Négylábú segítség a munkában

Oldják a stresszt, hatékonyan simítják el a konfliktusokat, csökkentik a vérnyomást és gyakran teremtenek vidám hangulatot az irodában - hogy mi ez a csoda? Hát a kutyák! Ráadásul még törvények sem tiltják a munkahelyre vitelüket: így gyakorlatilag a munkáltató dönti el, hogy az ésszerűség szabályait szem előtt tartva magunkkal vihetjük-e alkalomadtán kedvenceinket a munkahelyre.

Ez tuti feldobja a napot
Kép:Flickr

A munkajog elég tágas mozgásteret hagy a munkáltatóknak állatbarát munkahely ügyben. "Nincs olyan kifejezett tiltás, amely az ésszerűséget szem előtt tartva ne engedélyezné a munkáltatóknak az állatok beengedését a munkahelyre-mint ahogy egyébként az oda bevihető tárgyakról is a munkáltató dönthet. Ha van minderre mód, hely, továbbá az állat gazdája gondoskodik pórázról, szájkosárról, illetve a munkáltató szükséges, zárható helyiségről, elvben semmi akadálya. A kutya által okozott, esetleges károkat - például harapás, rongálás - azonban mindig a tulajdonosnak kell megtérítenie"-mondta el Dr. Sipos Márta ügyvéd, munkajogász a monster.hu oldalnak.

Mindemellett a leendő munkavállalót sem árt tájékoztatni az állásinterjún arról, ha kutyabarát profilú munkahelyre jelentkezett. Igaz, nem tudni hasonló tárgyú munkajogi perekről. Ám aki mégis elképzelhetetlennek tartja a kutyát az irodában, szerezzen be állatszőrallergiáról szóló orvosi igazolást...

Tisztázni kell a határokat

Fontos viszont, hogy pontosan körülhatároljuk, mi az amit lehet és mi az, amit nem. A san fransisco-i székhelyű, fitnesszkellékeket forgalmazó és ugyanitt edzőtermet is üzemeltető TRX cég ötletgazda-tulajdonosához, Randy Hetrickhez eleinte csak saját kutyája csatlakozott egy-egy munkanap erejéig. Ám az időközben növekedésnek indult cégnél az állatbarát szemléletmód mit sem változott az idők folyamán. Olyannyira, hogy ma már szintenként 4-5 eb van folyamatosan jelen a négyemeletes irodaépületben - kivéve a fitnesstermeket. "Nyilván egy vendégünk sem szeretne kutyaszőrös padlón izzadva edzeni"- indokolja a cég ebmentes zónáit is a TRX vezetője. A kutyák szerinte ennek ellenére rendszeresen feldobják a hétköznapok hangulatát. "Vicces például, hogy miközben mi kávézunk, ők gyakran hangosan lefetyelik a táljukból a vizet."

További jó példákról itt olvashat!

Véleményvezér

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni 

Magyar Péter szerint a róla szóló szavazáskor megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció.
Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit

Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit 

Vásárolnak a szlovákok, miközben szidják az eladót.
Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök 

Joe Biden lemondott a következő négy évről, de megnyerte a következő hat hónapot!
Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo