Takarékosság cikkek


Kormányzati megszorítások csokorba szedve

Kormányzati megszorítások csokorba szedve 

Sűrűn rángatja az istrángot a kormány.
Feltaláltuk a spanyolviaszt, hogy lehet spórolni

Feltaláltuk a spanyolviaszt, hogy lehet spórolni 

Több automata ajtó fogy az energiaválság miatt.
A cél az anyagi biztonság

A cél az anyagi biztonság 

A fiatalok körében egyre nagyobb a tudatosan, hónap elején megtakarítók aránya. Az átlagos összeg 500 000 forint felé emelkedett, amit lakásvásárlásra, általános tartalék képzésre és autóvásárlásra tesznek félre a 19-29 évesek. 
Már a gyerekek is tudják, miért fontos az öngondoskodás

Már a gyerekek is tudják, miért fontos az öngondoskodás 

Sokan nincsenek tisztában azzal, mit jelent valójában az öngondoskodás, mi a szerepe a mindennapokban? Pedig gyakran ez jelentheti a kiutat az anyagi bizonytalanságból, kiszolgáltatottságból. Ennek fontosságát egyre több fiatal ismeri fel.
Több tízezer munkahelyet szüntet meg a VW konszern

Több tízezer munkahelyet szüntet meg a VW konszern 

Nem sokkal azután, hogy nyilvánosságra hozták az idei, magas nyereség-részesedés mértékét, a VW konszern jelentős leépítéseket jelentett be.
Rendeljen Teslát mobilon

Rendeljen Teslát mobilon 

Elon Musk, a Tesla villanyautók gyártója, takarékoskodni akar. Bezárja boltjait, elbocsát alkalmazotakat – ezentúl interneten lehet majd Teslát rendelni.
Az Y generáció nem bízná magát az állami nyugdíjra

Az Y generáció nem bízná magát az állami nyugdíjra 

A nyugdíjtervezésben is jóval nagyobb önállóságot szeretne magának az Y-generáció: a 24-38 évesek majd’ kétharmada nem bízná magát az általános nyugdíjkorhatárra, hanem maga döntene, mikor megy nyugdíjba.
Nyugdíjkötvényekkel lép be az állam a piacra

Nyugdíjkötvényekkel lép be az állam a piacra 

Az állam olyan nyugdíj-előtakarékossági kötvényt szeretne kibocsátani, amelyet kicsit kedvezőbb hozamokkal tudnak a takarékoskodók nyugdíjas korukban visszaváltani, a járulékukat élvezni – jelentette be a pénzügyminiszter.
A pályakezdők szerint fontos, hogy legyen megtakarításuk

A pályakezdők szerint fontos, hogy legyen megtakarításuk 

Tudatosabbak a pénzükkel és nagyobb arányban tesznek félre – ez jellemzi a magyar fiatalokat egy friss felmérés szerint. A K&H ifjúsági indexe azt mutatja, hogy a19-29 éves korosztály inkább borúlátó a jelenlegi pénzügyeivel kapcsolatban, viszont egyre többen bizakodóak a jövőt illetően.
Óriási leépítések jönnek a Siemensnél

Óriási leépítések jönnek a Siemensnél 

A Siemens kereken 22.000 munkahely leépítését tervezi, de nem a termelésben, hanem az igazgatásban és ezzel 1.7 milliárdos megtakarítást remél.

Még nem hisszük el, de tényleg elfogy a víz 

Fokváros van abban a kevéssé irigylésre méltó helyzetben, hogy a világ első nagyvárosa, amelynek ivóvíztartalékai kimerülhetnek. Hasonló veszély fenyeget még egy sor metropolist, köztük van Sao Paulo vagy Bangalore - de Moszkva és London is.

Jónak tartják pénzügyi helyzetüket a magyarok 

Ismét csúcsot döntött a magyar fogyasztók bizalmi indexe az év harmadik negyedévében. A Nielsen hatvanhárom országában végzett online kutatása szerint a magyar eredmény 6, míg az európai 2 ponttal emelkedett.

A siker titka? Hit és tudás! 

Mit keresnek egy startupban a magyarországi befektetők, milyen problémákkal küzdenek ezek a vállalkozások és milyen kilátásaik vannak? Az idén 25 éves Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) által szervezett beszélgetésen hat, már sikeresnek mondható, több éve működő hazai startup vezetője osztotta meg velünk tapasztalatait.

Hiába remél könnyű nyugdíjas éveket, úgyis is dolgozni fog! 

A magyarok tudnak a legnehezebben megszabadulni a munkától a nyugdíjba vonulást követően – derül ki az Egyesül Államok Népszámlálási Hivatalának 2015-ös jelentéséből. A 12 ország adatait bemutató jelentés szerint Magyarországon a dolgozók 45 százaléka a nyugdíjba lépéskor azonnal felhagyna a mindennapi pénzkereséssel, ennek ellenére a hazai nyugdíjasok közel kétharmada nem tudta ezt megtenni.

Minisztériumi kalkulátor segít spórolni 

A legnagyobb megtakarítást biztosító adózási forma kiválasztásában segít a cégeknek a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által készített kiva-kalkulátor - közölte a szaktárca az MTI-vel.

Mit kapunk ma a banknál hagyott pénzünkért? 

Az elmúlt évtizedben a bankok megtanultak a vállalkozói számlákon is ügyfelet csábítani magukhoz. A Bankráció szakértőinek segítségével megvizsgáltuk, hogy áll ez a piac, vajon milyen beépített, netán különleges szolgáltatásokat kapunk a bankoktól a vállalkozói számlavezetésért náluk hagyott pénzünkért cserébe.

Spóroljunk a patronnal! 

A nyomtató festék drágább mint egy francia parfüm, mégis pazaroljuk. Pedig ha a használati szokásainkon változtatunk egy kicsit, jelentős megtakarítást is elérhetünk. Az OKI szakértői adnak tippeket!

Havi 20 ezret hozna egy kis tudatosság 

A magyar lakosság több mint fele úgy gondolja, hogy nincsenek felesleges kiadásai, így nincs lehetősége az előgondoskodásra, de jobban megnézve, azért találni szabad forintokat.

8+1 tipp a rejtett költségek csökkentésére 

Az irodai működésnek tulajdonképpen mindegy egyes elemén lehet takarékoskodni, ha jobban megnézzük. A folyamatos, apró változtatásokkal pedig végül jelentős megtakarítást is elérhetünk. Ehhez pedig elsősorban az agyunkra van csak szükség - hogy átgondoltan tegyük amit teszünk.

Öt trükk kezdőknek a spóroláshoz 

A saját vállalkozások nagy többségének közös jellemzője, hogy nem igazán vannak bő lére eresztve. Adunk néhány tanácsot, hogyan kerülje el az induláskor, hogy temérdek pénzt kelljen kiadnia.

Ők a legkiválóbbak energiahatékonyság terén 

A Virtuális Erőmű Program keretében működő Energiahatékonysági Kiválósági Pályázaton az idén három kategóriában 19 társaság nyert – mondta Fürjes Balázs Zoltán, a Virtuális Erőmű Program Nonprofit Kft. ügyvezetője a díjkiosztást megelőző sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Hőségriadó a vállalkozásoknál 

Drasztikus mértékben, akár negyedével is nőhet a vállalkozások áramfogyasztása a nagy melegben - állítja az ALTEO. A statisztikák szerint az extrém magas hőmérséklet munkanapokon 12,4, munkaszüneti napokon pedig 23,7 százalékkal emelte a cégek áramfogyasztását. Pedig az energiafogyasztás megugrása akár már néhány egyszerű intézkedéssel is megakadályozható.

Lapos a pénztárca - Mire költünk a válság óta? 

A takarékoskodás mellett újragondolt, értékalapú fogyasztással reagálnak a családok a válságra, s ennek velejárójaként jövedelmük mérséklődésére - derül ki egy Európa 12 országára kiterjedő friss felmérésből. A vállalkozók számára tanulságosak lehetnek az eredmények ahhoz, mely területeken, hogyan érdemes fogyasztóikat megszólítani.  

Magyar autó: egy liter üzemanyaggal 2277 kilométer! 

Négy magyar csapat tudott végül versenyezni a németországi Lausitzban az EuroSpeedway pályán május 26. és 28. között a Shell Eco-marathon versenyen. A Kecskeméti Főiskola GAMF csapata új rekordot állított fel már az első versenynapon, egyetlen liter üzemanyaggal 2277 kilométert sikerült teljesíteni, negyedikként végeztek a legjobb magyar eredménnyel a benzines Prototípus mezőnyben, összesítettben ötödikként.

Plusz 50 ezer forint nyugdíj: havi 10 ezret kéne félretenni 

A Generali Biztosító által végzett vizsgálat szerint a megkérdezettek 62 százaléka gondolta úgy, hogy a nyugdíja nem lesz elegendő a kívánt színvonalú életvitelre, és csak 5 százalékuk vélte azt, hogy megfelelően tud megélni a nyugdíjából.

Takarékosság: egy liter üzemanyaggal Budapesttől Párizsig! 

A Shell Eco-marathon Europe versenyen bebizonyítják, hogy 1 liter üzemanyaggal akár a Budapest-Párizs távot is meg lehet tenni. Rajtra készek a magyar Shell Eco-marathon Europe versenyzők: bemutatkozott az egyetemistákból, főiskolásokból és középiskolásokból álló öt lelkes csapat.

Semmire sem elég az állami nyugdíj? 

A magyarok többsége aggódik a nyugdíjas kori megélhetése miatt, úgy érzi, hogy az államtól várható nyugdíj mellett mindenképp szüksége lesz valamilyen kiegészítő bevételre. Az elmúlt három évben jól láthatóan nőtt azoknak az aránya, akik nyugdíj célú megtakarításokkal rendelkeznek.

Mindenkinek fontos, mi van az energiaszámláján... 

Nemcsak a lakosság, de a kisvállalkozások számára is lényeges, hogy tudják mi van az energiaszámlájukon, mert csak így tudják megtalálni a költségcsökkentés lehetőségeit, hívta fel a figyelmet Herczog Edit az Eurochambers brüsszeli konferenciáján. Az európai kamarákat tömörítő szervezet a kkv-kat érintő energiahatékony és klímabarát megoldásokat kereste a kerekasztalon.  

Hogyan spóroljunk 5-10 %-ot az energián? 

A vállalkozások akár 5-10 százalékos üzemiköltség-csökkentést is elérhetnek az energiahatékonyságot növelő azonnali lépésekkel - mondta Járó Károly, az energia audittal is foglalkozó Bureau Veritas Magyarország Kft. energetikai tanácsadója.

22 tipp, hogyan spóroljunk tízezreket 

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 22 tanácsot tett közzé, amellyel a pénztárcánk mellett a Földet is kíméljük. Érdemes megfontolni őket.

Tippek: hogyan csökkentsük az energiaszámlánkat? 

Folytatódik a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium klímavédelmi akciója, amely a héten az energiatakarékosságra, környezet- és pénztárcakímélő életmódra hívja fel a lakosság figyelmét. Ha csak 1 Celsius fokkal csökkentjük az otthoni hőmérsékletet, országos szinten napi 1 millió m3 gázt tudunk megtakarítani. A zöld tárca maga is példát mutat: az irodák hőmérsékletét 2 fokkal csökkentette, és nem fűti feleslegesen a folyosókat és a mosdókat sem, ahol a melegvíz használatot is korlátozta.

Megmutatjuk, hogyan spórolhat a vízzel! 

Sokszor nem is sejtjük, hány helyen pazarolják háztartási berendezéseink az energiát, ezzel feleslegesen növelve a villanyszámlánkat és a vízfogyasztásunkat.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

A COVID-19 jelentős veszteségeket okozhat a cégeknek, amelyek azonban elkerülhetőek vagy csökkenthetőek lehetnek

A COVID-19 jelentős veszteségeket okozhat a cégeknek, amelyek azonban elkerülhetőek vagy csökkenthetőek lehetnek 

Egy ezer főt foglalkoztató magyar vállalkozás éves szinten átlagosan 370 millió forintot meghaladó kárt szenvedhet el a COVID-19 következményei miatt.

Pénzszerzés

Új sztárszakma a magyar munkaerőpiacon

Új sztárszakma a magyar munkaerőpiacon  

A pénzügyi-számviteli területen dolgozók aktuális helyzete hasonló, mint a mérnököké és az IT szakembereké volt pár évvel ezelőtt.

Adózás

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól  

Jövő évtől ugyanis ezek a cégek adómentesen adhatnak részesedést munkavállalóiknak és vezető tisztségviselőiknek.

Cégblog

Ez a 100 bolt is biztosan zárva lesz december 24-én és 31-én

Ez a 100 bolt is biztosan zárva lesz december 24-én és 31-én 

December 24-én és 31-én is zárva tart a DIEGO teljes magyarországi bolthálózata – erről határoztak az üzleteket üzemeltető franchise partnerek azt elősegítendő, hogy a munkavállalók és a családi vállalkozások tagjai egyaránt a szeretteik körében tölthessék az ünnepeket.

Klímablog

Ebben is beelőztek a románok

Ebben is beelőztek a románok  

Elindult Romániában az italcsomagolásra használt műanyagflakonok, üvegpalackok és fémdobozok visszaváltását ösztönző betétdíjas rendszer.

Társadalom

Elkapták a magyargyűlölőt

Elkapták a magyargyűlölőt 

Németországban tartóztatták le Nagybánya korrupció miatt elítélt szökevény polgármesterét.

Infokom

Minden, amit a munkavállalóknak tudniuk kell, mielőtt használni kezdik a ChatGPT-t

Minden, amit a munkavállalóknak tudniuk kell, mielőtt használni kezdik a ChatGPT-t 

Az elmúlt hónapok során felerősödtek a mesterséges intelligenciát (AI) alkalmazó eszközökről szóló viták.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo