Hangulat cikkek


Egész Európában elromlott a hangulat

Egész Európában elromlott a hangulat 

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban.
Olyan történik Európában, amire régóta nem volt példa

Olyan történik Európában, amire régóta nem volt példa 

Márciusban javult, három havi csúcsot ért el a gazdasági hangulatindex mind az EU-ban, mind az euróövezetben.
Kimásztak a gödörből a britek

Kimásztak a gödörből a britek 

Kissé csökkentek, de továbbra is a korábbi kilenchavi csúcsok közelében járnak a brit gazdaság friss aktivitási mérőszámai.
A régióban a magyarok borúlátása hatalmasodott el a leginkább

A régióban a magyarok borúlátása hatalmasodott el a leginkább 

Ki hogyan takarít meg a régióban? Mutatjuk!
Rossz hír jött az eurózónából

Rossz hír jött az eurózónából  

 A vártál nagyobb mértékben, hat hónapja a legalacsonyabbra romlott májusban az euróövezet gazdasági hangulatindexe.
Lesújtóan hat a járvány a munkavállalók hangulatára

Lesújtóan hat a járvány a munkavállalók hangulatára 

Nagyot fordult a munka világa az elmúlt egy évben: miközben sokan továbbra is az irodákban birkóznak meg a maszkviseléssel és a koronavírus tesztekkel, még többen hosszú hónapok óta dolgoznak home office-ban annak minden előnyével és hátrányával együtt. Bizonytalanság, pandémiás fáradtság, kiégés – valamelyiket szinte minden magyar saját bőrén is tapasztalhatta, ez pedig a vezetőket és a hagyományos „főnök” szerepkört is megkérdőjelezte. Ki lehet sikeres vezető a COVID-érában és milyen soft skillek elengedhetetlenek a széthulló csapatok összetartásához és a fluktuáció megállításához?
A látszat ellenére ne temessük a részvényeket

A látszat ellenére ne temessük a részvényeket 

Az októberi beszakadás után 5 éve volt ilyen olcsó a részvénypiac, miközben a gazdasági növekedés továbbra is stabil. A részvényeknek ezért az erőteljesebb árfolyammozgások figyelembevételével is stabil helyük van a portfólióban – tájékoztat a K&H Alapkezelő.
Egy emoji többet mond bármilyen szövegnél

Egy emoji többet mond bármilyen szövegnél 

A minap ünnepeltük az emojik világnapját. Az aprócska szimbólumok megérdemlik, hogy foglalkozzunk velük, hiszen alapvetően változtatták meg a kommunikációinkat – írja a Budapest LAB.
Így lehetünk egész nap hatékonyak

Így lehetünk egész nap hatékonyak 

Cégünk sikere, fejlődése múlhat azon, milyen hangulatban kezdjük a napot. Unottan, stresszesen, álmosan érünk-e be munkahelyünkre vagy vidáman, pozitívan fogunk neki a feladatoknak. Érdemes megfogadni a tapasztalt vállalati tanácsadó módszerét.
Mosolyra fakasztanak a pénzügyi és beruházási várakozások

Mosolyra fakasztanak a pénzügyi és beruházási várakozások 

A K&H nagyvállalati növekedési index – megtörve az elmúlt egy év trendjét – a második negyedévben 2 ponttal fölfele mozdult, így jelenleg 8 ponton áll. Ez a vállalatok optimizmusát tükrözi. A jó hangulat egyértelműen a vállalatok saját kilátásainak megítélésére vonatkozik, a cégek magasabb pénzügyi eredményekkel és beruházási aktivitással terveznek az előttünk álló egy évben.

Ár, márka és hangulat alapján döntenek a hazai fiatalok 

Az ár, a márka és a hangulat befolyásolja leginkább a magyar egyetemisták borválasztását a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) felmérése szerint. Az ország első, magyar WSET képzésre is jogosult egyetemeként a METU minden hallgatójának elérhetővé teszi a középszintű bor- és párlatismeret kurzust. Az intézmény a kezdeményezéssel összhangban 34 hazai borkülönlegességből választotta ki saját protokollborát.

Évek óta nem voltak ilyen jó hangulatban a vezetők 

A világ legnagyobb vállalatai vezetőségének hangulata 2014 óta nem látott szintre javult, vagyis a tavalyi negatívból 2017-re pozitívra váltott. A hangulat legnagyobb mértékben az EEMEA/Latin-Amerika régióban és Kínában javult – erről árulkodik a Fidelity International új elemzői felmérésének eredménye.

Múzeumba kerül az emoji 

Lassan ott tartunk, hogy a digitális gazdaság korai szakaszából származó dolgok már-már relikviáknak számítanak. A New York-i Museum of Modern Art megvásárolta az első hangulatjelek dizájnját. Japánban készültek 1999-ben.

Nem a munkát visszük haza, hanem az otthoni bajokat a munkába 

A munkavállalók döntő többsége jónak tartja a légkört munkahelyén, és úgy gondolja, van legalább egy olyan munkatársa, aki nyitott a bizalmasabb beszélgetésekre is. A munkavállalók közel fele magánéleti problémák miatt frusztrált és rosszkedvű, de ez nem befolyásolja a munkavégzését.

Négylábú segítség a munkában 

Oldják a stresszt, hatékonyan simítják el a konfliktusokat, csökkentik a vérnyomást és gyakran teremtenek vidám hangulatot az irodában - hogy mi ez a csoda? Hát a kutyák! Ráadásul még törvények sem tiltják a munkahelyre vitelüket: így gyakorlatilag a munkáltató dönti el, hogy az ésszerűség szabályait szem előtt tartva magunkkal vihetjük-e alkalomadtán kedvenceinket a munkahelyre.

Néha a kritika jobb az elnézésnél 

Sok vezető azért kerüli a konfrontációt, nehogy elveszítse népszerűségét az alkalmazottai körében. Pedig olykor a konfliktuskerülés következményei akár súlyosabbak is lehetnek, mint maga a konfliktus.

Egy icipicit romlott a hangulat 

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított júliusi értéke: 49,0 lett, ez alapján a válaszadók nagyobb hányada júniushoz képest összességében minimálisan kedvezőtlenebb folyamatokról számolt be.

Bizakodóbbá váltak a vállalkozások 

A gazdaságpolitikát, a közterheket és a hitelkamatokat tekintve bizakodóbbá váltak a vállalkozások az idén az első negyedévben a K&H Kkv bizalmi index felmérése szerint. A szállítókkal és az európai uniós pályázatokkal kapcsolatos várakozások ugyanakkor számottevően romlottak. A kutatáshoz kapcsolódó kérdésekre március 8-19. között, a jegybank Növekedési Hitel Programjának meghirdetése előtt válaszoltak a vállalkozások.

A hangulat rosszabb már nem is lehetne 

Újra mélyponton a magyarok „gazdasági hangulata", hiszen idén nyáron a 3-5 évvel ezelőttihez hasonlóan borús a helyzetértékelésük és borúlátók a közeli jövőt illetően.

Pesszimisták a gazdagok 

A pénz nem boldogít? Szebbnek látják az emberek a jövőt Nigériában és Kenyában, mint például Japánban vagy Nagy-Britanniában egy nemzetközi felmérés szerint.

A feldolgozóipar hangulata felfelé, a lakosságé lefelé halad 

A külpiaci trendektől függő feldolgozóipari vállalatok kilátásai egyre jobbak, a lakossági közérzet kissé borúsabbá vált, és általában az ország helyzetének megítélése, illetve a jövőbe vetett optimizmus is mérséklődik - közölte az első negyedéves felmérésének eredményét a KOPINT-TÁRKI.

Soha nem látott mélyponton az internetezők hangulata 

Az internetezők közhangulatában érződik az év elejei pesszimizmus, amire a jelenlegi gazdasági helyzet is rányomja a bélyegét: a hvg.hu NetHangulat index értéke egy hónap alatt 6 pontot esett, és január végén az eddig mért legalacsonyabb értékén, 14 ponton állt - derül ki az NRC Piackutató felméréséből. A pesszimisták aránya minden eddiginél magasabb, 91 százalék azok aránya, akik szerint hazánkban rossz irányba mennek a dolgok.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Médiaiparban dolgozó bűnbandára csaptak le

Médiaiparban dolgozó bűnbandára csaptak le  

Csaknem kétmilliárd forint általános forgalmi adót nem fizetett be egy médiaiparban tevékenykedő bűnszervezet a Nyugat-Dunántúlon.
Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után?

Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után? 

Szép hozamokat adott 2023 a kötvényalapok befektetőinek, ritka, hogy ilyen nagy áremelkedést lehet látni. De a jelenlegi állampapírhozamok sem éppen alacsonyak.

Pénzszerzés

Valami történt a hazai ingatlanpiacon

Valami történt a hazai ingatlanpiacon  

Mérséklődött a magyarországi ingatlanpiaci forgalom májusban áprilishoz képest.

Adózás

Sneakerárusok buktak a NAV-nál

Sneakerárusok buktak a NAV-nál  

Limitált gyártású cipők kereskedőinél indult revízió.

Jogi kisokos

Nem lehet elutasítani az örökbefogadást csak azért, mert a kérelmező meleg

Nem lehet elutasítani az örökbefogadást csak azért, mert a kérelmező meleg 

A gyámhatóság nem jogalkotó: hipotetikus jövőbeni kockázatokra hivatkozva nem utasítható el a melegek örökbefogadásra való alkalmassága.

Cégblog

Visszaeső pénzügyi vállalkozás engedélyét vonta vissza az MNB

Visszaeső pénzügyi vállalkozás engedélyét vonta vissza az MNB  

Az MNB visszavonta a Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását.

Klímablog

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll 

Idén februárban a saját célra termelő erőművekkel együtt 6000 megawatt fölé nőtt az összes napelemes beépített teljesítmény.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo