Szigetelés cikkek

hirdetés

Mivel szigetelhetjük a homlokzatot?

Mivel szigetelhetjük a homlokzatot? 

Többféle szigetelőanyagot használhatunk tulajdonságaik alapján a homlokzat szigeteléséhez. Most sorra vesszük ezeket!
Kaptak egy lehetőséget a lakáseladók

Kaptak egy lehetőséget a lakáseladók  

Egyre tudatosabbak az energiafogyasztást, rezsikiadásokat tekintve a lakástulajdonosok.
Szinte eladhatatlanok az energiapazarló családi házak

Szinte eladhatatlanok az energiapazarló családi házak  

A rezsiköltségek drasztikus emelkedése növelte az energetikai korszerűsítések iránti keresletet.
Lemarad az állami milliókról, aki nem lép időben

Lemarad az állami milliókról, aki nem lép időben 

Nagyot ugrott tavaly a lakáskorszerűsítés és -bővítés piaca és a lakásépítés mellett ezek hajtják majd idén is az építőipart. Bár 2020-ban is némi növekedés mutatkozott, a 2021-ben bevezetett otthonfelújítási támogatásnak köszönhetően valóságos robbanást láthattunk. A KSH adataiból megfigyelhető, 2021 első felében a támogatás hatására 62 százalékkal nőtt a lakáskorszerűsítésre és bővítésre felvett hitelek darabszáma, ezek összesített értéke pedig közel háromszorosára ugrott az egy évvel korábbihoz viszonyítva; az átlagos hitel összege 3 millió forintról 5,3 millió forintra emelkedett.
Nagyot kaszálhat, aki szigetelteti a házát vagy lakását

Nagyot kaszálhat, aki szigetelteti a házát vagy lakását 

Köszönőviszonyban sincsenek egymással a felújítandó és a felújított házak árai, ennek ellenére kevesen korszerűsítenek, pedig a felújított, szigetelt családi házak 15 helyett átlagosan 29 százalékkal drágultak az elmúlt egy évben.
hirdetés
Az előnyök összevetése alapján elmondhatjuk: megéri szigetelni a homlokzatot

Az előnyök összevetése alapján elmondhatjuk: megéri szigetelni a homlokzatot 

Az épületek homlokzati szigetelés nélkül vagy rossz szigetelés mellett szinte észrevétlenül rengeteg energiát veszítenek. A problémában megoldást adhat a szigetelés javítása, mivel azzal jelentősen csökkenthető a fűtésre vagy légkondicionálásra szánt éves keret. A jobb minőségű szigeteléssel az energiamegtakarítás az 50%-ot is elérheti évente.
Szigeteléssel nemcsak a rezsit csökkentjük, hanem a klímát is védjük

Szigeteléssel nemcsak a rezsit csökkentjük, hanem a klímát is védjük 

A legnagyobb mértékben energiafelhasználásunk mérséklésével csökkenthetjük karbonlábnyomunkat. Egy családi ház leszigetelésével több mint 0,4 tonnával, akár 40-50%-kal is csökkenthetjük CO2-kibocsátásunkat, vagyis több üvegházhatású gáztól mentjük meg a Föld légkörét, mint amivel marhahúsfogyasztásunk és teljes internethasználatunk szén-dioxid-kibocsátása minden évben megterheli azt.
A házunk bánja, ha rossz kivitelezőt választunk

A házunk bánja, ha rossz kivitelezőt választunk 

A családi házak tervezett szigetelését akár egy évvel is késleltetheti az építőipari munkaerőhiány. Szakértők szerint érdemes kivárni a jó szakembert, mert a minőségi szigetelés akár 40-50%-kal is csökkentheti a családi házak fűtési költségét.
Új megoldásokra kell figyelni az ingatlanvásárlásnál

Új megoldásokra kell figyelni az ingatlanvásárlásnál 

Az ingatlanpiaci beruházók arra készülnek, hogy elfogynak a készpénzes ügyfelek, ez komoly változásokat hoz. Már idén kiemelt szerepet kap az egyszerű fűtés-hűtés rendszer, a jó szigetelés és az energiaosztálybeli besorolás.
A hőszigetelést és az ablakcserét tartják a legfontosabbnak a társasházban lakók

A hőszigetelést és az ablakcserét tartják a legfontosabbnak a társasházban lakók 

Hiába nőtt az újlakás-építések számra az utóbbi években, ez a növekedés nem elegendő ahhoz, hogy a teljes lakásállomány gyors ütemben kicserélődjön. Ez azt jelenti, hogy elengedhetetlen a korábban épült, mára korszerűtlenné vált, elöregedett lakóépületek felújítása, fejlesztése.
hirdetés

Hatmilliót is dobhat a ház értékén a szigetelés 

Egyes megyékben akár 6 millió forinttal is többet ér egy családi ház, ha megfelelően szigetelt. A legnagyobb különbség a szigetelt és nem szigetelt házak ára között Csongrád és Bács-Kiskun megyében tapasztalható, de országos szinten is átlagosan 20 százalékkal magasabb négyzetméteráron adható el egy energiahatékony otthon – derült ki a Knauf Insulation és az Otthontérkép legfrissebb felméréséből.

Így csökkentse fűtésszámláját 

Magyarországon 70%-ban a lakossági fűtés a felelős a téli szezon kezdetén megnövekvő szállópor-koncentrációért, mely növeli a szmog kialakulásának lehetőségét is. A Knauf Insulation szakemberei szerint ennek oka leginkább az, hogy 10-ből csupán 2 magyar családi ház megfelelően hőszigetelt, a fennmaradó 8 nem, vagy csak részben szigetelt ingatlan többlet energiafogyasztása pedig nagymértékben hozzájárul a rossz minőségű, szállóporral terhelt levegőhöz. Az ingatlanok hőszigetelésével ugyanakkor jelentősen, akár 50%-kal is csökkenthető lenne nem csak a családok fűtési költsége, de a levegő finomszemcse tartalma is.

Még hitelből is megéri szigetelni 

Még hitelből is érdemes elvégeztetni hőszigetelést, mivel már léteznek olyan pénzügyi konstrukciók, melyek önerő nélkül igényelhetőek családi házak energiahatékonysági korszerűsítésre is.

Mától lehet pályázni a melegebb otthonokra 

Június 6-án 8 órától adhatták be a pályázatokat az Otthon Melege Programon belül családi házak fűtési rendszereinek korszerűsítésére az igénylők. Majd hárommilliónyi korszerűtlen, energiapazarló magyar lakás korszerűsítésére az Otthon Melege jelenti az egyetlen vissza nem térítendő támogatási forrást. A meghirdetett keretösszeg mintegy ötezer ház fűtéskorszerűsítését teszi lehetővé. A keretösszeget perceken belül túligényelték - olvasható a Magyar Energiahatékonysági Intézet közleményében.

Felújítana? Várjon februárig, akkor pénzt ad hozzá az állam 

Az Otthon Melege Program kiegészítéseként, vélhetően február végétől új energiatakarékossági pályázatok jelennek majd meg, amelyekkel 0 százalékos kamatozású visszatérítendő hitelt igényelhetnek az érintettek, a támogatási körbe minden eszköz belefér, ami legalább 1 kilowattóra energiát meg tud takarítani

Nem kell megújuló az Otthon Melegéhez 

Egyszerűbb lesz igénybe venni a támogatást a családi házak felújításához: bővül az elszámolható költségek köre, a támogatás elnyeréséhez már nem feltétlenül kell megújuló energiával működő rendszert kiépíteni, emellett meghosszabbodik a felkészülési időszak is.

Az utcát fűti drága pénzért a magyar 

A magyar családok csak ötödének lakása rendelkezik megfelelő szigeteléssel, pedig a téli hónapokban óriási összegeket költünk fűtésre. Szigetelnének is a magyarok, de csak támogatással tudnának belevágni a felújításba.

A rezsit is vegyük figyelembe az új lakás vásárlásánál 

Felpörög a kormányzati intézkedések nyomán a lakáspiac, csakhogy van egy nagy hiba, amit a legtöbb lakásvásárló elkövethet: amikor a vételár mellett nem kalkulál valaki az ingatlan fenntartási költségeivel.

Sokat spóroltunk az enyhe őszi időjáráson 

Az OMSZ adatai szerint különösen enyhe volt az őszi időjárás, így akár 15 százalékkal is csökkenhetett a magyar háztartások energiafelhasználása, köszönhetően a szokatlanul enyhe ősznek. Több ezer forintot is megtakaríthattak a magyar háztartások.

Szigetelnénk mi, ha tehetnénk 

A magyar lakosság 84 százalékának tapasztalata szerint hazánkban is egyértelműen egyre melegebbek a nyarak. Az ingatlantulajdonosok 70 százaléka inkább leszigetelné otthonát a légkondicionáló használata helyett, ha tehetné.

Így nem lesz szauna a lakásból nyáron 

A nyári kánikulában kevesebben gondolnak a hőszigetelésre, pedig az épület belső komfortjához elengedhetetlen a megfelelő szigetelés. A jobb hőszigetelés jó lehetőséget nyújt az energia-megtakarításhoz, megakadályozza, hogy az épület nyáron szaunává váljon.

Tízből kilenc lakás az utcát fűti 

Az ország teljes energiafelhasználásának 8 százaléka lenne megtakarítható az energetikai szempontból korszerűsítésre szoruló családi házak teljes körű hőszigetelésével. Bár lesznek erre a célra uniós források, messze nem lesz elegendő a keret.

Nem is kellene nekünk orosz gáz 

Az EU Bizottság országspecifikus ajánlása szerint hazánknak komoly lépéseket kell tenni az energiahatékonyság javítására, különösen a lakóépületek terén. Az ajánlások fontos iránymutatót jelentenek az uniós források felhasználása terén. Az energiahatékonyság növelése azonban az EU-ajánlásoktól függetlenül is nemzeti érdek.

Az igazi rezsicsökkentés: a gázszámla fele megtakarítható 

Csaknem a felére csökkentette egy család gázfogyasztását a Knauf Insulation által elvégzett kísérlet, amelyben egy teljesen szigetelt és egy szigeteletlen családi ház fogyasztását hasonlították össze. A számítások alapján a teljes szigetelés megtérülési ideje 12 év, az eredmények most a kormány elé kerülnek.

Akvizíció a hazai hőszigetelőanyag-gyártásban  

A német tulajdonosi hátterű BACHL Kft. megvásárolta a hazai hőszigetelőanyag-gyártás emblematikus vállalatát, a Nikecell Kft-t. Ezzel Magyarország vezető keményhab hőszigetelés-gyártó cége jött létre, akik együtt domináns szerepre törnek az egész régióban.

Egy nap alatt felére csökkent a zajszint egy német óvodában 

A melamin gyantából készült, környezetbarát termék pillekönnyű paneljei hajlékony hab állagúak és a megfelelő ragasztóval gyakorlatilag minden felületre, még a mennyezetre is felhelyezhetők. Németországban főként óvodák és iskolák zajszintjének csökkentésére használják.

Otthon sem lehetetlen a 70 %-os energia-megtakarítás 

A nem vagy csak részben szigetelt házak átlagos energiaigénye kb. 180-250 kWh/m2/év, amely érték korszerű és innovatív szigeteléssel 2/3-ára lenne csökkenthető, ezzel pedig évente akár 60-70%-os energia-megtakarítást érhetnének el az ingatlantulajdonosok.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés
Megér az egészsége napi egy kávé árát?

Megér az egészsége napi egy kávé árát? 

Az egészség az egyik, ha nem a legfontosabb magánvagyonunk, a legtöbben azonban ezt nem mérik fel időben és csak kevesen gondolnak arra, hogy az egészségükre is biztosítást kössenek.

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.
Törődjön többet megtakarításaival!

Törődjön többet megtakarításaival!  

A nehéz gazdasági helyzet és az elmúlt időszak váratlan eseményei sokak figyelmét ráirányították a megtakarítások fontosságára.

Pénzszerzés

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok  

A 18-35 év közötti magyar lakosság több mint 63 százaléka érzi bizonytalannak a jövőjét.

Jogi kisokos

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Cégblog

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát 

A Csúcs Kupa kispályás közéleti labdarúgó tornáján vett részt a Magyar Színészválogatott, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, és az Üzletemberek csapata.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Társadalom

Megér az egészsége napi egy kávé árát?

Megér az egészsége napi egy kávé árát? 

Az egészség az egyik, ha nem a legfontosabb magánvagyonunk, a legtöbben azonban ezt nem mérik fel időben és csak kevesen gondolnak arra, hogy az egészségükre is biztosítást kössenek.

Infokom

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo