Így lehetünk egész nap hatékonyak

Cégünk sikere, fejlődése múlhat azon, milyen hangulatban kezdjük a napot. Unottan, stresszesen, álmosan érünk-e be munkahelyünkre vagy vidáman, pozitívan fogunk neki a feladatoknak. Érdemes megfogadni a tapasztalt vállalati tanácsadó módszerét.

 

Kezdd a napodat előző este. Tekintsd át, mi vár rád másnap, hová kell menned, kit kell felhívnod. Készítsd össze, amit magaddal kell vinned, majd készülj fel az alvásra, kapcsolj ki minden elektronikus kütyüt, fényt, ami zavarhat.

Kelj korán – ha nem is szereted... Ne törődj még az e-mailjeiddel, a telefonhívásokkal, hanem menj, mozogj 30 percet, konditeremben, kocogva, vagy a kutyát sétáltatva. Ne arra gondolj, amit tegnap elmulasztottál, vagy ami nem sikerült, hanem arra, ami ma vár rád – és állj a feladataidhoz pozitívan, a siker jegyében. És frissítsd fel az agyadat: meditáció, rövid összpontosítás valami igényes szllemi feladatra bizonyíthatóan segít abban, hogy elkerüld a stresszt és hatékonyan dolgozz.

Írjuk fel teendőinket
Kép: Pixabay

Száz éve sikeres egy Ivy Lee nevű vállalati tanácsadó egyszerű módszere: írd le magadnak a hat fontos feladatot, amelyeket ezen a napon meg akarsz oldani – fontosságuk sorrendjében. Ne az legyen a célod, hogy mielőbb megoldd valamennyit, hanem összpontosíts az elsőre, s felejtsd el addig a többit – csak akkor lépj a következőhöz, amikor az előzővel már végeztél.

Ha erre módod van, oszd be az idődet úgy, hogy legyen a napban legalább egy, de lehetőleg két órád, amikor nyugodtan, zavarás nélkül tudod végezni a munkád, amikor tudsz gondolkodni – így sokkal termelékenyebb lesz a napod.

Ne felejts el enni... Sokan hajszolják magukat, megfeledkezve az étkezésről, s amikor már nagyon éhesek, kimerültek, gyorsan bekapnak valamit, ami a legközelebb van – s ami gyakran nehéz, egészségtelen. Egyél gyakran és keveset,

Erről messziről felismered a rossz munkahelyet
Ha újak vagyunk egy munkahelyen, hamar előjönnek a jelei, hogy egy elnyomó rendszerbe csöppentünk-e, vagy olyan céghez, ahol kellemes és szakmailag kiteljesítő élménye-e ott dolgozni. De vajon azelőtt is rájössz erre, mielőtt felvennének? Az lenne az igazi, mert akkor megspórolhatnánk magunknak nem kevés munkahelyi nyűglődést.
válassz egészséges ételeket, amelyekből megkapod a szükséges energiát.

Amerikai felmérések szerint a kialvatlan alkalmazottak évente több, mint 63 milliárd dollárba kerülnek a vállalkozásoknak, mert elegendő pihenés nélkül rosszabbul teljesítenek. Ha lehetőséged van rá, próbálkozz a szakaszos alvással: napközben pihenj 6 óránként 30 percet.

Légy derűs...Tudományos vizsgálatok mutatják, hogy vidám, pozitív légkörben jobb a termelékenység. Ha főnök vagy, alkalmazz ilyen hozzáállású embereket. És szabadulj meg azoktól, akik csak a rosszkedvet terjesztik.

(entrepreneur.com)

Véleményvezér

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni 

Magyar Péter szerint a róla szóló szavazáskor megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció.
Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit

Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit 

Vásárolnak a szlovákok, miközben szidják az eladót.
Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök 

Joe Biden lemondott a következő négy évről, de megnyerte a következő hat hónapot!
Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo