okosmérő

adatvédelem, gdpr, okosmérő, személyes adat, uniós szabályozás

Kémkedhet utánad a szolgáltató a saját lakásodban?

piacesprofit.hu

Egy intelligens fogyasztásmérővel nemcsak a közvetlen elektromos áram felhasználás mennyisége mérhető, az eszköz kiválóan alkalmas a fogyasztói szokásaink monitorozására is és erre még semmilyen szabályozás nem született. Ez tipikusan az a helyzet, amikor a jogalkotás nem érte utol a technikai fejlődést.

Tovább olvasom »
ablakgyártás, áramszolgáltató, energiahatékonyság, innováció, közmű szolgáltatók, okosmérő, pénzspórolás, usa

Már az ablakunk is okos lesz

klímablog

Az okostelefonok, okostévék, okoskarórák, okosautók és okosmérők után itt vannak az okosablakok. Mobiltelefonról vezérelhetők és tetszés szerint állítható a dőlési szögük és a rajtuk lévő fényvisszaverő réteg, hogy minél kevesebb forróságot okozzon az üvegre verődő napsugár. Ez mind szép, de még az okosmérők elterjedése is várat magára. Miért?

Tovább olvasom »
ellenőrzés, m2m, okosmérő, teljesítménymérés

A kontroll a legfontosabb előny a cégeknek

piacesprofit.hu

Egyre fontosabb szempont a cégek életében a mérhetőség, ugyanis jelentős költségeket takaríthatnak meg azok a vállalatok, melyek ellenőrzésük alatt tartják a munkakörnyezetüket. Az M2M megoldások szinte teljes körű átláthatóságot biztosítanak a cégek számára, és a szerteágazó lehetőségeknek köszönhetően a dolgozók és az eszközök mérhetővé, a vagyontárgyak pedig védhetővé válnak, s költséghatékonyság tekintetében is előnyökre tehetnek szert.

Tovább olvasom »
energiapazarlás, energiatakarékosság, okosmérő

Többet spórol, aki tudatosan fogyaszt

piac-profit.hu

Látványosan csökkent az energiafogyasztás azokban a háztartásokban, ahol fogyasztásmérőket használnak. Egy kanadai kutatás szerint már igen látványos eredmények érhetők el az energiatakarékosság területén azokban a háztartásokban, ahol tudatosan fogyasztják az energiát. A kutatásban résztvevők átlagosan 9%-kal csökkentették felhasználásukat. Azokban a háztartásokban pedig, ahol elektromos árammal melegítik a vizet, átlagosan kb. 17%-ot tudtak megtakarítani.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor