eho

albérlet, bérleti díj, eho, ingatlan, lakás bérlés, lakásár

Hiába törlik az EHO-t, nem csökkenek az albérleti díjak

piacesprofit.hu

Átalakulhat a következő időszakban a bérelt lakások magyarországi piaca. Az elmúlt években látható jelentős áremelkedés a fővárosban véget ért és várhatóan nem folytatódik, a vidéki városokban azonban még van tér az élénkülésre, de inkább a keresleti oldalról, és ez sem feltétlenül jár majd drágulással – olvasható az ingatlan.com elemzésében, amely az albérletpiacon várható változásokat vizsgálja, egyúttal bemutatja a budapesti és nagy egyetemvárosok átlagos bérleti díjait.

Tovább olvasom »
adóemelés, adóváltozás, adózás, adózás 2017, airbnb, eho, fizetővendéglátás, tételes adózás

Nő az Airbnb adója januártól

PP/MTI

Nő a fizetővendéglátók tételes átalányadója, ezzel együtt viszont megszűnik az egészségügyi hozzájárulás-fizetési kötelezettségük január elsejétől – közölte honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Tovább olvasom »
adózás, adózás 2017, béren kívüli juttatások, cafeteria, cafeteria 2017, eho, járülékcsökkentés, szocho

A járulékcsökkentés a cafeteriát is megdobhatja

piacesprofit.hu

A szociális hozzájárulási adó és az egészségügyi hozzájárulás egyidejű, 5%-os csökkentése jelentős megtakarításokat eredményezhet a hazai vállalkozásoknak, amelyet akár a béren kívüli juttatások további emelésére fordíthatnak, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Baker Tilly Hungária.

Tovább olvasom »
adomány, eho, motiváció, nyugdíj, nyugdíj előtakarékosság, öngondoskodás

A cég és a dolgozó is nyer az adománnyal

piacesprofit.hu

Tavaly összesen 6 milliárd forintnyi önkéntes nyugdíjpénztári befizetéssel támogatták dolgozóikat a felelős munkáltatók – derült ki az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár értékelőjéből. Egy év alatt több mint 84 százalékkal emelkedett munkáltatói hozzájárulásokon felül adható adományok összege. A vállalatok körében nem csak az adó- és költségelőnyök miatt, de a munkavállalók lojalitásának és pénzügyi tudatosságának növelése érdekében is hasznos ez a béren kívüli juttatás.

Tovább olvasom »
adóvisszatérítés, béren kívüli juttatás, cafeteria 2014, eho, szép kártya, szja

Bukják a cégek a SZÉP-kártyákon maradt pénz adóját

piacesprofit.hu

Bukják az önellenőrzést és az adót is a cégek a SZÉP-kártyán fel nem használt összegek után. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal arra figyelmeztet, hogy nem lehet visszaigényelni a SZÉP-kártyákról a munkáltatóknak visszautalt összeg után a kifizető által megfizetett személyi jövedelemadó (szja) és egészségügyi hozzájárulás (eho)-t, és önellenőrzésre sincs lehetőség ebben az esetben.

Tovább olvasom »
adóváltozások, egészségügyi hozzájárulás, eho, tbsz, varga mihály, Varga-csomag

Jön az ötkulcsos eho?

piacesprofit.hu

Amennyiben az országgyűlés elfogadja az egyes közteherviselési kötelezettséget előíró törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, hétköznapi nevén a második Varga-csomagot, az Egészségügyi hozzájárulás (eho) alapot képező jövedelmek, illetve az eho kulcsok köre tovább bővül.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor