operatív lízing

autólízing, céges autó, céges flotta, flottakezelés, lízing, operatív lízing

Néhány dolog, amit jó, ha tudsz az autólízingről

piacesprofit.hu

A tavaly év végén elfogadott őszi adócsomag 2019. január 1-től még kedvezőbbé teszi a vállalatok számára a cégautóbérlést. Mostantól nem kell útnyilvántartást vezetni ahhoz, hogy a bérleti díj áfájának 50 százaléka levonható legyen. A vállalatok számára tehát egyre több előnnyel jár, ha lízingkonstrukcióban használják a gépjárműveket. Többféle típusú lízing létezik azonban, ezért a vállalkozásoknak célszerű előre tájékozódniuk, melyik éri meg számukra a legjobban. A LeasePlan szakértői most összefoglalják a legfontosabb tudnivalókat és különbségeket.

Tovább olvasom »
lízing, lízingszövetség, operatív lízing

Összeomlott az ingatlanlízing piaca

piacesprofit.hu

2013-ban a hazai lízingpiaci új kihelyezések 4 %-kal, 365 milliárd forintra bővültek az előző évhez képest, miközben a tavaly megkötött szerződések száma 4 %-kal csökkent éves szinten – derült ki a Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetségének beszámolójából. A lízingcégek által kezelt teljes portfólió mértéke közel 6 %-kal csökkent, így 2013 év végén 1479 milliárd forint volt.

Tovább olvasom »
kkv hitel, lízing, operatív lízing

Többen lízingeltek kevesebbet

piacesprofit.hu

2013 első félévében a lízingcégek új kihelyezése mintegy 173 milliárd forint volt, ami 3 százalékos csökkenést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A lízingszerződések száma eközben 8 százalékkal nőtt – közölte a Magyar Lízingszövetség.

Tovább olvasom »
áfa visszaigénylés, lízing, operatív lízing

A teljes áfa visszaigényelhető az operatív lízingnél

piacesprofit.hu

Az új szerződések állománya már bővült tavaly a hazai lízingpiacon, de a teljes portfólió ötödével esett 2012-ben. Az elmúlt esztendő egyértelmű győztese a flottafinanszírozás, minden 5. hazai új autó és ezen belül minden 4. céges autó flottafinanszírozással kelt el a Magyar Lízingszövetség beszámolója szerint. A kedvező elmozdulást jogszabályi változások is segítették.

Tovább olvasom »