövedelemadóra (szja) és a társadalombiztosítási járulékokra vonatkozó szabályok, kibővült az adómentes juttatások köre – itt olvashatja a részleteket.

A 2011-ben bevezetett családi kedvezmény bevezetésének célja az volt, hogy adókedvezményt biztosítson a munka mellett gyermeket nevelőknek. Az szja alapot csökkentő kedvezmény mértéke egy vagy két kedvezményezett eltartott esetén gyermekenként havi 62 500 forint, három vagy annál több eltartott esetén gyermekenként havi 206 250 forint.

Mennyi az annyi?
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara és a Kienbaum Management Consultants GmbH Bérezési Tanulmánya szerint a vállalatok az elmúlt évben átlagosan 5,5%-kal növelték munkavállalóik alapbérét – 2013. augusztus 30-i állapot szerint. Ez az érték az előzetes terveknél (4,3%) és a 2012-es tényleges emelésnél (5,1%) is magasabb.
Figyelembe véve a jelenlegi, nagyon alacsony inflációs rátát, arra lehet számítani, hogy a 2013/14-es tényleges béremelés megközelíti majd a cégek négy százalékos tervét. (A Hay Group csak 2,6%-ot vár, alacsony infláció mellett is.) A tanulmány szerint az egyéni bérszínvonalban és a béremelés tervezett mértékében is nagy szóródás tapasztalható. A tanulmány szerzői szerint az egyes munkavállalók bérezési szintjének legfontosabb befolyásoló tényezői a képzettség, valamint a vállalat mérete és földrajzi elhelyezkedése.
A Hay Group felmérése szerint a tervek szerint a cégek 22 százaléka fagyasztja be a béreket 2014-ben. Az előző évhez képest ez enyhe növekedést jelen.“Ha az utóbbi hónapokban mért rendkívül alacsony infláció továbbra is megmarad, akkor olyan jelentéktelenek lesznek a béremelések, hogy a reálbér-növekedés ellenére a fizetések vásárlóereje nem fog jelentősen megváltozni – véli a cég szakértője.

Főként a három vagy több gyermeket nevelő családok esetében fordult elő, hogy a bruttó bér alacsonyabb volt, mint az érvényesíthető kedvezmény, így azt az érintett családok nem tudták megfelelő mértékben kihasználni. Az idei jogszabály-változás eredményeképpen az így fennmaradó kedvezmény – sorrendben – a tárgyhónapban fizetendő természetbeni egészségbiztosítási járulék (4 %), pénzbeli egészségbiztosítási járulék (3 %) és nyugdíjjárulék (10 %) terhére is érvényesíthető. Az igénybe vett családi járulékkedvezmény sem az ellátásra való jogosultságot, sem az ellátások összegét nem befolyásolja.

Az új rendelkezés hatására egy háromgyermekes, tehát havi 618 750 forintos családi adókedvezménnyel rendelkező kereső jövedelmi pozíciója különböző bérszintek mellett az alábbiak szerint módosul:

Bér bruttó összege200 000 Ft300 000 Ft400 000 Ft700 000 Ft
Nettó bér kedvezmények figyelembe vételével197 000 Ft98,5%295 500 Ft98,50%361 000 Ft90,25%557 500 Ft79,64%
Nettó bér járulékkedvezmény figyelembe vétele nélkül163 000 Ft81,50%244 500 Ft81,50%326 000 Ft81,50%557 500 Ft79,64%
Nettó bér kedvezmények figyelembe vétele nélkül131 000 Ft65,50%196 500 Ft65,50%262 000 Ft65,50%458 500 Ft65,50%

 

Mint látható, a családi járulékkedvezmény mind 200, mind 300 ezer forintos bruttó bér esetén több mint 20 százalékkal emelte meg a nettó bér szintjét, ily módon a bruttó fizetést a munkavállaló szinte teljes egészében kézhez kapja. A két bérszint között a különbség az, hogy a 200 ezer forintos bruttó havibér mellett a családi járulékkedvezmény bevezetésével sem válik lehetővé a három gyermek után járó családi adókedvezmény teljes összegének kihasználása. Ebben az esetben – a jogszabály adta új előnyöket kihasználva – a 618.750 forint igénybe nem vett harmada, 206 250 forint vagy közösen érvényesíthető, vagy az adott évre vonatkozó adóbevallásban megosztható a közös háztartásban élő, jogosultnak nem minősülő házastárssal.

Mikor és mennyit vonhatnak le a munkabérünkből az idén?
A munkabérből való levonás szabályait illetően még mindig sok téves meggyőződés él a köztudatban. Kevesen tudják például, hogy a jogszabály alapján a személyi jövedelemadó (szja) és a járulékok levonása a bruttó munkabérből történik, minden egyéb letiltás forrása a nettó munkabér. Nem árt pedig ezeket a kérdéseket tisztázni, hogy ne érhessen minkét kellemetlen meglepetés, amikor a bankszámlánkra nézünk a fizetésnapon.

Még 400 ezres bruttó fizetés mellett is több mint 10 százalékos a tavalyi szinthez képest bekövetkező fizetésnövekedés. 618 ezer forint feletti bruttó bér esetén a munkavállaló már eddig is teljes egészében képes volt kihasználni az adóalap-csökkentést, így idei bérpozíciója az új kedvezmény hatására már nem változik.

Fontos tudnivaló, hogy azok az elvált szülők, akik bírósági döntés alapján felváltva gondozzák gyermeküket, 50-50 százalékban érvényesíthetik a családi kedvezményt – éppen úgy, ahogy a családi pótlékot is.

Évről évre így változott a rendszer

„A családi adókedvezmény társadalmi szinten pozitív hatású lépésként értékelhető – teszi hozzá  Hajnal Péter, a BDO Magyarország könyvelési, bárszámfejtési és outsourcing üzletágának partnere. – Ugyanakkor az új elem tovább bonyolítja a bérszámfejtés rendszerét, miközben az adóadminisztráció egyszerűsítése, a kormányzati ciklus elején célként kitűzött ’söralátét’ méretű bevallások időszaka immár a távolabbi jövőbe látszik kitolódni.”

A vállalkozások a plusz terhek elkerülése érdekében kiszervezhetik például a bérszámfejtéssel kapcsolatos feladataikat is.

„Többéves folyamat során az egykulcsos családi szja rendszere mostanra teljesedett igazán ki – összegzi a BDO Magyarország partnere. – Bár mindkét elemet már 2011-ben bevezették, a valódi 16 százalékos szja-kulcs a szuperbruttó két lépcsőben való kivezetése nyomán, 2013-ben vált valósággá, míg a családi adókedvezmény az idei járulékkedvezmény bevezetése nyomán lett megfelelően érvényesíthető az érintett családos adózók számára.”

Idén tehát végre a leginkább rászorulók, az alacsony jövedelmű többgyermekesek voltak a jogszabályváltozások nyertesei. Két éve ugyanis az adójóváírás kivezetésével a legrosszabb jövedelmi pozícióval rendelkezők jártak a legrosszabbul (a gyermektelen keresők esetében a visszaesés a tíz százalékot is meghaladhatta), míg tavaly a havi 202 ezer forintos jövedelmet terhelő szuperbruttó kivezetése szintén az átlagbérnél nagyobb összeget kereső munkavállalók pozícióját javította a legnagyobb mértékben