Kedvezmény cikkek

hirdetés

Orbán Viktor újabb részleteket árult el a családok által visszaigényelhető szja-ról

Orbán Viktor újabb részleteket árult el a családok által visszaigényelhető szja-ról 

Új nemzeti konzultációt indít a kormány - jelentette be a miniszterelnök.
Melyik a jobb: az ajándék vagy a kedvezmény? Mi a különbség?

Melyik a jobb: az ajándék vagy a kedvezmény? Mi a különbség? 

Kedvezmény vagy ajándék? Mindkét szót használjuk, de vajon biztosan tudjuk mit takar a mögötte lévő tartalom? A Marketingdöntések oldalán megtaláljuk rá a választ.
Családi autó: A lízingcégek felkészültek a rohamra

Családi autó: A lízingcégek felkészültek a rohamra 

Extra keresletet hoz a fokozatosan bővülő magyar újautó-piacra és a lízingcégeknek a nagycsaládosok számára júliustól elérhető állami támogatás. A kedvezmény elősegítheti, hogy csökkenjen a teljes magyarországi autóflotta 14 évet meghaladó átlagéletkora.
Könnyítések és szigorítások az új adócsomagban

Könnyítések és szigorítások az új adócsomagban 

Több adókedvezmény és könnyítés is szerepel a kormány 2020-as adócsomagjában, ám jelentős szigorításokra is számíthatunk – áll a MAZARS elemzésében.
Figyelem, a NAV ezeket a bevételeket is látja

Figyelem, a NAV ezeket a bevételeket is látja 

Az szja-bevallások elkészítésekor fokozottan ügyelni kell a szálláshely-szolgáltatások és a kriptovaluták adózására – hívja fel a figyelmet a Deloitte a május 20-i benyújtási határidő közeledtével.
hirdetés
A hipa bevallásnál is figyelni kell a buktatókra

A hipa bevallásnál is figyelni kell a buktatókra 

Hazánkban a helyi iparűzési adó (hipa), főleg a sok üzlettel, fiókkal, irodával, telephellyel rendelkező vállalkozások számára nagyobb anyagi és adminisztrációs terhet jelent, mint például a társasági adó.
Megszűnik egy kedvezmény az iparűzési adónál

Megszűnik egy kedvezmény az iparűzési adónál 

Közeleg a helyi iparűzési adó bevallásának és befizetésének határideje, a vállalkozásoknak érdemes figyelniük arra, hogy idén utoljára lehet élni a 2018-ra még érvényesíthető, a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó adóalap-mentességgel.
Az európaiak óvatosabbak, ha a személyes adataikról van szó

Az európaiak óvatosabbak, ha a személyes adataikról van szó 

Egy felmérés szerint a válaszadók több mint háromnegyede hajlandó megosztani személyes adatait a biztosítókkal és a bankokkal, amennyiben cserébe valamilyen személyre szabott ajánlatot, vagy kedvezményt kap. 
Mi a rabatt, és mikor használjuk?

Mi a rabatt, és mikor használjuk? 

A szállítók különféle kedvezményekkel motiválják a vevőket a további vásárlásokra. Az egyik ilyen engedmény a rabatt. Fontos tudni azonban, hogy ebben az esetben nem mindegy, hogy azonnali vagy utólagos kedvezményt adunk.
Nem csak Ronaldo élvezi az európai adóparadicsomot

Nem csak Ronaldo élvezi az európai adóparadicsomot 

Cristiano Ronaldo januárban 2 év felfüggesztett börtönnel megúszta az adócsalást, de a labdarúgás csillaga változatlanul a „gazdaságos” adózás mestere.
hirdetés

Lesz miből választaniuk a nagycsaládosoknak – ezek lehetnek a kedvencek 

Pillanatok alatt nőtt meg az érdeklődés az újautó-piacon a családi autók iránt, miután a kormány bejelentette családvédelmi akciótervét. Ennek értelmében a nagycsaládosoknak 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad az állam a legalább hétüléses, új gépkocsi vásárlásához. De melyik modell kinek éri meg a legjobban? 

Nincs tovább, ma dönteni kell 

Már csak ma lehet csoportos adóalanyiságot választani 2019-re! Az összetett szabályrendszernek megfelelő társaságok már idén érdemi adóelőnyhöz és adminisztratív kedvezményekhez juthatnak.

Jár-e kedvezmény a KATA-s diáknak? 

Milyen kedvezményt kaphatnak a KATA-s diákok, milyen szabály vonatkozik rájuk, ha szüneteltetik tanulmányaikat. Erre válaszolt a Reggeli egyperces összeállításban az Írisz Office.

Elfoglalják a parkolókat az „ingyenélő” zöld rendszámok 

Drasztikusan megugrott a zöld rendszámos autók száma, egyre több fizetős parkolóhelyet foglalnak el ingyen, a tapasztalatok szerint nem mindig korrekten. A parkolási szakember szerint keresztbe tesznek a kedvezményezettek a többségben lévő autósoknak, ő például elvenné mindenkitől a zöld rendszámot – írja az Infostart.

Fekete pénteken se higgyünk a milliós kedvezményben 

A Black Friday időszakára létrehozott hamis webáruházak hihetetlennek tűnő ajánlatokkal kecsegtetnek, ha pedig bedőlünk nekik, nemcsak egy adott tétel árát, de a bankkártya-adatainkat is bukhatjuk.

Meghosszabbítanák az áfa-határidőt az ingatlanfejlesztők 

Fél évvel kitolnák a kedvezményes lakásáfához kapcsolódó határidőt az ingatlanfejlesztők. Jónak tartják a kormány javaslatát, hiszen a szabályozás több tízezer családot és több száz vállalkozást érint.

Várakozások a kedvezményes áfa után 

Mi várható az 5 százalékos áfa megszűnése után az építőiparban? A többi között ezt is elemzik szakemberek a novemberben megjelenő előrejelzésükben. A prognózist tartalmazó kiadvány ezúttal a 2019–2022-es évekre nézve nyújt részletes áttekintést.

Értékesebb lehet a SZÉP kártya 

Duo Card és Duo Card Expert néven nemrég új kedvezménykártya-rendszer mutatkozott be Magyarországon, amelyek juttatásként is adhatók, de céges szolgáltatásokat is kedvezményesen vehetünk vele igénybe.

Külföldiekre is vonatkozik a cseh kedvezmény 

Csehországban szeptember 1-től 75 százalékos kedvezménnyel válthatnak vasúti illetve buszjegyet a regionális és a távolsági forgalomban diákok és 65 évnél idősebbek – a külföldiek is.

Ha rugalmasabb lenne a CSOK, még többen élnének vele 

A falvak elnéptelenedésének megakadályozására a kormány emelni kívánja a CSOK összegét a kistelepüléseken. Így akár minimális önrésszel vagy a nélkül is lehetne ingatlant vásárolni az 5.000 fő alatti községekben. Az ingatlanpiaci áraknak, vagy akár a családos háztartások területi elhelyezkedésének figyelembevételével azonban a CSOK további differenciálásának is volna létjogosultsága.

Az online kupon még több vásárlásra csábítana 

Annak ellenére, hogy sokan kész bevásárlólistával vágnak neki az üzleteknek, egy vonzó kupon arra ösztönözheti a fogyasztókat, hogy megvásároljanak valamit, amit egyébként nem terveztek.

A lokáció-alapú, célzottabb marketingé a jövő 

A technológiai fejlődés a cégek és termékeik népszerűsítésében is új távlatokat nyit. A marketingszakma legjobbjai számoltak be az új trendekről és eszközökről a Piac Profit által rendezett Cégmarketing 2018 konferencián.

Nagyon bejött az adóbírság-kedvezmény 

Nagyon bejött, eddig több mint 4,9 milliárd forintot hozott az állami költségvetésnek az idén bevezetett feltételes adóbírság-kedvezmény. Az új jogintézmény ugyanis azonnali befizetésre ösztönzi az adózókat.

A gyereknek is lehet lakástakarékja 

A piacon elérhető rengeteg bankszámla közül a fiataloknak, gyerekeknek szánt konstrukciók számos kedvezményt nyújtanak, de a kiadásokban lehetnek eltérések - derül ki a BankRáció.hu gyereknapra készített összeállításából, amely a gyerekekhez köthető megtakarítási formákat is bemutatja.

Még több vonatjáratra lesz online kedvezmény 

Az ünnepi hosszú hétvégén jelentős utasforgalom várható, de a pénztárak előtti sorok elkerülhetők, ha automatánál vagy online vásároljuk meg vonatjegyünket – áll a MÁV közleményében.

Nem mindenkinek kedvez a kedvezmény 

A vállalkozások általában az év elején számszerűsítik, hogy partnereik milyen szerződéses kedvezményre (bónuszra) jogosultak. A MAZARS legfrissebb összefoglalója rámutat: az adminisztrációs teher és a ráfordítás szempontjából egyaránt mérlegelni kell, hogy a visszamenőleges kedvezményt milyen formában biztosítják.

A nők nem tudnak ellenállni a kuponoknak 

Minden második ember vásárolt már internetes bónt, tízből kilenc kuponozó nő – derült ki a HOOP applikáció fejlesztéséért felelős Appspect Kft. friss kutatásából. A legvonzóbb kategóriák az utazás, a szórakozás, a wellness, a gasztronómia és a szépség. A felmérés szerint legalább 50 százalékos kedvezmény a legjobb csali. Aki még nem vásárolt kupont, jellemzően az online előrefizetéssel kapcsolatos félelmei miatt nem tette.

Konvektorcsere: felkészül észak 

A dél-alföldi régióban felfüggesztették a gázkonvektorok cseréjére irányuló akciót - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-t. Eddig öt régióból összesen több mint 4300 pályázat érkezett be az Otthon melege program keretében meghirdetett, földgázüzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjére. 

K+F: ha értenék, népszerűbb lenne 

Bár számos adókedvezmény és pályázati támogatás áll rendelkezésre a kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására hazánkban, a bonyolult jogszabályok, a szigorú ellenőrzések és szankciók miatt kevesebben veszik igénybe ezeket a kedvezményeket, mint ahányan ténylegesen megtehetnék ezt.

Mire figyeljünk online foglalásnál? 

Az olcsó repülőjegy és hotel foglalás esetén látszólag rengeteg pénzt spórolhatunk, azonban érdemes alaposan körüljárni az online utazási ajánlatokat. Az Európai Bizottság és az Európai Unió fogyasztóvédelmi szervezeteinek nemrég kiadott IP-17-844 számú jelentéséből -mely az európai piacon működő 352 komoly forgalmú, kereskedelmi célú utazási weboldal átfogó vizsgálatának lényegét mutatta be- több meglepő adat is kiderül a repülőjegy- és szállásfoglalási weboldalak biztonságáról. Az STA Travel összegyűjtötte a leggyakoribb trükköket, amikre érdemes odafigyelnünk, hogy ne váljunk azok áldozataivá.

Felejtsük el a kedvezményeket 

Nem véletlen, hogy a stratégiai célok között egyre több cégnél ma már a TOP 3-ban szerepel a kimagasló ügyfélélmény elérése, de ehhez több erőfeszítésre van szükség, mint a tavalyi évben. A vevők – szolgáltatásokra vonatkozó - elvárásai ugyanis jócskán megemelkedtek – derül ki a DEVELOR Tanácsadó Zrt. 2. Országos Ügyfélélmény Kutatásából.

Tényleg ingyenes az útdíj a termelőknek 

Nem terheli illeték a termelők útdíjfizetés alóli mentesítését. Vagyis ingyenes lenne az ingyenességet biztosító eljárás.

Kedvezményes agrárhitelhez juthatnak a kkv-k 

Kedvezőbb kezességi feltételrendszert alakított ki az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) a nagyobb összegű hitelfelvevőknek, a kisebb hitelügyletek jelentős támogatásának megőrzése mellett.

Kedvezmények a Turizmus Világnapján 

Szeptember 27-e a Turizmus Világnapja, melynek alkalmából - a Magyar Turizmus Zrt. felhívásához csatlakozva különböző szervezetek, szolgáltatók, programgazdák és magánszemélyek számos kedves gesztussal, ajándékkal lepik meg az utazókat.

Offshore-lovagok: ha hazahozzák pénzüket, kedvezményt kapnak 

A fideszes Lázár János és Rogán Antal egy módosító indítványával arra ösztönözné a magánszemélyeket, hogy az offshore társaságokban tartott vagyonaikat tőkejövedelem formájában hozzák Magyarországra. A politikusok ettől az intézkedéstől többletadó-bevételeket remélnek.

Kedvezménymustra: Segítség és büntetés? 

Az állami foglalkoztatáspolitika alapvetően a pályakezdőkre, illetve az idősebb korosztályokra figyel, a két korosztály között pedig a hátrányos helyzetűeknek teremt meg támogatásokat. Válság közepette persze sokkal nehezebben.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés
Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny!

Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny! 

Október 16-ig jelentkezhetnek a technikumok és szakképző iskolák négyfős csapatai.

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.

Pénzszerzés

Óriási innovációs támogatási program indul

Óriási innovációs támogatási program indul 

Lezárult a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, megjelent a három fő területre koncentráló pályázat.

Jogi kisokos

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők 

Kibertámadás érte a Nemzetközi Büntetőbíróság számítógépes rendszerét.

Cégblog

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé 

Szeptember 25-én este 8 órakor startol el a radiocafén az Erős KKV, Tomán Szabina és Mihálovits András műsora.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Gazdaság

Korlátozták az üzemanyagkivitelt, amitől árcsökkenését várnak az oroszok

Korlátozták az üzemanyagkivitelt, amitől árcsökkenését várnak az oroszok  

Az orosz kormány csütörtökön ideiglenes korlátozást vezetett be a benzin és a gázolaj exportjára a belföldi üzemanyagpiac stabilizálása érdekében.

Társadalom

Ördögi kört lát Szijjártó Péter

Ördögi kört lát Szijjártó Péter 

Szijjártó: a terrorizmus és az illegális bevándorlás egyfajta ördögi kört alkot egymással.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo