Lázár jános cikkek

hirdetés

Megyebérletet vezetne be Lázár János

Megyebérletet vezetne be Lázár János

Az ország egészében az autós közlekedés valódi alternatívájává tennék a közösségi közlekedést, ennek első lépéseként megyebérlet-konstrukció bevezetésén dolgoznak.
Hatalmas pénzhez jutott Lázár János

Hatalmas pénzhez jutott Lázár János

Szépen gyarapszik minden, amihez Lázár Jánosnak köze van.
Ki az áruló Márki-Zay, vagy Lázár János?

Ki az áruló Márki-Zay, vagy Lázár János?

Először Márki-Zayt támadta meg Lázár János árulás vádjával, most elindult az ellenoffenzíva.
Új világ kezdődik a magyar építőiparban - mely cégek lesznek a nyertesei?

Új világ kezdődik a magyar építőiparban - mely cégek lesznek a nyertesei?

Elkészült az új állami építési beruházási kerettörvény, amely várhatóan már októberben az Országgyűlés elé kerül.
A gazdasághoz köthető miniszterek számát tekintve világrekordot dönt Orbán Viktor ötödik kormánya

A gazdasághoz köthető miniszterek számát tekintve világrekordot dönt Orbán Viktor ötödik kormánya

Nagyot változik az ötödik Orbán kormány a negyedikhez képest. Nemcsak a tárcák száma nő, hanem az új résztvevők fajsúlyosabb egyéniségek a távozóknál. Úgymond „régi motorosok” kapnak az eddigieknél nagyobb lehetőséget.
hirdetés
Lázár János és Márki-Zay külön háborúja a politikai hulla címért

Lázár János és Márki-Zay külön háborúja a politikai hulla címért

Külön háborút vívott egymással Lázár János és Márky-Zay Péter. Mindkettőjük számára hatalmas volt a tét. Mindkettőjüknek azért kellett megküzdeni, hogy ne legyen belőlük politikai hulla.
Lázár János: „Szemtől szembe mondom el Orbán Viktornak, ha problémám van”

Lázár János: „Szemtől szembe mondom el Orbán Viktornak, ha problémám van”

Egy órán át válaszolt saját és olvasóink kérdéseire Lázár János miniszterelnöki biztos, kormánybiztos, országgyűlési képviselő. Az Ukrajna elleni háború ügyében higgadtságot vár a kormánytól, más kérdésekben viszont dinamizálná a kormány politikáját, a választásokon nagy küzdelmet vár.
Ki nyerhet a választásokon? Ha a Fidesz, vállal kormányzati szerepet? Lázár János lesz a Klasszis Klub következő vendége

Ki nyerhet a választásokon? Ha a Fidesz, vállal kormányzati szerepet? Lázár János lesz a Klasszis Klub következő vendége

Tíz éven át volt Hódmezővásárhely polgármestere, majd a harmadik Orbán-kormányban a Miniszterelnökséget irányította. Szűkebb pátriájában az április 3-ai országgyűlési választásokon azzal a Márki-Zay Péterrel csap össze, aki egyszersmind az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Klasszis Klubunk következő, február 24-ei adásában Lázár Jánossal latolgatjuk a választási esélyeket.
Beláthatatlan következményekkel számolhat Lázár János a hamis PCR tesztek miatt

Beláthatatlan következményekkel számolhat Lázár János a hamis PCR tesztek miatt

Okos, rutinos politikus Lázár János. Pontosan ismeri a szabályt. A Tenisz Szövetség elnökeként, ha tudott a hamis PCR tesztekről az a baj, ha nem tudott róla az a baj.
Lázár János kritizálta a külföldi diszkontláncokat

Lázár János kritizálta a külföldi diszkontláncokat

Szerinte patrióta fordulat kell a kereskedelemben is.
hirdetés

„A következő tíz évnek a vidékről kell szólnia” – interjú Lázár Jánossal

Nagyinterjú a kormánybiztossal a vidékkel szembeni adósságok törlesztéséről, a kiskereskedelmi multik megregulázásáról, Csányi Sándorról és Mészáros Lőrincről.

Külföldi áruházláncok kiszorítása: nem lesz egyszerű a magyarosítás

Közgazdasági szempontok hosszú sora nehezíti, hogy – külföldi vagy hazai – szakmai befektető felvásárolja vagy kiszorítsa az itt megtelepedett külföldi, főleg élelmiszert áruló üzletláncokat. Lázár János kormánybiztos minapi nyilatkozatának nincs erős gazdasági talapzata, a szabályozás révén való kiszorítás meg nagyon erős uniós ellenállásba ütközhet. Ráadásul a legnagyobb hálózat a kormány stratégiai partnere, a másodikat milliárdokkal támogatja. Összegyűjtöttük a legfontosabb gazdasági megfontolásokat, amelyekkel számolnia kell egy olyan cégnek, amelyik rávetné magát az esetleges koncra. Ebben segítségünkre volt több tanácsadó cég, de egyik sem vállalta névvel a megszólalást.

Kivonulásra készülhet egy kiskereskedelmi lánc Magyarországról

Lázár János még csütörtökön beszélt arról, hogy itt lehet az idő a külföldi kiskereskedelmi láncok kiszorítására.

Lázár János nem lesz miniszter

Lázár János a következő négy év legfontosabb feladatának a hódmezővásárhelyi és makói emberek képviseletét tartja. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hódmezővásárhelyen és térségében hallgatható Rádió 7 Napraforgó című műsorában beszélt erről pénteken.

Népszava: Magyarország egyik legnagyobb korrupciós ügye lehet a Microsoft-botrány

A NAV, a rendőrség és több kormányhivatal is érintett lehet a korrupciógyanús szoftver-beszerzésben. A miniszterelnökség azt állítja, nem tudnak semmiről, a Microsoft belső vizsgálatot folytatott és kirúgta hazai vezetőjét, aki Lázár János minisztériumában kapott állást.

Pár nap és kiírják az összes pályázatot

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy a hónap végéig az összes, 2014 és 2020 közötti uniós forrásra kiírják a pályázatokat, a rendelkezésre álló 8900 milliárd forint 53 százalékát már lekötötték.

A kicsi és a jó ugyanúgy nem szinonimák, mint a nagy és a rossz

Míg Lázár János a napokban jelentette be, hogy további kedvezményt kaphatnak a kisüzemi sörfőzdék, addig a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete (KSE) ugyanebben az időszakban, közleményekben adott hangot felháborodásának, miszerint a Magyar Sörgyártók Szövetségével (MSSZ) való együttműködésük során hiába vetették fel többször is a piacra jutás kérdését, az MSSZ ezt következetesen elutasította. A KSE támadásként élte meg az MSSZ magatartását, és a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult. Bart Dánielt, a Főzdefeszt nevű kézműves sörfesztivál alapítóját kérdeztük meg nyilatkozatháború okairól.

További adókedvezményt kapnak a kicsik

További jövedékiadó-kedvezményt kaphatnak a kisüzemi sörfőzdék Lázár János friss bejelentése szerint. A söriparban már most is forrong a hangulat, a Sörgyártók Szövetsége szerint erodálják a piaci versenyt.

Minden pályázatot kiírnak egy héten belül

A korábbi – egyébként az unió által sokat kritizált – terv szerint valamennyi, erre a ciklusra elérhető forrás pályázatát kiírják március 31-ig, erősítette meg Lázár János a Portfolió konferenciáján. Véleménye szerint jövedelempótlás helyett versenyképesség növelésre, azon belül innováció fejlesztésre kellene mindezt fordítani – bár az MNB adatai szerint a korábbi ciklusban ez volt éppenséggel a legkevésbé jól hasznosuló terület.

Újabb sarcot vetne ki a kormány a kereskedelemre

Újabb, a külföldi tulajdonú élelmiszerláncok életét megnehezítő javaslatcsomag került a kormány el az Index információi szerint. Az élelmiszerbotrányra hivatkozva húszmilliárdos parkolódíjat, korlátozott reklámozási lehetőséget és kötelező munkaerő felvételt írnának elő.

Lázár: tarthatatlan, hogy egymillió munkavállaló minimálbéren van bejelentve

Lázár János szerint a legnagyobb hazai munkaerő-tartalék az "államban van". A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről péntek este beszélt a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara által rendezett gazdasági fórumon Debrecenben. Beszélt a béremelés szükségességéről is, de arról, hogy erre honnan lenne fedezet, nem ejtett szót.

Lázár szerint is komoly gond lesz innováció nélkül

Március végére valamennyi uniós pályázatot kiírják, az év végére pedig a szerződéseket is mind megkötik - mondta Lázár János, aki szerint ha nincs technológiai fejlesztés, innováció, technológia trendváltás, akkor magyar gazdaságnak 2020 után komoly versenyképességi nehézségekkel kell szembenéznie.

Munkaerőt, vagy bedőlést hoz a béremelés?

Ha szükség is van a béremelésre, azt a mostani módon a kisebb cégek nem fogják tudni kigazdálkodni, teljes ágazatok foghatnak padlót szakemberek szerint. A miniszterelnök viszont meglepetésre számít, szerinte sok cég csak nem akart fizetni eddig.

Megmenekülnek a masszőrök az online kasszától?

Decemberben felülvizsgálják az intézkedést, ami online kassza használatára kötelezné a masszőröket - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a heti kormányinfón.

Lázár szerint versenyhátrányt okoz a multi jelenlét

A multinacionális kézben lévő kiskereskedelemnek való kiszolgáltatottság ma Magyarország egyik legnagyobb versenyhátránya - mondta Lázár János szokásos heti sajtótájékoztatóján.

Marad a SZÉP-kártya, 100 ezer készpénzzel

Nem szüntetik meg a SZÉP-kártya rendszerét Lázár János közlése alapján. A terv, hogy a 450 ezres és a 200 ezres keretből egyaránt 100 ezer forint legyen a készpénz, a többi cafeteria. A részletekről tárgyal a kormány.

Nem szétverni kellene a cafeteriát, csak kinyitni a piacot

Lázár János kancelláriaminiszter a 49. kormányinfón már csepegtetett némi információt az újratervezett cafeteriarendszerről, ám az is kiderült, a kormány előtt heverő variációkból – a pletykák szerint legalább 8 tervezet létezik – még nem sikerült választani. Király Ágnes cafeteriaszakértő szerint valójában nincs is szükség a jelenlegi rendszer megváltoztatására, kizárólag a SZÉP-kártya és az Erzsébet-utalvány szolgáltatói hátterét kellene liberalizálni. Az uniónak ugyanis semmi baja a magyar béren kívüli juttatásokkal.

100 milliárddal nyomják meg az élelmiszeripart

100 milliárd forint forrást különít el a hazai élelmiszeripari vállalkozások számára a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) a kormány - közölte Lázár János. Ezzel a közepes méretű vállalatok is támogatáshoz juthatnak, mivel a Vidékfejlesztési Program (VP) 200 milliárdos élelmiszeripari forrásaihoz csak mikro-és kisvállalkozások férhetnek hozzá.

Lázár: az Uniótól nem kaptunk semmit

Az Uniótól kapott hatalmas forrásokat tulajdonképpen nem is kaptuk – erre jutott Lázár János a Portolio konferenciáján elhangzott előadásában. Amit viszont most kifizetünk – mert ugye pénz mégis van – azt egészen máshogy akarják elosztani.

Lázár: nem a kormánynak kell elégedettnek lennie

Nem a kormánynak, hanem az uniós pénzek címzettjeinek kell elégedettnek lenniük az uniós pénzek elosztásával - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn. Ennek érdekében vezették be 2016-tól az előlegfizetés lehetőségét is a miniszter szerint.

Lázár és Mesterházy egyetért: ez az év fordulatot hoz

„A kormány kezében a kasszakulcs, Orbán Viktor miniszterelnök minden mondata ebben a kérdésben ügydöntő" - mondta az államadósság-csökkentéssel kapcsolatban az MTI-nek adott interjújában Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint „a globális világban globális garanciák kellenek, és szükség van az IMF és az EU garanciájára". Lázár szerint az év közepétől „új korszak kezdődik". Az MSZP elnöke is úgy véli: 2012 fordulatot hoz. Mesterházy Attila szerint a miniszterelnök nem fogja visszavonni hibás intézkedéseit, ezért „meg kell dönteni".

Kinek éri meg evázni 2012-ben?

Amíg nincs a kis- és középvállalkozásokra egységes kedvező adózási rendszer, addig megtartjuk az evát, de felemeljük 40 százalékra – közölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter,aki szerint a söralátétes adózás az szja esetében lesz jövőre. Adószakértők úgy látják, a 40 százalékos adómérték a jelenleg evázók egy részét visszatereli a normál adózásba. Dönteni minden vállalkozásnak december 1. és 20. között kell.

Semmi nem lesz a Fidesz-javaslatból?

Nem igazán aratott sikert a kormányfrakció javaslata a devizahitelek rögzített árfolyamon való végtörlesztésének lehetőségéről, legalábbis az első szakmai reakciók erről tanúskodnak. Hazai és londoni elemzők véleménye szerint nem valószínű, hogy a javaslatot jelenlegi formájában elfogadják.

A Fidesz még nem tudta megvalósítani az ideáit

A Fidesz frakcióvezetője szerint a kormány hónapok óta romeltakarító munkát végez, így a Fidesz saját ideáinak, társadalmi eszményének megvalósítására még nagyon kevés idő, lehetőség és mozgástér volt.

Lázár: fontos kérdések dőlnek el ősszel

A sarkalatos törvények döntő része ősszel kerül az Országgyűlés elé - erősítette meg Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője kedden a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

Íme, Lázár magyarázata!

Elnézést kért Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Hódmezővásárhely polgármestere a városi közgyűlésben 2008-ban elhangzott - mint mondta - félreérthető mondatai miatt, amelyekről szombaton került fel az internetre egy hangfelvétel.

Akinek nincs semmije, annyit is ér: Lázár "könnyen beszél"

Szombaton felkerült az internetre egy hangfelvétel, amelyen Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere a városi közgyűlésén úgy fogalmazott: "akinek nincs semmije az életben, az annyit is ér." Török Zsolt, az MSZP szóvivője szerint Lázár János a hódmezővásárhelyi közgyűlésen tett kijelentése miatt nem alkalmas arra, hogy a Fidesz frakcióvezetője maradjon, de még azt is meg kellene fontolnia, hogy örökre visszavonuljon a politikától és a közélettől.  Az MSZP felszólítja Lázár Jánost, hogy kérjen bocsánatot az emberektől, akiknek becsületébe és önérzetébe belegázolt - hangsúlyozta a szóvivő. Az LMP szerint Lázár János kijelentései a szegényekről cinikusak és felháborítóak.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Pénzszerzés

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Az előfizetők száma alapján mobilszolgáltatója, a kínai China Mobile profitja tavaly 8 százalékkal, bevétele pedig 10,5 százalékkal nőtt.

Adózás

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

A személyi jövedelemadó egy plusz egy százalékának felajánlásáról május 22-ig lehet rendelkezni.

Cégblog

Kegyetlen módon verik át most a jóhiszeműeket

Kegyetlen módon verik át most a jóhiszeműeket

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak.

Klímablog

Naperőmű épült Szegednél

Naperőmű épült Szegednél

Az MVM Zöld Generáció Kft. 9,4 milliárd forintos beruházással 23,97 megawatt csúcs kapacitású naperőművet épített uniós támogatással Szeged határában.

Társadalom

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas az ingatlantulajdonlási arány, nehezebben költöznek az emberek, ami nehezíti a mobilitást.

Infokom

Kkv-ra szakosodott fintechszolgáltatóra bólintott rá az MNB

Kkv-ra szakosodott fintechszolgáltatóra bólintott rá az MNB

Az iBanFirst kis- és középvállalkozások nemzetközi pénzforgalmát támogató online platform budapesti fióktelepe megkapta a Magyar Nemzeti Bank engedélyét.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo