hirdetés

A turisták nagyobb veszélyben vannak, mint az üzletemberek

Terrorveszély, természeti katasztrófák, járványok – nem egy veszély leselkedik az üzleti ügyben utazókra és a turistákra is. Térkép készült a világhelyzetről.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Az International SOS nevű, Londonban és Szingapúrban működő vállalkozás évente feltérképezi a világ biztonsági helyzetét – az utazók szempontjából. Ez a helyzet gyorsan változó: 2011-ben például az Arab Tavasz jelentett új kockázatokat, 2015-ben az európai robbantásos merényletek. 2018 mérlege azt mutatja, hogy az üzleti utazóknak sokkal ritkábban kellett terveiket módosítaniuk, mint a korábbi években és a 2019-re készült térkép szerint a biztonsági helyzet valamelyest jobb képet mutat.

Kép: Pixabay

Vannak országok, ahol jelentéktelenek a biztonsági kockázatok, mint például Norvégia, Svájc , Finnország, Dánia. Alacsonynak minősíthető a rizikó az Egyesült Államokban, Németországban és más európai államokban, köztük Magyarországon. Vannak veszélyesnek tekintett országok, ahol a helyzet javult: Libanonban Tripolisz és a Bekaa-völgy magas fokú kockázata immár közepes. Azerbajdzsánban a közepesről alacsony fokra módosult a kockázat, miután csökkent a bűnözés Bakuban és a biztonsági erők el tudják hárítani a terrormerényleteket.

10 feltörekvő turisztikai célpont
A legnépszerűbb európai turisztikai úticélok listáján az első helyeken hosszú ideje ugyanazok az országok állnak: Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia. Franciaország világszinten is a legnépszerűbb turisztikai célpont, évente mintegy 87 millió látogató fordul meg itt. Ugyanakkor a turisták kezdenek felfedezni más, eddig kevéssé látogatott országokat is.

Ugyanakkor „szélsőségesen magas” a biztonsági kockázat Szomáliában, Dél-Szudánban, Líbiában, Jemenben, magas fokú Pakisztánban, Venezuelában, és India egyes részein. Mexikó több tartományában a közepes helyett magasra szökött a rizikó a kábítószer-bandák miatt. Hasonlóan rossz a helyzet a politikai feszültségek következményeként Nicaraguában. Nehezedhetnek jövőre a körülmények Algériában, a Közel-Keleten és – az új elnök alatt – Brazíliában is.

Az International SOS felhívja a figyelmet az egészségi kockázatokra is: nem sikerült megfékezni a tbc-t Oroszországban és Kínában és magas a malária-veszély a nyugat-afrikai országokban. A jelek szerint nem tudják meggátolni a dengue-láz terjedését: észlelték már az első eseteket Spanyolországban és Kínában is. Fontos tudni, hogy a turisták egészségét általában nagyobb veszély fenyegeti, mint az üzleti utazókat, hiszen az előbbiek többet mozognak, utaznak, így kevésbé védettek.

(Forrás: Der Spiegel)

hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget 

A Kuciak-gyilkosságot követő 2018-as bukása után Robert Fico nagyobb orosz barátságot és kemény EU-ellenességet hirdetett.
9 milliárd forintnál tart a sámándob

9 milliárd forintnál tart a sámándob 

A 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándob-pavilon építésére a kormány 2,3 milliárd forintot adott, majd közel 2 milliárd forintot szavazott meg programokra, hogy mindez kiegészüljön egy további 900 milliós pótköltségvetéssel. Most újabb 4 milliárd forintnál tartunk.
Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo