iskola

iskola, oktatás

Középiskolák rangsora: egy veszprémi suli az első helyen

piacesprofit.hu

A korábban közzétett gimnáziumi rangsorok után most itt a teljes középiskolai ranglista, ami azoknak a szülőknek is segítséget nyújt, akik 6 vagy 8 osztályos gimnáziumba, szakgimnáziumba, szakiskolába vagy éppenséggel szakközépiskolába szeretnék járatni gyermeküket. A legjobbiskola.hu portál ugyanis rangsorolta az összes hazai középiskolát.

Tovább olvasom »
bécs, iskola, képzés, menekültek, tanár

Bécsi gimnáziumokban tanítanak menekültek

piacesprofit.hu

2018 szeptemberétől Európában elsőként Bécsben taníthatnak menekült státusszal rendelkező tanárok. Az egy éves szakirányú továbbképzésen eddig 23 tanári diplomával rendelkező szíriai, iraki és iráni származású menekült vett részt. A vállalkozni vágyókat pedig ingyenes workshopok várják.

Tovább olvasom »
diák, felszerelés, iskola, iskolakezdés, mesehős, tanévkezdés

Átlagban 25 ezer lovacskákra és minyonokra

piacesprofit.hu

5-15 ezer forint új iskolatáskára, 10-20 ezer forint felszerelésre, és ha nincs ingyen a tankönyv, nagyjából plusz 10 ezer forint kiadással számolhat egy átlagos magyar család egy gyermek esetén a tanévkezdéskor – derült ki a REGIO JÁTÉK friss felméréséből. Az augusztusban kezdődő bevásárlás a havi kiadások 10-30 százalékát is elviheti, de szerencsére már nem ritka, hogy a munkahely anyagilag támogatja az iskoláskorú gyermekkel rendelkező dolgozókat.

Tovább olvasom »
gyereknevelés, iskola, oktatás, oktatási rendszer, pénzügyi tudatosság

Nem bízzák a szülők az iskolára a pénzügyi nevelést

piacesprofit.hu

A gyerekek pénzügyi tudatosságra történő nevelése nemcsak szülőként fontos, de egy ország nemzetgazdasági érdeke is egyben – az Intrum Justitia szerint. A vállalatcsoport kutatásából kiderül, hogy a magyar anyák kiemelten fontosnak tartják, hogy a gyermekek tervezetten gyarapítsák pénzügyi ismereteiket. A felmérésből kiderült, hogy az édesanyák otthon is nagy hangsúlyt fektetnek a pénzzel való helyes bánásmód átadására, 10-ből 9-en maguk is tanítják erre gyermekeiket.

Tovább olvasom »