üzletember cikkek


A turisták nagyobb veszélyben vannak, mint az üzletemberek

A turisták nagyobb veszélyben vannak, mint az üzletemberek 

Terrorveszély, természeti katasztrófák, járványok – nem egy veszély leselkedik az üzleti ügyben utazókra és a turistákra is. Térkép készült a világhelyzetről.
Erre figyeljen, ha menő üzletember akar lenni

Erre figyeljen, ha menő üzletember akar lenni 

Az üzleti életben a férfiak is egyre többet adnak megjelenésükre, mind az öltözködésre, mind arra, hogy sportos alakjuk legyen. Idősebbek is követik a divatot, könnyebbet esznek és golfozás helyett kerékpároznak.
Egy dollármilliárdos tanácsai a sikerhez

Egy dollármilliárdos tanácsai a sikerhez 

Száz céget irányít egy amerikai dollármilliárdos üzletember 19 alapelvvel, melyeket képregényszerűen illuszrált, százötven oldalas könyvben kap meg minden egyes alkalmazottja. Útmutatásából válogattuk ki a legfontosabb tanácsokat.
Ha ezt akkor tudtam volna....

Ha ezt akkor tudtam volna.... 

Milyen bölcsességet szűrtek le pályájukból és életükből üzletemberek és hogyan terelnék jobb irányba 24 éves önmagukat? Íme a világi érvényesülés és a belső kiteljesedés alapelvei.
Öt tanács fiatalkori önmagunknak

Öt tanács fiatalkori önmagunknak 

Utólag mindig okosak vagyunk. Bölcsebb, érettebb, tapasztaltabb önmagunk tanácsa jó pár kerülőutat, tévutat és hibát megspórolna nekünk, ha a jövőnkből el tudná juttatni emberi és szakmai jó tanácsát. Milyen tanácsot adnának 24 éves önmaguknak amerikai üzletemberek? Íme a világi érvényesülés és a belső kiteljesedés alapelvei.
Sehol nem vagyunk biztonságban - a luxusszállodában sem

Sehol nem vagyunk biztonságban - a luxusszállodában sem 

Nem lehet elég óvatos, aki üzleti ügyben utazik: ellophatják adatait a repülőn, szállodában, a konferencián - és lehallgathatják, akárhol, figyelmeztetnek amerikai szakemberek.
Méregdrága szálloda helyett béreljen "irodalakás"-t

Méregdrága szálloda helyett béreljen "irodalakás"-t 

Drágák a szállodák a keresett nagyvárosokban - vállalatok, üzleti ügyben utazók számára a szervizt és plusz szolgáltatásokat nyújtó “irodalakás” lehet a megoldás. Világszerte előtérbe kerültek azok a cégek, amelyek kifejezetten üzleti utazóknak építenek, kínálnak irodának is alkalmas bérleményeket.
Idén is keresik az év üzletemberét

Idén is keresik az év üzletemberét 

2017-ben az EY új formában indítja el Magyarországon a 2003 óta hazai hagyományokkal is rendelkező Az Év Üzletembere díjat. A kiemelkedő presztízsű kitüntetésen túl idén a gazdasági élet fókuszában lévő területeken – az életminőség fejlesztése, az újgenerációs gyártástechnológiák, a digitális alapú okos megoldások és a vásárlókkal történő közös értékteremtés – különdíjakat alapított az EY.
Van, aki későn kel, mégis aranyat lel

Van, aki későn kel, mégis aranyat lel 

A későnkelés nem feltétlenül kedvez a sztenderd üzleti gyakorlatnak, de nem kizáró oka a sikerességnek. A közmondással ellentétben, nemcsak az lel aranyat, aki korán kel. Íme néhány példa.
Hatszor ment csődbe eddig az új amerikai elnök

Hatszor ment csődbe eddig az új amerikai elnök 

Több mint negyedévszázada hajtja az összeomlásba vállalatbirodalmát a frissen beiktatott amerikai elnök. Hatszor lett fizetésképtelen, ötször Atlantic Cityben csődölt be, egyszer New Yorkban. Többször még azt is kétségbe vonták, hogy egyáltalán milliárdos-e. Annyi biztos, csődjei során legalább 5,5 milliárd dolláros adósságot halmozott fel, de a valós végösszeg ennél is több.

"Túl jó ember vagyok, hogy jó üzletember legyek" 

Nem magyar vállalatként működik tovább a Fornetti, és a céget 1997-ben alapító és franchise-rendszerré fejlesztő milliárdos, Palásti József sem itthon folytatja üzleti karrierjét. A 25 milliárd forint árbevételű holdingot megvette a svájci–ír Aryzta, a pékmester pedig Amerikában keres új kihívásokat. Sikerről, Amerikáról és a jövő üzletéről is beszélgettünk vele.

Így lesz szerződés a tárgyalásból 

Legyünk felkészültek, határozottak és meggyőzőek, ha szerződéssel a kezünkben szeretnénk távozni a tárgyalásról. Joggal merül fel a kérdés, hogyan. Íme 5 tipp, ami bevált.

Üzletember-találkozó szeptemberben 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XIV. kerületi Tagcsoportja és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Közép-Magyarországi Regionális Szervezetének közös szervezésében, a BKIK Tagozatai és a ZVSZ támogatásával kerül megrendezésre immár 15. alkalommal az Üzletember-találkozó - Sport- és Egészségnap szabadtéri rendezvény szeptember elsején.

A pontosság a legfontosabb az utazóknak 

A pontosság, a jegy ára, a foglalás rugalmas módosítása a legfontosabb az üzleti utazók számára egy friss reprezentatív felmérés szerint. Ugyan az autó a legnépszerűbb közlekedési eszköz, de a hivatalos ügyben külföldre látogatók már több mint fele a repülőt választja.

5+2 tipp a sikeres kapcsolatépítéshez 

Az alábbi hét stratégiai tipp segítségével elérheti, hogy az ügyfelei/ partnerei többet és jobb szívvel gondoljanak az Ön vállalkozására, mint eddig. 

Richter Gedeon az év történelmi üzletembere 

A Menedzserek Országos Szövetsége (MOSZ) Richter Gedeont, a magyar gyógyszeripar és a Richter gyógyszergyár megalapítóját választotta az év történelmi üzletemberének. Ebből az alkalomból a MOSZ és a Richter Gedeon Nyrt. tudományos ülést rendezett Richter Gedeon - innováció címmel a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében szeptember 10-én. Az ülés záró programjaként a MOSZ Richter Gedeon érdemeinek elismeréseként emléktáblát adott át Bogsch Eriknek, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatójának..

Íme, a négy legjobb magyar üzletember 

Az idén immár hetedik alkalommal adták át az Ernst & Young „Entrepreneur Of The Year" (Az év üzletembere) díjat. A négy nyertes között egy péket, egy szalvétagyárost, egy merész újítót és egy internetes ételrendelési oldalt találunk.

Turista osztályra szorítják embereiket a cégek 

Az amerikai üzletemberek kevesebbet utaznak repülőgépeken a pénzügyi válság súlyosbodása óta, s ez érzékeny bevételkiesést jelent a légi társaságoknak - írta a csütörtöki The Wall Street Journal.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Pénzszerzés

Ne hagyja veszni a 150 ezer forintot!

Ne hagyja veszni a 150 ezer forintot! 

Itt az év vége, így most kell résen lenniük azoknak, akik szeretnének élni a nyugdíj- és egészségpénztári tagság után igénybe vehető 20 százalékos személyijövedelemadó-visszatérítés lehetőségével.

Adózás

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól  

Jövő évtől ugyanis ezek a cégek adómentesen adhatnak részesedést munkavállalóiknak és vezető tisztségviselőiknek.

Cégblog

Kihirdették a Klasszis TopDesign 2023 győzteseit: íme a nyertes hotelek, éttermek, tervezők

Kihirdették a Klasszis TopDesign 2023 győzteseit: íme a nyertes hotelek, éttermek, tervezők 

A napokban megnyílt ötcsillagos pesti belvárosi Hotel Dorotheában átadták a győzteseknek a díjakat a Klasszis Csoport által meghirdetett Klasszis TopDesign 2023 gálaestjén.

Klímablog

Ebben is beelőztek a románok

Ebben is beelőztek a románok  

Elindult Romániában az italcsomagolásra használt műanyagflakonok, üvegpalackok és fémdobozok visszaváltását ösztönző betétdíjas rendszer.

Gazdaság

Így alakultak a fizetések Csehországban

Így alakultak a fizetések Csehországban  

Az egy évvel korábbihoz képest 7,1 százalékkal 42 658 koronára (682 528 forint) emelkedett a statisztikai átlagbér a harmadik negyedévben.

Társadalom

Elszabadultak a politikusok

Elszabadultak a politikusok 

Új dimenzióba került a világ. Az eddigi helyi összecsapásokon túl immár három nagy ország áll valóságos háborúban. Kettő közülük atomnagyhatalom. Az egyik Európát is megfenyegette atomcsapásokkal. Mi történt, mi változott, ami olyan mértékben felturbózta a hadviselést, hogy bár a fegyvergyárak csúcsüzemben termelnek, mégis egyes frontokon lőszerhiány van.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo