teljesítményértékelés

alkalmazott, beosztott, bevonás, bizalom, borbély lászló, crm, fizetés, főnök, influencer, menedzsment, mentor, motiváció, munkaadó, munkaerő megtartás, munkaerőhiány, munkavállaló, teljesítményértékelés, titkárnő

Hét trükk a munkaerő megtartásához

Kriston László

Ma már a dolgozók válogatnak az állások között, nem fordítva. A mentor, a bevonáson alapuló együttműködés, a bizalom, a higgadt teljesítményértékelés mind számítanak abban, hogy a munkavállaló kilép-e, vagy ottmarad egy cégnél. A fizetés csak egy a megtartó erők közül. Erről is szó esett a Piac & Profit Csapatépítési trendek – 2019 konferenciáján.

Tovább olvasom »
coaching, hatékony cégvezetés, teljesítményértékelés, tréning, tudatos vezetés

A vezetői tudatosság nem függ az életkortól

piacesprofit.hu

Miközben kedvező irányba mozdult a vezetői tudatosság a magyar vállalatoknál, a vezetőfejlesztési gyakorlatok gyakorisága csökkent, vagy stagnált. A vezetési gyakorlatokban nincs különbség férfi és női vezetők, vagy X, illetve Y generációs vezetők között – derült ki a Menedzsmentor 2017. évi Tudatos Vezetés kutatásából.

Tovább olvasom »
coaching, hatékony cégvezetés, teljesítményértékelés, tudatos vezetés

Tudatos vezetés: meglepő eredmények

piacesprofit.hu

Miközben kedvező irányba mozdult a vezetői tudatosság a magyar vállalatoknál, a vezetőfejlesztési gyakorlatok gyakorisága csökkent, vagy stagnált. A vezetési gyakorlatokban nincs különbség férfi és női vezetők, vagy X-, illetve Y-generációs vezetők között – derült ki a Menedzsmentor 2017. évi Tudatos Vezetés kutatásából.

Tovább olvasom »
építőipar, jogi kisokos, teljesítményértékelés

Építőipari viták: a ló túlsó oldalán

piacesprofit.hu

Egyre jelentősebb szerepet tölt be építőipari vállalkozások közötti viták rendezésében a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSzSz). Ennek ellenére a TSzSz-szel kapcsolatos néhány jogi kérdés még mindig nem tisztázott; többek között az sem, hogy az általa adott szakvélemény meddig gátolhatja meg egyes szerződéses biztosítékok (így pl. bankgarancia) lehívását. Amíg ez nem rendeződik, az a fél kerülhet kiszolgáltatottabb helyzetbe, aki az egyébként jogszerű biztosítékokkal rendelkezik – véli a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Tovább olvasom »
burn-out, munkahelyi stressz, munkavállaló, teljesítménybér, teljesítményértékelés, teljesítménymérés

Nem kiégés, csak szimpla lustaság

kfarkas

Habár a munkahelyi stressz és a burn out szindróma komoly gond lehet egy cégnél, a teljesítménycsökkenésre ez csak az egyik magyarázat. Sok alkalmazott ugyanis napi több órán keresztül egyszerűen csak lustálkodik.

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, munkahelyi motiváció, munkavállalói minősítés, teljesítményértékelés

Hogyan minősíthető a munkavállaló?

piacesprofit.hu

A minősítés, azaz a munkavállaló munkavégzés során nyújtott teljesítménye vizsgálatának eredménye, és az erre épülő értékelés kiemelkedő jelentőséggel bír mind a munkáltatói szervezet, mind az egyén szempontjából. De mi alapján végezhetjük el?

Tovább olvasom »