diploma

diploma, egyetem, hr, mérnök

Fordulat az egyetemeken, több lesz a mérnök

piacesprofit.hu

Többen jelentkeztek és jutottak be mérnök szakokra 2018-ban a hazai felsőoktatási intézményekben, mint tavaly. Az idei felvételik adatai azt támasztják alá, hogy évről-évre – ha lassan is – növekszik az érdeklődés a műszaki- és természettudományok iránt a fiatalok körében, ami pozitív visszajelzés a magyarországi fejlesztéseket tervező ipari-és technológai vállalatoknak.

Tovább olvasom »
álláshirdetés, diploma, hr, önéletrajz, pályakezdő

5 tipp diplomás pályakezdőknek

piacesprofit.hu

18 évesen, munka- és élettapasztalat nélkül kell a fiataloknak dönteni arról, milyen területen tanulnak tovább, hol képzelik el a jövőjüket. A legtöbben ilyenkor a család és a barátok véleményére hallgatnak, vagy egyszerűen csak sodródnak az árral – olvasható a BDO Magyarország HR Kft. közleményében.

Tovább olvasom »
diploma, felvételi, megtakarítás

Mennyit tegyünk félre a gyerekek tandíjára?

piacesprofit.hu

Szerdán este a felvételi pontszámok megjelenésekor kiderül, hogy a korábbinál is költségesebb lehet a diploma megszerzése. Ősztől az államilag finanszírozott képzéseken várhatóan jóval kevesebben kezdhetik meg tanulmányaikat a korábbi évekhez képest, míg az önköltséges képzések akár milliós anyagi terhet jelenthetnek a diplomára vágyók számára. Az Aegon Alapkezelő Diplomapersely elemzésében azt vizsgálta, hogy az önköltséges felsőfokú tanulmányok esetén milyen összegű rendszeres havi megtakarítás szükséges ahhoz, hogy a szülőknek ne jelentsen vállalhatatlan terhet a diploma megszerzésének támogatása.

Tovább olvasom »
diploma, foglalkoztatás, munkaerőpiac, munkanélküliség

Viszlát középosztály!

piac-profit.hu

Az évtizedeken át jólétben élő és a nemzetgazdaságokat stabil, illetőleg növekvő fogyasztásával serkentő nyugati középosztályt sújtják a leginkább az utóbbi idők sorozatos válságai. Az ő körükben ugyanis folyamatosan – konjunktúráktól függetlenül – csökken a foglalkoztatottság. A korábban közepes vagy viszonylag magas képzettséghez kötött, jól fizető állások egyre szélesebb körére egyszerűen nincs szükség, ráadásul mind vészesebb sebességgel bővülnek azok a munkaterületek, amelyeket emberi közreműködés nélkül láthatnak el, mutat rá David Altig az alapblog.hu-n megjelent interjúban.

Tovább olvasom »
diploma, felmérés, fizetés

Megéri a diploma: átlag 325 ezres fizetés

MTI

Az érettségivel rendelkező munkavállalók átlagosan fele annyit keresnek, mint az egyetemi diplomát kezükben tudó dolgozók, az előbbiek átlagfizetése havi bruttó 163 ezer forint, míg az utóbbiaké átlagosan 325.300 – közölte a Workania állásportál által működtetett Fizetések.hu internetes bérfelmérés legújabb eredményei alapján.

Tovább olvasom »
diploma, elektronika, ipar, pályakezdők

Ez a diploma biztosít megélhetést

piac-profit.hu

Az elektronikai ipar lehet a jövőben, amely képes felszívni a munkaerőpiacon megjelenő pályakezdő fiatalokat. A későbbi elhelyezkedési lehetőségeket már a pályaválasztáskor érdemes figyelembe venni. A hazai elektronikai ipar képviselői kidolgoztak egy programot, amely hosszú távon biztosíthatja az ágazat fejlődését.

Tovább olvasom »
diploma, foglalkoztatás, pályakezdők

Miért nehéz a frissdiplomásokkal?

HR Portal

A frissdiplomások nincsenek felkészülve a munkára az FDM Group felmérése szerint. Kiderült, hogy a legnagyobb hiányosságok a technikai tudás és a kommunikációs készségek terén vannak, illetve az is gond, hogy a fiatalok nem tudják eladni magukat. Hazánkban is sokszor eltérnek a cégek igényei attól, amit a pályakezdők tudásban, felkészültségben magukkal hoznak az iskolából.

Tovább olvasom »
álláskeresés, diploma, felmérés, foglalkoztatás

Ahova a legtöbben mennének dolgozni!

MTI

Az Audi Hungária Motor Kft. a legvonzóbb magyarországi munkahely a diplomás pályakezdők körében, de a legkedveltebbek között van a Mol Magyarország, a Nestlé Hungária, a L’Oreal és a Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft. is -derül ki az Aon Hewitt, az AIESEC Magyarország és a Figyelő közös, Munkáltatói Márka Kutatásából.

Tovább olvasom »