cofidis

bank, cofidis, félelem, felmérés, fintech, pénzügyek

Még mindig félünk az ismeretlentől

piacesprofit.hu

A magyarok nagy többségnek (80%) a fintech, mint fogalom még mindig ismeretlen, viszont sokan hallottak az olyan megoldásokról, mint a mobilos fizetés (57%), videós azonosítás (41%) vagy virtuális pénzzel, pl. bitcoinnal történő fizetés (39%). A legújabb pénzügyi informatikai technológiákra a többség nyitott (57%), de még kevesen használják azokat a mindennapok során (17%) –  derül ki a Cofidis Hitel Monitor friss adataiból.

Tovább olvasom »
cofidis, hitel, kereskedelem

Kevésbé félünk a hitelektől

piacesprofit.hu

A 18-69 éves korosztály közel harmada gondolja úgy, hogy lehet okosan hitelt felvenni, illetve, hogy korrekt feltételeket kínáló pénzintézet esetén nem kell tartani a kölcsön felvételétől – derült ki a Cofidis Hitel Monitor harmadik negyedéves elemzéséből.

Tovább olvasom »
cofidis, hitel, kereskedelem

Egyre kevesebben vásárolnának hitelből

piacesprofit.hu

A 18-69 éves lakosság 34%-a tervez nagy értékű beruházást. Leginkább a magasabb végzettségűek, illetve a fővárosban élő, az átlagnál jobb anyagi helyzetűek terveznek nagyösszegű vásárlást a következő negyedévben. Az elmúlt években a „hitel-ellenesek” aránya folyamatosan nő, de még így is a lakosság több, mint fele „hitel kedvelő, vagy elfogadó” – derül ki a Cofidis Hitel Monitor első negyedéves felméréséből.

Tovább olvasom »