forgóeszköz-hitel

adózás 2013, e-útdíj, forgóeszköz-hitel

Lesz hitel az e-útdíj fizetéshez

piacesprofit.hu

Kifejezetten a kis- és középvállalkozó fuvarozók útdíj fizetését segítő forgóeszköz-hitelt jelentett be a kormány. A hitelnyújtás a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztő Zrt.-n keresztül történik majd. A most bejelentett forgóeszköz hitelkonstrukció nélkül csőd fenyegette volna a kisebb fuvarozó cégeket.

Tovább olvasom »
agrár széchenyi kártya, agrárhitel, állattenyésztés, forgóeszköz-hitel, kkv hitel, mezőgazdaság

Februártól nyúlra és marhára is kérhető agrárhitel

piacesprofit.hu

Az agrárgazdaság kedvezményes forgóeszköz finanszírozását célzó program módosításai várhatóan 2013 februárjától lépnek életbe. A jövőben a baromfi és a sertés mellett a nyúl és a szarvasmarha ágazatban termeltető tevékenységet végző vállalkozások is igényelhetnek forgóeszköz, illetve tenyészállat-vásárlási célú hitelt.

Tovább olvasom »
forgóeszköz-hitel, forgótőke, gazdasági válság

A forgótőke a túlélés nélkülözhetetlen eszköze

piacesprofit.hu

Az átgondolt forgótőke gazdálkodás lehet a kiút a bajbajutott vállalkozásoknak, azonban a cégek töredéke használja csak ki maximálisan a finanszírozás legkönnyebben hozzáférhető és legolcsóbb formáját – áll az Ernst & Young legfrissebb régiós tanulmányában. A közép- és délkelet-európai Forgótőke-menedzsment Felmérés 2012 adatai alapján a vállalkozásoknak 20 milliárd eurónyi feleslegesen lekötött forgótőkéjük van.

Tovább olvasom »
bankszövetség, finanszírozás, forgóeszköz-hitel, hitel, tranzakciós illeték, vállalati hitel

Veszélyben a forgóeszköz-hitelezés

piacesprofit.hu

A kormány által tervezett intézkedések – a bankadó mértékének fenntartása, a tranzakciós illeték felemelése – tervszinten képesek lehetnek hozni a várt bevételt, a Magyar Bankszövetség szerint azonban ellentétes gazdasági hatásuk sokkal komolyabb lehet a várt eredménynél. A szakmai szövetség álláspontja alapján a vállalatok működéséhez szükséges forgóeszköz-hitelezés is veszélybe kerülhet, ha a Parlament elfogadja az intézkedéseket.

Tovább olvasom »