rehabilitáció

foglalkoztatási ráta, foglalkoztatási támogatás, megváltozott munkaképesség, rehabilitáció, rehabilitációs foglalkoztatás, rehabilitációs hozzájárulás

A megváltozott munkaképességűek harmada el tudott helyezkedni

piacesprofit.hu

A rehabilitációs kártya kiterjesztése, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását elősegítő új munkaerőpiaci programok, illetve a rehabilitációs hozzájárulás 19 százalékos megemelése az idei évben tovább javította a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedési lehetőségeit. A Trenkwalder becslése szerint mára az érintett kör foglalkoztatási rátája elérte a 34 százalékot.

Tovább olvasom »
állami ellátás, egészség, egészségbiztosítás, megváltozott munkaképesség, rehabilitáció, rehabilitációs hozzájárulás

Az állami ellátás nem elég a megélhetéshez

piacesprofit.hu

A munkaképes korú magyar lakosság közel 10 százaléka, 358 ezer ember egészségkárosodással él. Az elmúlt években gyökeresen átalakult a megváltozott munkaképességűek ellátási rendszere Magyarországon, 2014-ben 23 ezer ember esetében állapítottak meg rokkantsági és 7500 főnek rehabilitációs ellátást. Egy váratlan baleset vagy súlyos betegség okozta egészségkárosodás komoly anyagi következményekkel járhat, ami ellen öngondoskodással lehet a legjobban védekezni.

Tovább olvasom »
akkreditált foglalkoztatás, megváltozott munkaképesség, rehabilitáció, rehabilitációs foglalkoztatás, védett foglalkoztatás

Gucci táska a minimálbér feléért

piacesprofit.hu

Az elmúlt hónapokban a megváltozott munkaképességű munkavállalók ezrei “ragadtak be” az akkreditált munkáltatók által tömegével kínált állásokba, és olyanok is gyakran töredék bérért végeznek betanított munkát, akik egyébként a nyílt munkaerőpiacon is jó eséllyel megállnák a helyüket – írja a Rehabjob közleménye.

Tovább olvasom »
magyarország, rehabilitáció, természeti katasztrófa

Emlékpark lesz Devecseren

klímablog/MTI

Elkezdődött Devecserben a vörösiszap-katasztrófa nyomán elbontott házak helyén megépülő nyolchektáros emlékpark tavainak kialakítása, közölte az Újjáépítési Katasztrófavédelmi Törzs (ÚKT) parancsnoka. A park építési területét átadták a kivitelezőknek, akik megkezdték az egyenként félhektáros vízfelületű látványtó kialakítását. Az emlékparkot a tervek szerint az iszapömlés egyéves évfordulóján avatják majd fel.

Tovább olvasom »
állat, környezetvédelem, magyarország, rehabilitáció

Élőhelyeket rehabilitálnak a Fertő tó vidékén

klímablog/MTI

Komplex élőhely-rehabilitációs program kezdődött a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban, amelyet 368 millió forinttal támogat az Európai Unió és a magyar állam. A Hanságban, a Fertő vidékén és a soproni hegyekben megvalósuló beruházásokkal a különböző fajok korábban megszűnt élőhelyeit rekonstruálják, s ezzel hozzájárulnak életesélyeik növeléséhez.

Tovább olvasom »
hr, megváltozott munkaképesség, rehabilitáció

Sokan örülnek az ilyen dolgozónak!

HR Portal

A megváltozott munkaképességűek csak nehezen tudnak visszatérni a munkaerőpiacra, ezért januártól bevezették a rehabilitációs járadékot, amely a rokkantsági nyugdíj összegének 120 százalékát biztosítja számukra. Ezért cserébe teljesíteniük kell a munkaügyi központtal közösen kidolgozott, és így személyre szabott rehabilitációs tervben foglaltakat – derült ki a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ október 30-ai sajtótájékoztatóján.

Tovább olvasom »