Eredmény cikkek

hirdetés

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Az előfizetők száma alapján mobilszolgáltatója, a kínai China Mobile profitja tavaly 8 százalékkal, bevétele pedig 10,5 százalékkal nőtt.
Ügyesebb volt a Nike versenytársainál

Ügyesebb volt a Nike versenytársainál

A Nike amerikai sportszergyártó negyedéves bevétele és részvényarányos nyeresége is magasabb lett a vártnál.
Ekkorát ütött a legnagyobb orosz bankban a háború

Ekkorát ütött a legnagyobb orosz bankban a háború

Jelentősen, 78 százalékkal esett a Sberbank tavalyi profitja.
Rákapott a világ a Legóra

Rákapott a világ a Legóra

Rekordnyereséggel zárta a tavalyi évet a dán Lego játékipari konszern - közölte a vállalat kedden éves pénzügyi jelentésében.
Nagy a gond, ha a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari cége is áremelésre készül

Nagy a gond, ha a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari cége is áremelésre készül

A svájci Nestlé 9,3 milliárd frank adózott eredménnyel zárta a tavalyi évet, ami jelentős, 45,2 százalékos csökkenés a 2021. évihez viszonyítva.
hirdetés
Nagyon rosszul megy az Electroluxnak

Nagyon rosszul megy az Electroluxnak

Az Electrolux AB svéd háztartásigép-gyártó veszteséggel zárta a tavalyi utolsó negyedévet a mérséklődő fogyasztói kereslet, a növekvő költségek és a kereskedők által csökkentett készletek miatt.
Apad a kínai vállalatok nyeresége

Apad a kínai vállalatok nyeresége

Tavaly az ipari vállalatok tavalyi nyeresége 8400 milliárd jüan (1240 milliárd dollár, 1 jüan=53,17 forint) volt, 4 százalékkal kisebb a 2021. évinél.
Nagyot zuhant a nyereség a H&M-nél

Nagyot zuhant a nyereség a H&M-nél

A működési eredményt jelentősen rontották az emelkedő költségek, az infláció miatt visszaeső kereslet, valamint a kivonulás az orosz piacról.
Nem tett jót az Adidasnak a szerződésbontás

Nem tett jót az Adidasnak a szerződésbontás

Jelentősen visszaesett a német Adidas AG, a világ második legnagyobb sportszergyártójának a nyeresége a harmadik negyedévben, miközben nőtt a bevétele.
Újabb jó időszak van a Pallas Athéné Alapítvány mögött

Újabb jó időszak van a Pallas Athéné Alapítvány mögött

Az Optima Befektetési Zrt. mint az alapítványi vagyon kezelője, 328 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont.
hirdetés

A Volvo után a Renault is pozitív eredményeket jelentett

Növelte bevételét a harmadik negyedévben a Renault.

Kevesebb nyereséget értek el a kínai cégek

A kínai ipari vállalatok nyeresége csökkent, bevételük ugyanakkor nőtt az idén az első hét hónapban éves összevetésben.

Meglepetés az OTP-nél

Az OTP-csoport az elemzői várakozásoknál jobb, 162,128 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért el korrekciós tételek hatása nélkül a második negyedévben, ami az előző negyedévit 83 százalékkal, az egy évvel korábbit 26 százalékkal meghaladta.

Jó hírt közölt a Richter

Árfolyamhatás nélkül, a működési környezet változatlansága esetén idén 10 százalékkal nőhet a Richter nyeresége forintban számolva, az árbevétel növekedése biztosan kétszámjegyű lesz - mondta Orbán Gábor vezérigazgató a gyógyszeripari vállalat második negyedéves eredményeit értékelő sajtótájékoztatón.

A Pallas Athéné Alapítvány vagyona a második negyedévben is nőtt

Eredményes volt a második negyedév is.

Meglepetést okozott a Tesla

A Tesla amerikai elektromosjármű-gyártó adózott eredmény 2,3 milliárd dollárra nőtt a második negyedévben az egy évvel korábbi 1,1 milliárd dollárról. Az egy részvényre jutó eredmény 1,02 dollárról 1,95 dollárra emelkedett – áll a cég közleményében.

Kevesebb előfizető mellett nőtt a Netflix bevétele

Az előfizetők számának csökkenése ellenére nőtt a világ legnagyobb streaming szolgáltatójának nyeresége és bevétele a június végével záródott negyedévben.

Tavaly a magyar Suzukik 86 százaléka külföldön talált gazdát

A Suzuki ezúttal sem fizet osztalékot, a nyereséget beruházásokra fordítja.

Veszteséges lett a WizzAir

642 millió euró mínusszal zárták a 2022-es pénzügyi évét.

Jó évet tudhat maga mögött a Pallas Athéné Alapítvány

A korábbi évekhez hasonlóan idén is gyarapodott a Pallas Athéné Domus Meriti (PADME) Alapítvány vagyona.

Kijött a tavalyi számokkal a Spar

A vállalat a pandémia ellenére 791,8 milliárd forint forgalmat realizált a tavalyi évben, amely 7,2 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

Nagyot ment a Tesco az elmúlt hónapokban

Javuló üzleti adatokról számolt be szerdán Londonban közzétett féléves eredményjelentésében a Tesco. A legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat tájékoztatója szerint a cég nyereségessége javult a közép-európai térségben is.

Játszik a világ: nagyot kaszált a Lego

A működési eredmény 8 milliárd dán korona.

Miféle válság? Hasítanak az orosz cégek

Több mint 2,5-szeresére nőtt az orosz cégek adózott eredménye az idei első hat hónapban az egy évvel korábbihoz képest, amikor még komoly korlátozások voltak életben a koronavírus-járvány miatt.

A cégek nyereségébe is bezavar a delta variáns

A folyó harmadik negyedévben csökkenhet a vállalatok nyeresége a második negyedévi emelkedés után - áll a Reuters összeállításában.

Remek félév van az Erste mögött

A lakáshitelek folyósítása kiugró volt az Erste Banknál az idei év első felében, abból 34 százalékkal helyeztek ki többet, mint az előző év azonos időszakában. Ennél csaknem kétszer jobban bővültek a kisvállalkozói hitelfelvételek. A fogyasztási kedv visszatérését tükrözi, hogy az Erste a személyi kölcsönökből 2021 első felében többet folyósított, mint az előző év azonos időszakában. Ami azért nagy szó, mert közben a megtakarítási kedv sem lankadt, a kezelt lakossági ügyfélvagyon – befektetés és betét – egy év alatt 19 százalékkal izmosodott.

Repül a madárka: a vártnál jobb eredményt közölt az óriáscég

A vártnál jobban alakult a Twitter második negyedéve, a mikroblog-szolgáltatást nyújtó közösségi portál profitja és nyeresége is felülmúlta a szakértők által vártat.

Még az elemzőket is meglepte a H&M eredménye

A vártnál kevésbé csökkent a svéd divatáru-kiskereskedelmi lánc negyedéves bevétele.

Durva ütést kapott a H&M a korlátozásokkal

41 százalékkal esett a profit a divatláncnál.

Fényes az alma - ritka jó negyedévet zárt az Apple

Rekordbevétellel zárta a tavalyi utolsó negyedévét az Apple Inc.

Meglepetés a H&M-től - mit hozott a divatóriásnak a második hullám?

Az elemzők által vártnál kevésbé esett vissza a Hennes & Mauritz svéd divatáru-kiskereskedelmi lánc negyedéves forgalma, amelyre hatással voltak a koronavírus-járvány második hulláma miatt a világ számos országában újból életbe léptetett korlátozó intézkedések.

A vártnál rosszabb eredményt hozott össze a Netflix

A vártnál kisebb nyereséget termelt, ráadásul a vártnál kevesebb új előfizetőt szerzett a Netflix, a világ legnagyobb streamingszolgáltatója a harmadik negyedévben.

Meglepő eredmény jött a H&M-től

A svéd divatáru-kiskereskedelmi lánc a vártnál nagyobb adózott eredményről számolt be.

Rekordforgalmat ért el a Praktiker - miből vettek a legtöbbet a magyarok?

A barkácsáruház-lánc nettó 67,88 milliárd forintos árbevétellel zárta 2019-et, ez mintegy 18 százalékkal több az előző évi 57,1 milliárd forintnál - közölte a cég. 

Tanulságok és kilátások - mit lehet levonni eddig 2020-ból?

Most, hogy jórészt lezárult az első negyedévi beszámoló-készítési időszak, eljött az ideje levonni a vállalatok által közzé tett adatok tanulságait és a távolabbi kilátásokra gyakorolt hatásukat. A Fidelity International szakemberei megvizsgálták a COVID-19 hatását az iparágakra és régiókra. 

Újabb nyomot hagyott az autóipar gyengülése

A globális autóipari termeléscsökkenés miatt romlott tavaly a német Robert Bosch GmbH autóipari alkatrész és berendezés beszállító vállalat eredménye. 

Bővült az Erste hitelezése

A lakosságnak nyújtott hiteleinek értéke 47, a vállalatiaké 27 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - írja az Mfor.hu

Jelentett a Continental: veszteséggel zárták a harmadik negyedévet 

Értékleírásból és átszervezési költségekből származó egyszeri tételek miatt közel kétmilliárd eurós veszteséggel zárta a harmadik negyedévet a Continental AG autóipari alkatrész beszállító és abroncsgyártó konszern.

8 százalékos forgalombővülés – van, ahol nem lehet lenyomni a dm-et

A magyarországi dm idén több, mint 8 százalékos forgalmi növekedést ért el a tavalyi év azonos időszakához képest. A diszkontlánc forgalma ezzel átlépte a 112 milliárd forintot, megőrizve piacvezető szerepüket a dekorkozmetika és parfüm kategóriákban. Idén egyedülálló kezdeményezéssel támogatták az induló hazai vállalkozásokat.

Még az elemzők is meglepődtek az OTP számain

Az OTP az idei harmadik negyedévben 131,6 milliárd forint konszolidált adózás utáni eredményt ért el, ami 53 százalékkal haladta meg a tavalyi azonos időszak, és 25 százalékkal az idei második negyedév nyereségét – derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett tájékoztatóból.

Nehéz évre számít a Siemens

A világgazdaság teljesítményének gyengülését várja a következő 12 hónapban a Siemens német óriásvállalat, amely csütörtökön közölt negyedik negyedéves gyorsjelentésében a várakozásokat meghaladó eredményekről számolt be.

A fékre lépett az Uber

A világ vezető internetes fuvarmegosztó cége veszteséggel zárta a harmadik negyedévet.

Azonnali csodát remélnek a cégek a blokklánctól

Az üzleti döntéshozók szerint fontos a blockchain alapú megoldásokba fektetni, de a pozitív, már implementált példák a legtöbb iparágban még váratnak magukra. Óvatosan optimisták a technológiával kapcsolatban és többen túlértékeltnek tartják.

Év közben lassulhat a gazdaság

Az első negyedévben 5 százalékos GDP-növekedést érhetett el a magyar gazdaság. A növekedésben a lakosság és a beruházások, valamint az ipar, az építőipar és a szolgáltatások népszerűsége játszotta a főszerepet. Az év egészében a tavalyi 4,9 százaléknál lassabb, 4 százalék körüli GDP-többletre van kilátás, de a nemzetközi kereskedelmi háború átírhatja a forgatókönyveket.

A régi módszer hatástalan, ha az új generációt keresed

A munkáltatók versenyeznek az informatikusokért, a hagyományos hirdetésekkel azonban egyre kevésbé érik el a pályakezdőket. Nehéz helyzetben vannak a fiatalok is, akik a valós munkahelyi elvárásokkal gyakran csak az első munkanapokon találkoznak.

Az autók adtak lökést a hazai lízingpiacnak

Folytatódott a növekedés az európai lízingpiacon 2018-ban - derül ki a a vezető európai lízingcégeket tömörítő szervezet, a Magyar Lízingszövetséggel is együttműködő Leaseurope legfrissebb adataiból.

Nagyon elszálltak a fapadosok az első negyedévben

Leginkább a nagy fapados légitársaságok bővülésének köszönhető az európai utasforgalom emelkedése az első negyedév adatai alapján, mivel a hálózatos cégek növekedési ütemének sokszorosát produkálták – írja az Airportal.

Hiába a bojkott, a Huawei szárnyal

A kémkedéssel vádolt Huawei bevételei tavaly 20 százalékkal, 105 Mrd. dollár fölé emelkedtek. Az 5G hálózatokat is építő cég tagadja az amerikai vádakat, míg szakértők szerint az 5G fejlesztések ott sem kerülnek veszélybe, ahonnan kitiltják a kínai óriásvállalatot.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Több mint 3 százalékkal 14 679-re nőtt a múlt évben a személysérüléssel járó balesetek száma.

Pénzszerzés

Nekimennek a taxis hiénáknak

Nekimennek a taxis hiénáknak

A jövőben fél évre kitilthatók lesznek a budai Várból a szabálytalankodók.

Adózás

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Az állami adó- és vámhatóság a 2023-as ellenőrzési terve alapján kiemelt ellenőrzési területként kezeli az autóalkatrész kereskedőket és autószerelő műhelyeket.

Cégblog

Nekimennek a taxis hiénáknak

Nekimennek a taxis hiénáknak

A jövőben fél évre kitilthatók lesznek a budai Várból a szabálytalankodók.

Klímablog

Vállalatok ESG céljainak elérésében is segít a 10 Millió Fa

Vállalatok ESG céljainak elérésében is segít a 10 Millió Fa

A 10 millió Fa közössége három és fél év alatt Magyarország szerte közel kétszázezer fát és több mint negyvenezer cserjét ültetett el.

Gazdaság

Nem olyan lesz a húsvét, mint eddig

Nem olyan lesz a húsvét, mint eddig

Az ételen igen, az ajándékokon viszont nem nagyon spórolnának idén húsvétkor a hazai netezők.

Társadalom

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Több mint 3 százalékkal 14 679-re nőtt a múlt évben a személysérüléssel járó balesetek száma.

Infokom

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Az elmúlt években elképesztő mértékű átalakuláson ment keresztül az e-kereskedelem, nem csak Magyarországon, de szerte a világban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo