Gyár cikkek


Néhány év és eltűnnek az alacsony képzettséget igénylő munkakörök a gyárakból

Néhány év és eltűnnek az alacsony képzettséget igénylő munkakörök a gyárakból  

A termelő cégek kétharmada szerint tíz éven belül a gyártási folyamatok 80 százaléka automatizálható lesz.
Ezrek veszélyben: láthatatlan ellenség leselkedik a gyártósorokon dolgozókra

Ezrek veszélyben: láthatatlan ellenség leselkedik a gyártósorokon dolgozókra 

A hazai gyárak többségének meggyűlik a baja a klímaszabályozással, és a beltéri levegő optimalizálásával.
Kínai üzem épül Kaposváron

Kínai üzem épül Kaposváron  

A lineáris hidraulikus szerkezetek előállításával foglalkozó kínai Jiecang Linear Motion Technology Co. Ltd épít gyárat. 
Hamarosan elindul a termelés a kaposvári török üveggyárban

Hamarosan elindul a termelés a kaposvári török üveggyárban  

A Sisecam a tervek szerint 2024 szeptemberében kezdi meg a termelést.
Újabb akkumulátorgyárak épülnének - rejtély, hol

Újabb akkumulátorgyárak épülnének - rejtély, hol 

A Northvolt svéd akkumulátorgyártó vállalat két üzemet tervez építeni Európában a cég szóvivőjének pénteki bejelentése szerint.
Óriási fejlesztés jön a patinás hazai italgyártónál

Óriási fejlesztés jön a patinás hazai italgyártónál  

Csaknem egymilliárd forintból új üdítőital-gyártó gépsorral fejlesztette vállalkozását a Márka Üdítőgyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a Bács-Kiskun megyei Felsőlajoson.
Még az idén döntés születhet egy olyan ügyben, ahol Magyarország is esélyes

Még az idén döntés születhet egy olyan ügyben, ahol Magyarország is esélyes  

A Volkswagen csoport hamarosan, talán már az idén meghozza a döntést egy kelet-európai akkumulátorgyár építésének helyszínéről.
Nagyon pörögnek a nagy állami építkezések

Nagyon pörögnek a nagy állami építkezések 

Paksot kivéve szinte minden nagy állami látványberuházás jól halad. A mostani állás szerint majdnem mind a tervezett időben elkészülhet, egyiket-másikat még a választások előtt átadják.
Nagy átalakításra készül egy magyar gyár

Nagy átalakításra készül egy magyar gyár 

Megváltozott a kereslet, ezért a BAT lépéseket tesz.
Sztrájk lesz egy gyárban – két óráig megáll a munka

Sztrájk lesz egy gyárban – két óráig megáll a munka 

Kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdettek február 17-én délre - a makói gumigyár dolgozói.

Új gyárberuházás készült el Magyarországon - több mint 250 munkahely jön létre 

Átadták a Linamar Hungary Zrt. 25 milliárd forintból megvalósított, békéscsabai és orosházi beruházását kedden a békési megyeszékhelyen.

Varga Mihály átadott egy kandallógyárat 

A magyar kormány foglalkoztatáspolitikája világos, egy olyan munkaalapú társadalom létrehozását célozza meg, amelyben mindenki, aki tud és akar, dolgozhat – jelentette ki Varga Mihály a Wamsler SE robotizált üzemcsarnokának ünnepélyes átadásán, Salgótarjánban.

Elkészült a Krones AG gyára - Szijjártó is ott volt 

Az elmúlt években Magyarország sikeresen átállt a termelésorientált gazdaságról a technológiaorientált gazdaságra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Krones AG első, Németországon kívüli gyárának átadásán.

