gyógyfürdő

áfa, áfacsökkentés, fürdő, gyógyfürdő, munkaerő megtartás, munkaerőhiány, vendéglátás, versenyképesség

A fürdők is akarják az éttermek kedvezményét

PP/MTI

A magyar fürdők nemzetközi versenyképességéhez elengedhetetlen a fürdőszolgáltatások áfájának csökkentése a jelenlegi 27 százalékról 18 százalékra a jövő évtől; az áfakulcs mérséklését a Magyar Fürdőszövetség – tagsága teljes támogatásával – kezdeményezte a kormánynál – mondta Czeglédi Gyula, a szövetség ügyvezető elnöke sajtótájékoztatón.

Tovább olvasom »
gyógyfürdő, gyógyturizmus, turizmus

Ki kellene emelni a magyar fürdőket a tömegből

piacesprofit.hu

A Budapestre érkező látogatók alig harmada tudja, hogy fővárosunk egy híres fürdőváros, és csupán 10 százaléka látogatott Magyarországra kifejezetten miattuk. A külföldi vendégek többsége elsősorban az építészeti értékek miatt váltott jegyet egy-egy fürdőbe, nem pedig a gyógyászati szolgáltatások miatt.

Tovább olvasom »
fürdő, gyógyfürdő, szép kártya

Lehangoló eredményt produkált a SZÉP kártya a fürdőkben

piacesprofit.hu

A Fürdőszövetség 37 fürdő körében végzett felmérése alapján a SZÉP kártya lehangoló eredményt produkált 2012-ben a hazai fürdőkben. Összességében a vizsgált 37 fürdőben az Üdülési Csekk és SZÉP kártya együttes forgalma az 1,63 milliárd Forintot érte el, mely 2011-hez képest 18%-os, míg 2010-hez képest közel 40%-os visszaesés.

Tovább olvasom »
gyógyfürdő, turizmus, zalakaros

Milliárdos fejlesztés Zalakaroson

piacesprofit.hu

Több mint egymilliárd forint értékű beruházás valósul meg 500 millió forintos pályázati forrás segítségével Zalakaroson, ahol termáltavat hoznak létre és gyerekeknek fedett élményfürdőt alakítanak ki a gyógyfürdőhöz kapcsolódóan.

Tovább olvasom »
belföldi turizmus, gyógyfürdő, turizmus

Jól ment a fürdővárosoknak az év végén

piacesprofit.hu

2011-hez képest átlagosan 25 százalékkal több időt töltöttünk távol az otthontól, pihenéssel a tavalyi év utolsó napjaiban. A karácsonyi és szilveszteri időszakban egyértelműen a fürdővárosok a legnépszerűbbek, a TOP 10-es listát 2012-ben is Hajdúszoboszló vezette.

Tovább olvasom »
gyógyfürdő, turizmus, wellness

Megmenthető a magyar fürdőszektor?

piacesprofit.hu

Magyarországon több mint 300 fürdő üzemel, azonban ezeknek kevesebb mint 10 százaléka működik nyereségesen. A szektor összességében évente több tízmilliárd forintnyi hiányt termel. Pedig a veszteséges fürdők egy részét akár már 2-3 év alatt nyereségessé lehetne tenni. A megoldást a műszaki innováció és a technológiai fejlesztések, valamint a létesítmények térségi turisztikai stratégiába illeszkedő, menedzserszemléletű üzemeltetése együtt biztosíthatják.

Tovább olvasom »
fejlesztés, gyógyfürdő, turizmus

Lehetőségek Nyíregyházán

piacesprofit.hu

A 120 ezer lakosú szabolcs-szatmári-beregi megyeszékhely sóstógyógyfürdői városrészében három fürdő kapta meg a gyógyintézmény címet. Budapesten kívül egyetlen magyar városnak nincs annyi gyógyfürdője, ezért a település nagy reményeket táplál a jövőt illetően.

Tovább olvasom »
eu, gyógyfürdő, turizmus

Esélyt kap a gyógyturizmus

piac-profit.hu

Az unió 2013-tól liberalizálja a tagországok egészségügyi szolgáltatásait, vagyis a páciensek bármely uniós országban ugyanakkora térítésre tarthatnak majd igényt, amennyit az otthoni egészségbiztosítójuk fizetne az adott kezelésre. A direktívából Magyarország is nyerhet: forgalomnövekedés várható azoknak az ambuláns szolgáltatásoknak a piacán, ahol olcsó és egyéb turisztikai szolgáltatásokkal összekapcsolhatót adunk. 

Tovább olvasom »
egészség, gyógyfürdő, pályázat

A csúszdákon túl

Gergely László-5

Azon talán már túl van az ország, hogy mindenhol, ahol vizet találnak, ott medencét, csúszdát építenek a „helyi erők”, majd nem értik, miért megy tönkre a vállalkozásuk. Merthogy hozzánk is csak akkor jönnek a biztosítók által küldött betegek, ha az adott településen, fürdőhelyen bizonyítékokon alapuló gyógyítás fogadja az érkezőket.

Tovább olvasom »