hirdetés

Öt tanács fiatalkori önmagunknak

Utólag mindig okosak vagyunk. Bölcsebb, érettebb, tapasztaltabb önmagunk tanácsa jó pár kerülőutat, tévutat és hibát megspórolna nekünk, ha a jövőnkből el tudná juttatni emberi és szakmai jó tanácsát. Milyen tanácsot adnának 24 éves önmaguknak amerikai üzletemberek? Íme a világi érvényesülés és a belső kiteljesedés alapelvei.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

„Ismerd meg önmagad"

A delphoi jósdán állt ez a felirat az ókori görögöknél. Michael Johnson motivációs coach így emlékszik vissza 24 éves önmagára: „Olyan keményen próbáltam a helyes dolgot tenni, hogy engedtem, mások véleménye vezesse a döntéseimet. Ha nem világos számodra, hogy ki vagy, akkor sosem fogsz kitűnni."

„Ahhoz, hogy tisztázzam, ki vagyok, meg kellett volna kérdeznem magam: Mit szeretnél csinálni, ha a pénz nem lenne probléma? Milyen kihívásokat próbálnék ki szívesen? Mi olyasmit tennék, amit eleve szeretek, és szeretném, ha ezért még meg is fizetnének? Minek szentelném az életem? Ha nem világos számodra, hogy ki vagy, és mit akarsz, akkor óriási célokat érhetsz el, de üresnek érzed majd magad az életben."

Kép: Pixabay

„Kötelezd el magad"

Grant Cardone, aki értékesítési szakértő egy bestsellerlistákra felkerült könyvvel a háta mögött, huszonnégy évesen elég zűrös életet élt. Elmondása szerint ő volt a család fekete báránya, drogozott, egy fityingje se volt, és ennek tetejébe még nem is szerette önmagát. Ma azt mondaná akkori önmagának: „Köteleződj el a siker iránt. Mindenre képes vagy, ha akarod, de először kötelezd el magad. Minden igazi elköteleződés időt és pénzt igényel."

A sikeres emberek 5 közös tulajdonsága
A sikeres vállalkozók néhány dologban nagyon hasonlítanak – mondja Brian Tracy üzleti tanácsadó guru, sikerszakértő. Mindenki nagy szerencséje alapján viszont Tracy tapasztalatai alapján az öt legfontosabb tulajdonság tanulható.
„Ma fizess a holnapért"

Steve Griggs, aki New York egyik vezető kerttervezője, éppen -a már idézett- Cardone-tól kölcsönöz egy gondolatot: „Fizesd meg az árat ma, hogy holnap bármilyen árat meg tudj fizetni." Mit jelent ez? Griggs szerint azt, hogy „fektess időt és erőfeszítést a dolgokba. És ne fecséreld el a hétvégéidet."

Arra is emlékeztetné magát, hogy „megütöd majd a fenekedet a való világban. Amikor ez megtörténik, ne felejtsd: nem az a fontos, milyen keményen ütötted meg magad, hanem az, megvan-e benned a képesség, hogy felállj".

„Állj készen a maratoni futásra"

A digitális ügynökséget üzemeltető social media-guru, mely több mint 700 főt foglalkoztat, és évente 100 millió dolláros árbevételt könyvel el, ezt mondaná 24 éves önmagának: „Nézd, a hosszú távú maratonfutást választottad. Így hát viselj ehhez illő ruhát, ne sprintelőnek valót. Legyél türelmes, gyűjts tapasztalatokat. Még csak 20 százalékát töltötted le százéves emberöltődnek. Még el sem kezdted."

„Légy türelmesen türelmetlen"

Danny Morel, A kitartás Térképe (The Resilience Roadmap) című könyv szerzője a türelmetlenséget emelte ki fontos tulajdonságként. „A sikerhez az egyik kulcstényező az égető vágy, hogy megvalósítsd a víziódat. Öleld magadhoz ezt a türelmetlenséget. Hagyd, hogy áthassa a mindennapi tevékenységed. Követeld meg a legtöbbet magadról és azoktól is, akik körülötted vannak."

„Ugyanakkor van egy kettősség a türelmetlenségben: az álmod megvalósítása időbe telik. A siker kaland. Élvezd és méltányold ezt. Amikor megtanulsz türelmesnek lenni a benned lévő türelmetlenséggel együtt, minden zuhanásnál, kudarcnál a győzelem része lesz egy nagyobb leckének."

Folytatjuk.

Ember a cégben
Hendikeppel indult, korán önellátó lett, és tizennyolc évesen már megkereste az első millióját. Sikerek és kudarcok sorozata érte, a bőrén érezte a gazdasági válságot, de Jagodics Tamás onnan is felkelt, ahol mások már megadnák magukat a sorsnak.
hirdetés

Véleményvezér

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo