londoni elemzők

amerikai elnökválasztás, londoni elemzők, obama

Óriási kihívások előtt Obama

piacesprofit.hu

Még alig csengett le a választási őrület az Egyesült Államokban, a győztes Barack Obama még ki sem pihente a kampány fáradalmait, szakértők máris arra figyelmeztetik, milyen kihívásokkal kell szembenéznie az elkövetkező elnöki ciklusában.

Tovább olvasom »
eu/imf megállapodás, imf, imf hitel, imf tárgyalás, londoni elemzők, varga mihály

Elég lenne 15 milliárd euró az IMF-től

PP/MTI

Nagyjából a piaci várakozásoknak megfelelő, 3 éves elővigyázatossági, körülbelül 15 milliárd euró összegű megállapodást kellene kötnie Magyarországnak a Nemzetközi Valutalappal (IMF) – mondta Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár az TV2 Mokka című műsorában hétfőn.

Tovább olvasom »
eu/imf megállapodás, imf, imf tárgyalás, londoni elemzők

További engedményeket kérhet Brüsszel

PP/MTI

Az Európai Bizottság várhatóan nem fogja elégségesnek találni az IMF/EU-hitelprogramról szóló hivatalos tárgyalások elkezdéséhez csak a magyar jegybanktörvény módosítását – vélekedtek csütörtöki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint növekszik annak a kockázata, hogy a megállapodás áttolódik a második félévre. Orbán Viktor szerint kizárt, hogy a kötelezettségszegési eljárások hátráltatnák a megállapodást.

Tovább olvasom »
alapkamat, eu, imf tárgyalás, jegybank, londoni elemzők, megállapodás

Vegyes prognózisok Magyarországról

PP/MTI

Az idei harmadik negyedév előtt már nem valószínű a megállapodás a magyar kormány, az EU és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között egy új finanszírozási csomagról, tekintettel a továbbra is fennálló nézetkülönbségekre. 

Tovább olvasom »
infláció, londoni elemzők

Magasra ugrott az infláció

PP/MTI

A fogyasztói árak februárban 5,9 százalékkal voltak magasabbak mint egy évvel korábban, egy hónap alatt az árak 0,8 százalékkal emelkedtek a háztartási energia- és az élelmiszer árak jelentős megugrása  nyomán.  Ez egy tizedponttal magasabb az elemzők által előzetesen várt legmagasabb értéknél. 

Tovább olvasom »