led

égő, energiatakarékos, energiatakarékosság, halogén, izzó, led, világítás

Szeptembertől nem gyártanak halogén izzókat

piacesprofit.hu

Uniós szabályozás értelmében szeptembertől megszűnt a halogén izzók gyártása és importja az EU területén belül. A szabályozás célja a háztartások energiahatékonyságának növelése, így a környezetterhelés csökkentése. A fogyasztók jól járnak a szabályozással, ugyanis hosszú távon megtérül az energiatakarékos izzó.

Tovább olvasom »
3d, led, minőség, Mozifilm, vetítő

A mozifilmet is LED-en nézzük

piacesprofit.hu

Szöul és Sanghaj után Európában először zürichi moziban helyeztek üzembe LED-képernyőt, amely 3D technikával, vetítés nélkül közvetíti a képet, sokkal jobb minőségben, mint amit eddig a filmszínházakból ismerünk.

Tovább olvasom »
fenntarthatóság, irodai költségek, költségkímélés, led, papírmentes iroda, zöld energia

Rejtett irodai költségek

piacesprofit.hu

Ha az interneten keresgélünk, több ezer olyan cikket és tesztet találunk, amely a gépkocsik, az étrendkiegészítők vagy akár a médiatervezés hatékonyságát vizsgálja, ugyanakkor szinte egyáltalán nincs elérhető elemzés azokról a rejtett vállalati költségekről, amelyek a minden átlagos íróasztalon megtalálható, nap mint nap használt irodai eszközök alacsony hatékonyságából erednek. Pedig egy iroda fenntartási költségei – az irodabérlet, az üzemeltetés és az informatikai rendszerrel kapcsolatos kiadások mellett – jelentősen függnek a megfelelő irodai eszközök és irodaszerek gondos kiválasztásától.

Tovább olvasom »
eladási praktikék, kiskereskedelem, led

A kereskedelemben megtérül a LED

piacesprofit.hu

Egy látványosan megtervezett eladótérben többet lehet értékesíteni, mint egy fáradt, rosszul megvilágított teremben. A szakszerű és kreatív világítás támogatja az eladást és több visszatérő látogatót vonz. A LED-ekről csak az jut eszünkbe, hogy spórolni lehet vele. Ez igaz is, de ennél sokkal többet is hozhatnak a konyhára.

Tovább olvasom »
áram, energiahatékonyság, energiapazarlás, klímavédelem, led

Mégse olyan jó a LED?

klímablog

A LED-világítás három feltalálójának ítélték az idei fizikai Nobel-díjat. De az indoklás sántít. Az energiatakarékos technológiák éppen a pazarló fogyasztást erősítik, állítják szakértők.

Tovább olvasom »
karácsony, lcd-tv, led, tv

LCD vagy plazma? Inkább a LED-es technológia!

piac-profit.hu

Míg tavaly egyértelműen az LCD tévé volt a karácsonyi slágertermék a műszaki cikkek között, idén várhatóan a hordozható eszközök – digitális fényképezők, netbookok, mobiltelefonok, GPS-ek – kerülnek majd a fa alá, derült ki a www.depo.hu árösszehasonlító oldal hagyományos, a karácsony előtti vásárlási szokásokat feltáró statisztikáiból.

Tovább olvasom »
led, nyomtatás, oki

Nyomtasson lézer helyett LED-nyomtatóval!

Sajtóközlemény

A LED (Light Emitting Diodes), vagyis a fénykibocsátó diódák technológiája ugrásszerűen fejlődött, miután 1962-ben feltalálták az Egyesült Államokban. Az OKI Printing Solutions LED technológiával működő nyomtatóit 20 évvel ezelőtt, 1989-ben kezdte árulni Európában. Az OL400 és OL800 széria volt az első, amelyekben már nem a megszokott lézer, lencse és többszörös tükrök rendszerét használták. 

Tovább olvasom »