Betonlábnyom: tönkretesszük bolygónkat a sok építkezéssel 

Melyik az az anyag, mely gyökerestül átalakította földi környezetünket? Nem az olaj, nem a műanyag, nem az acél. Hanem a beton. A víz után ez a legnagyobb mennyiségben és legszélesebb körben használt anyag a világon. De alapanyaga, az energiaintenzív eljárás során létrehozott cement óriási ökolábnyomot, légszennyezést hagy maga után.

kezeld úgy a célközönséged, mint egy kiskamaszt 

A mai világban rendkívül törékenyek a brandek és a szakmai renomék. A virtuális, online térben összekapcsolódva szinte mindenről gyorsan értesülünk. A cikis céges megnyilvánulásoknak, a lebőgéseknek és lelepleződéseknek hamar híre megy. Mit tehetnek a vállalkozások és a cégvezetők, hogy megvédjék márkájukat? Erről beszéltek szakemberek a Piac &Profit Brandépítés – 2018: Híres legyél, ne hírhedt! című konferenciáján.

A Bosch az év gyára 

A GyártásTrend magazint is kiadó PPH Media kihirdette az Év Gyára 2017 díjakat május 11-én a Larus Étteremben. Kéziszerszámgyár, autóipari beszállító és műanyagfröccsöntő üzem nyerte a három összetett díjat.

Új autóipari üzemet adtak át Tolna megyében 

1,2 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg a Tolna megyei Tamásiban a metalPRO Hungary Kft., az FHL Björn Kft. beszállítója. A metalPRO új autóalkatrész-gyártó üzemét szerdán adták át, a gyár a Suzukinak és az Audinak szállíthat be, márciusban további bővítést terveznek.

Vége a hazai hajógyártásnak? 

Az egykor világszínvonalú magyarországi hajógyártás kilencvenes években történt összeroppanása óta sem tudod tudott feltámadni – derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató adataiból.

Veszteségessé válna számos iparág, ha megfizetnék a környezetszennyezést 

Az ENSZ és a Trucost gazdasági elemzést készített arról, a nagy szennyező iparágak profitrátája hogyan sérülne, ha fizetniük kellene a tevékenységük által okozott környezeti károkért, vagyis az externáliákért. A légszennyezés beárazása az emissziókvótákkal ezt az ellentételezést szolgálja, de sok más módja is van még a környezetszennyezésnek, amit ingyen űzhetnek.

Három éve nem nő az energiatermelés okozta szennyezés 

Az örvendetes trend hátterében egyrészt a megújulók térnyerése, másrészt a széntüzelésű erőművek kéményeire helyezett karbonmegkötő berendezések állnak.

Átadták az új Bosch gyártócsarnokot 

A magyarországi Bosch csoport 2011. szeptember 22-én nyitotta meg az utóbbi évek egyik legnagyobb szabású hazai Bosch beruházását. Az új autóipari gyártócsarnok Miskolcon 5,5 milliárd forint értékű és 23 200 négyzetméteres új gyáregységben valósult meg és mindez 465 nap alatt. Ehhez az Észak-Magyarországi Operatív Program 981 millió forinttal járult hozzá. Az új csarnokot Orbán Viktor miniszterelnök, Czomba Sándor a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Wolf-Henning Scheider, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagja, Max Nitzsche, a miskolci gyár ügyvezető igazgatója és Uwe Mang, a miskolci gyár gazdasági igazgatója adta át.

Becsületérmet kapott a Zepter alapítója 

Megtisztelő kitüntetést vehetett át az Egyesült Államok-beli Ellis Islanden a Zepter Csoport alapítója és elnöke, Philip Zepter. Európa egyik legsikeresebb üzletembere cége fennállásának 25. évfordulója alkalmából kapta meg a NECO (Nemzeti Etnikai Koalíció Szervezete) által adományozott "Medal Of Honor" becsületérmet.

Talajvizet szennyezhet a föld alá nyomott széndioxid? 

A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) ígéretesnek tartja a technológiát, mint a klímaharc eszköztárának egyik fontos elemét, és az ENSZ is bizakodásáról biztosította a legnagyobb szennyező szektorokat. De a módszer viszonylag kezdetleges fázisban tart és geológiai, környezeti kihatásai sem kecsegtetnek csupa jóval. Az EU mégis nagy pénzekkel támogatja a módszert.

A föld alá tömik a gyárak füstjét 

Karbontárolás néven ismeretes az a technológia, mely kiválasztja az ipari üzemek füstjéből a szennyező részecskéket és a föld alá préseli, rendszerint olyan üregekbe, amelyekből már részben vagy egészben kitermelték a földgázt vagy az olajat. A technológia viták középpontjában áll, mivel túlságosan energiaigényes, nem vizsgálták meg kellőképpen a lehetséges szeizmikus (földrengést okozó) mellékhatásait, mint ahogy a szivárgás lehetőségét sem tudják kizárni. Hol tartanak e módszer hasznosításával az  energia- és gyáripari szektor vállalatai?

Szélkerékharc: Kína leelőzi a Dániát és Amerikát 

A gazdasági válság igen kedvezőtlenül érintette a tőkeigényes megújuló energia szektort. A csökkenő földgázár és az amerikai földgáz-készletek felfedezése megakasztotta a szélturbinák terjedését. Kínában viszont rohamtempóban bővült a piac és a szélenergia részesedése az ország áramfogyasztásában. Az ázsiai országnak sikerült elhappolnia a nyugati világ elől a vezetői pozíciót a szélenergia-eszközök gyártásában.

Ritkaföldfém-függőség: Kína markában vagyunk! 

A mágnesek gyártásához használt ritkaföldfémek szinte minden hi tech eszköz, irodai, sőt hadiipari gép elengedhetetlen alkotóelemei. De a zöld gazdaság motorjai, a szolárpanelek, a szélturbinák, a hibrid gépjárművek akkumulátorai is alig képzelhetők el nélkülük.

Hogyan tehetjük fenntarthatóvá az ellátási láncot? 

A fenntartható ellátási lánc, pontosabban ellátási hálózat nyersanyagot, gépparkot, munkaerőt és tudásanyagot egyaránt igénybe vesz, és azokat a lehető legkevesebb környezeti terheléssel, valamint az emberi jogok figyelembe vételével használja a termék vagy szolgáltatás létrehozásához.

Megnyílt a szlovákiai LCD-képernyő gyár 

A dél-koreai Samsung elektronikai csoport megnyitotta a szlovákiai Nagyszombat(Trnava) közelében lévő közeli Vedrődön (Voderady) folyadékkristályos monitorokat gyártó üzemét.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja

Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja 

Az elmúlt években több területen is fontos lépések történetek a dm gazdasági közösségében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Pénzszerzés

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések  

11 ezer háztartásnak ítéltek meg összesen több mint 45 milliárd forint támogatást.

Adózás

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát 

Tállai András: egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról - keddig lehet beadni az adóbevallást.

Cégblog

Biztonsági kockázatok miatt leállítja az egyik légitársaság a tel-avivi járatait

Biztonsági kockázatok miatt leállítja az egyik légitársaság a tel-avivi járatait 

A KLM holland légitársaság júliustól ismét leállítja az tel-avivi járatait biztonsági kockázatokra hivatkozva.

Klímablog

Újfajta bűnözés hódít a cégek körében

Újfajta bűnözés hódít a cégek körében 

Globálisan a negyedik legjelentősebb bűnözési forma a környezeti bűnözés, és évről évre tovább nő.

Gazdaság

Kiderült, hogy kik utaznak legtöbbet céges taxival

Kiderült, hogy kik utaznak legtöbbet céges taxival 

Az üzleti taxis fuvarok harmadát szerdán rendelik az utasok, nyáron azonban ötödével visszaesik a céges utazások száma – derül ki a Bolt adataiból.

Társadalom

Hogyan lehet visszakerülni a munkaerőpiacra szülés után?

Hogyan lehet visszakerülni a munkaerőpiacra szülés után?  

Magyarországon az érintett nők többségének kihívást jelentett a szülési szabadság után a munkaerőpiacra való visszatérés.

Infokom

Ilyen se történt még Oroszországban

Ilyen se történt még Oroszországban 

Három, alacsony pályán keringő kommunikációs műholdat indított el az orosz Brjuro 1440 cég.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo