Gyár cikkek

hirdetés

Újabb akkumulátorgyárak épülnének - rejtély, hol

Újabb akkumulátorgyárak épülnének - rejtély, hol

A Northvolt svéd akkumulátorgyártó vállalat két üzemet tervez építeni Európában a cég szóvivőjének pénteki bejelentése szerint.
Óriási fejlesztés jön a patinás hazai italgyártónál

Óriási fejlesztés jön a patinás hazai italgyártónál

Csaknem egymilliárd forintból új üdítőital-gyártó gépsorral fejlesztette vállalkozását a Márka Üdítőgyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a Bács-Kiskun megyei Felsőlajoson.
Még az idén döntés születhet egy olyan ügyben, ahol Magyarország is esélyes

Még az idén döntés születhet egy olyan ügyben, ahol Magyarország is esélyes

A Volkswagen csoport hamarosan, talán már az idén meghozza a döntést egy kelet-európai akkumulátorgyár építésének helyszínéről.
Nagyon pörögnek a nagy állami építkezések

Nagyon pörögnek a nagy állami építkezések

Paksot kivéve szinte minden nagy állami látványberuházás jól halad. A mostani állás szerint majdnem mind a tervezett időben elkészülhet, egyiket-másikat még a választások előtt átadják.
Nagy átalakításra készül egy magyar gyár

Nagy átalakításra készül egy magyar gyár

Megváltozott a kereslet, ezért a BAT lépéseket tesz.
hirdetés
Sztrájk lesz egy gyárban – két óráig megáll a munka

Sztrájk lesz egy gyárban – két óráig megáll a munka

Kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdettek február 17-én délre - a makói gumigyár dolgozói.
Új gyárberuházás készült el Magyarországon - több mint 250 munkahely jön létre

Új gyárberuházás készült el Magyarországon - több mint 250 munkahely jön létre

Átadták a Linamar Hungary Zrt. 25 milliárd forintból megvalósított, békéscsabai és orosházi beruházását kedden a békési megyeszékhelyen.
Varga Mihály átadott egy kandallógyárat

Varga Mihály átadott egy kandallógyárat

A magyar kormány foglalkoztatáspolitikája világos, egy olyan munkaalapú társadalom létrehozását célozza meg, amelyben mindenki, aki tud és akar, dolgozhat – jelentette ki Varga Mihály a Wamsler SE robotizált üzemcsarnokának ünnepélyes átadásán, Salgótarjánban.
Elkészült a Krones AG gyára - Szijjártó is ott volt

Elkészült a Krones AG gyára - Szijjártó is ott volt

Az elmúlt években Magyarország sikeresen átállt a termelésorientált gazdaságról a technológiaorientált gazdaságra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Krones AG első, Németországon kívüli gyárának átadásán.
Betonlábnyom: tönkretesszük bolygónkat a sok építkezéssel

Betonlábnyom: tönkretesszük bolygónkat a sok építkezéssel

Melyik az az anyag, mely gyökerestül átalakította földi környezetünket? Nem az olaj, nem a műanyag, nem az acél. Hanem a beton. A víz után ez a legnagyobb mennyiségben és legszélesebb körben használt anyag a világon. De alapanyaga, az energiaintenzív eljárás során létrehozott cement óriási ökolábnyomot, légszennyezést hagy maga után.
hirdetés

kezeld úgy a célközönséged, mint egy kiskamaszt

A mai világban rendkívül törékenyek a brandek és a szakmai renomék. A virtuális, online térben összekapcsolódva szinte mindenről gyorsan értesülünk. A cikis céges megnyilvánulásoknak, a lebőgéseknek és lelepleződéseknek hamar híre megy. Mit tehetnek a vállalkozások és a cégvezetők, hogy megvédjék márkájukat? Erről beszéltek szakemberek a Piac &Profit Brandépítés – 2018: Híres legyél, ne hírhedt! című konferenciáján.

A Bosch az év gyára

A GyártásTrend magazint is kiadó PPH Media kihirdette az Év Gyára 2017 díjakat május 11-én a Larus Étteremben. Kéziszerszámgyár, autóipari beszállító és műanyagfröccsöntő üzem nyerte a három összetett díjat.

Új autóipari üzemet adtak át Tolna megyében

1,2 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg a Tolna megyei Tamásiban a metalPRO Hungary Kft., az FHL Björn Kft. beszállítója. A metalPRO új autóalkatrész-gyártó üzemét szerdán adták át, a gyár a Suzukinak és az Audinak szállíthat be, márciusban további bővítést terveznek.

Vége a hazai hajógyártásnak?

Az egykor világszínvonalú magyarországi hajógyártás kilencvenes években történt összeroppanása óta sem tudod tudott feltámadni – derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató adataiból.

Veszteségessé válna számos iparág, ha megfizetnék a környezetszennyezést

Az ENSZ és a Trucost gazdasági elemzést készített arról, a nagy szennyező iparágak profitrátája hogyan sérülne, ha fizetniük kellene a tevékenységük által okozott környezeti károkért, vagyis az externáliákért. A légszennyezés beárazása az emissziókvótákkal ezt az ellentételezést szolgálja, de sok más módja is van még a környezetszennyezésnek, amit ingyen űzhetnek.

Három éve nem nő az energiatermelés okozta szennyezés

Az örvendetes trend hátterében egyrészt a megújulók térnyerése, másrészt a széntüzelésű erőművek kéményeire helyezett karbonmegkötő berendezések állnak.

Átadták az új Bosch gyártócsarnokot

A magyarországi Bosch csoport 2011. szeptember 22-én nyitotta meg az utóbbi évek egyik legnagyobb szabású hazai Bosch beruházását. Az új autóipari gyártócsarnok Miskolcon 5,5 milliárd forint értékű és 23 200 négyzetméteres új gyáregységben valósult meg és mindez 465 nap alatt. Ehhez az Észak-Magyarországi Operatív Program 981 millió forinttal járult hozzá. Az új csarnokot Orbán Viktor miniszterelnök, Czomba Sándor a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Wolf-Henning Scheider, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagja, Max Nitzsche, a miskolci gyár ügyvezető igazgatója és Uwe Mang, a miskolci gyár gazdasági igazgatója adta át.

Becsületérmet kapott a Zepter alapítója

Megtisztelő kitüntetést vehetett át az Egyesült Államok-beli Ellis Islanden a Zepter Csoport alapítója és elnöke, Philip Zepter. Európa egyik legsikeresebb üzletembere cége fennállásának 25. évfordulója alkalmából kapta meg a NECO (Nemzeti Etnikai Koalíció Szervezete) által adományozott "Medal Of Honor" becsületérmet.

Talajvizet szennyezhet a föld alá nyomott széndioxid?

A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) ígéretesnek tartja a technológiát, mint a klímaharc eszköztárának egyik fontos elemét, és az ENSZ is bizakodásáról biztosította a legnagyobb szennyező szektorokat. De a módszer viszonylag kezdetleges fázisban tart és geológiai, környezeti kihatásai sem kecsegtetnek csupa jóval. Az EU mégis nagy pénzekkel támogatja a módszert.

A föld alá tömik a gyárak füstjét

Karbontárolás néven ismeretes az a technológia, mely kiválasztja az ipari üzemek füstjéből a szennyező részecskéket és a föld alá préseli, rendszerint olyan üregekbe, amelyekből már részben vagy egészben kitermelték a földgázt vagy az olajat. A technológia viták középpontjában áll, mivel túlságosan energiaigényes, nem vizsgálták meg kellőképpen a lehetséges szeizmikus (földrengést okozó) mellékhatásait, mint ahogy a szivárgás lehetőségét sem tudják kizárni. Hol tartanak e módszer hasznosításával az  energia- és gyáripari szektor vállalatai?

Szélkerékharc: Kína leelőzi a Dániát és Amerikát

A gazdasági válság igen kedvezőtlenül érintette a tőkeigényes megújuló energia szektort. A csökkenő földgázár és az amerikai földgáz-készletek felfedezése megakasztotta a szélturbinák terjedését. Kínában viszont rohamtempóban bővült a piac és a szélenergia részesedése az ország áramfogyasztásában. Az ázsiai országnak sikerült elhappolnia a nyugati világ elől a vezetői pozíciót a szélenergia-eszközök gyártásában.

Ritkaföldfém-függőség: Kína markában vagyunk!

A mágnesek gyártásához használt ritkaföldfémek szinte minden hi tech eszköz, irodai, sőt hadiipari gép elengedhetetlen alkotóelemei. De a zöld gazdaság motorjai, a szolárpanelek, a szélturbinák, a hibrid gépjárművek akkumulátorai is alig képzelhetők el nélkülük.

Hogyan tehetjük fenntarthatóvá az ellátási láncot?

A fenntartható ellátási lánc, pontosabban ellátási hálózat nyersanyagot, gépparkot, munkaerőt és tudásanyagot egyaránt igénybe vesz, és azokat a lehető legkevesebb környezeti terheléssel, valamint az emberi jogok figyelembe vételével használja a termék vagy szolgáltatás létrehozásához.

Megnyílt a szlovákiai LCD-képernyő gyár

A dél-koreai Samsung elektronikai csoport megnyitotta a szlovákiai Nagyszombat(Trnava) közelében lévő közeli Vedrődön (Voderady) folyadékkristályos monitorokat gyártó üzemét.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Tízezrekkel többet fizetnek a budapesti autósok a kötelezőért, mint a vidékiek

Tízezrekkel többet fizetnek a budapesti autósok a kötelezőért, mint a vidékiek

Az idei I. negyedévben 9 százalékkal emelkedett az autók átlagos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási éves díja.

Pénzszerzés

Kaszálnak a kkv-k a közbeszerzéseken

Kaszálnak a kkv-k a közbeszerzéseken

Tavaly 4590 milliárd forint értékben folytattak le eredményesen közbeszerzéseket a magyarországi ajánlatkérők.

Jogi kisokos

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Zöld lámpát kapott a kriptoeszközök piacának egységes európai uniós szabályozása.

Cégblog

Gigantikus fejlesztés jön az ország legnagyobb üdítőgyártójánál

Gigantikus fejlesztés jön az ország legnagyobb üdítőgyártójánál

Hozzávetőleg 8,7 milliárd forint értékben fejleszti gyártási, illetve logisztikai kapacitásait a Coca-Cola Dunaharasztiban. 

Társadalom

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Németországban bezáratják egy kivételével valamennyi orosz főkonzulátust.

Infokom

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Az MI és más diszruptív technológiák elterjedésének munkahelyekre gyakorolt hatása a következő öt év során nettó pozitív lehet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo