életbiztosítás cikkek

hirdetés

Nagy a baj, a hatalmas anyagi bukás ellenére tömegesen számolják fel az emberek életbiztosításaikat

Nagy a baj, a hatalmas anyagi bukás ellenére tömegesen számolják fel az emberek életbiztosításaikat

Tömegesen szüntetik meg idő előtt élet- és nyugdíjbiztosításaikat a magyarok.
MNB: csökkenhet az életbiztosítások díja, miközben nő a hozamuk

MNB: csökkenhet az életbiztosítások díja, miközben nő a hozamuk

MNB-rendelet: emelhetik a biztosítók az életbiztosítások garantált kamatát.
Gond van az egyik életbiztosítással

Gond van az egyik életbiztosítással

A szlovák Novis Biztosító Sensum befektetési életbiztosításánál találtak szabálytalanságokat. 
Nő a biztosítások népszerűsége a munkáltatók körében

Nő a biztosítások népszerűsége a munkáltatók körében

Két év alatt megkétszereződött ugyan azon munkáltatók aránya, akiknél a dolgozók biztosítási elemet is választhatnak a cafeteria keretük terhére, ám még mindig alacsony az átlagosan igényelt védelem mértéke. Ha pedig bekövetkezik a baj, az érintettek sokszor elfeledkeznek arról, hogy éljenek a szolgáltatással, hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
920 milliárd forintot megközelítő díjbevétel

920 milliárd forintot megközelítő díjbevétel

A magyar fuvarozási vállalkozások minden adminisztratív korlátozás ellenére teret nyernek a nyugat-európai piacokon. Ennek bizonyítéka a hazai szállítmánybiztosítási piac stabil növekedése is, derül ki egyebek mellett a hazai biztosítók 2017-es évkönyvéből, amelyet most tett közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
hirdetés
Az etikus biztosítás kihívás a szakmának

Az etikus biztosítás kihívás a szakmának

A magyar biztosítási szakmában dolgozókat komoly kihívás elé állította az etikus életbiztosítás koncepciója, ami a korábbinál ügyfélorientáltabb és költséghatékonyabb biztosítói működés kialakítását célozta meg. A Deloitte szakértője összefoglalja az etikus életbiztosítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és előnyöket, egyúttal bemutat egyes regionális példákat is.
Öngondoskodás olcsóbban, etikusan

Öngondoskodás olcsóbban, etikusan

Jelentős változás előtt áll a biztosítási piac: 2017. január 1-től számos új rendelkezés lép életbe a biztosítási törvény részeként, amelynek egyik hatása az, hogy százszor inkább összehasonlíthatóvá válnak az ugyanolyan célt szolgáló megtakarítási formák. A várakozások szerint az etikus koncepció hatására erősödni fog az öngondoskodás a hazai lakosság körében.
Milliárdokkal fogadnak a vállalatvezetők halálára

Milliárdokkal fogadnak a vállalatvezetők halálára

Andy Vajna Live Entertainmentje, Walmart, JP Morgan, Wells Fargo. Mi a közös bennük? Biztosítást kötnek topmenedzsereik elhalálozásának esetére. A biztosítási összeg nem az örökösöket és hozzátartozókat illeti meg, hanem magát a céget. Ez folyton megütközést kelt. De a gyakorlat legális.
Szexinek kell lenni még a biztosítónak is

Szexinek kell lenni még a biztosítónak is

Tavaly 2,2 százalékos díjbevétel-növekedést ért el a magyar biztosítási szektor, köszönhetően a nem-életbiztosítási ágnak. A biztosítóknak is nagy kihívásokkal kell szembenéznie, a vezetők nem különösebben optimisták.
Vidéken a pénzről is a nők döntenek

Vidéken a pénzről is a nők döntenek

Megdőlni látszik a sztereotípia, amely szerint a pénzügyi döntéseket a férfiak hozzák; egy felmérésben a megkérdezett nők közel 80 százaléka vallotta azt, hogy felelős a biztosításokért, azaz ők döntenek arról, hogy milyen biztosítást kössenek ők vagy az egész család.
hirdetés

Nem vállalhatunk több kockázatot

Pár éven belül eltűnhetnek, vagy gyökeresen átalakulhatnak a ma még meghatározó élet- és vagyonbiztosítási konstrukciók a globális felmelegedés, a technológiai fejlődés vagy a fogyasztói szokások változásának a hatására.

Egy újabb terület, ahol jól lemaradtunk

Bár az eurózónabeli és magyar biztosítók és nyugdíjpénztárak, -alapok pénzügyi eszközei nagyjából azonos mértékben növekedtek az első negyedévben, a nettó vagyonnál már más a helyzet. A magyar életbiztosítási piacon bár emelkedett a díjbevétel, az életbiztosítási szerződések száma az első negyedévben hét éve nem látott mértékben esett vissza, így még messze vagyunk a nyugat-európai szinttől. Az AGNB szakértői szerint ahhoz, hogy meginduljon a fejlődés az öngondoskodás fontos pillérét képező, a nyugat-európai országokban megszokott kockázati életbiztosítások területén, tudatosulnia kell a hosszú távú gondolkodásnak, valamint annak, hogy az élet védelme a vagyon védelménél fontosabb.

Stabilizálódni látszik a biztosítási piac

Hosszú idő után először tudott erősödni a biztosítási piac 2013 első negyedévében. A minimális, mindössze 1,3 százalékos növekedés a szerény, tavalyi bázishoz képest 6,6 százalékkal bővülő életbiztosítási piacnak volt köszönhető – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a 2013-as első negyedéves adatokat.

Inkább évente fizetünk

2012 első félévében az egy évvel korábbihoz képest több mint 4 százalékkal csökkent a hazai biztosítási piac, az első hat havi díjbevételek nem érték el a 414 milliárd forintot - derül ki a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adataiból.

Cafeteria - Lehetőségek ma

A hazai vállalkozások számára a munkaerő-felvétel legfontosabb szempontja: az elkötelezettség, a tapasztalat és a fizetési igény a K&H kkv bizalmiindex-felmérése szerint. E három kritériumból kettőre költséghatékony választ adhat a munkáltató, ha a béren kívüli juttatásokkal okosan sáfárkodik.

Biztosítás: Feljövőben az éves díjfizetés

2012 első negyedévében a hazai életbiztosítási piac - döntően az egyszeri díjas termékek térnyerésének köszönhetően - kismértékben bővült, a nem életbiztosítási üzletág ugyanakkor továbbra is stagnál.

Így biztosítható a békés öregkor

A hosszú távú eszközök szűkülő palettája a biztosítások felé tereli a megtakarítókat, állítja az ING Biztosító. Más felmérések viszont azt mutatják, hogy ma Magyarországon kevesen tudnak rendszeresen megtakarítani. Különösen a hosszú távra szóló lehetőségek nem kapósak. Ugyanakkor bizonyos életbiztosításokat adómentes juttatásként adhat a munkáltató, amennyiben a kedvezményezett a munkavállaló.

A magyaroknak a hozam a lényeg

A lakosság körében a befektetési termékek kiválasztásakor a legfontosabb szempont a garantált hozam - mutat rá az Aviva Életbiztosító éves ügyfélattitűd-kutató felmérése. Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy a legkézenfekvőbb banki termékek után a befektetési egységhez kötött életbiztosítások (unit-linked) ismertsége és elismertsége a válaszadók körében jóval magasabb, mint a részvény, vagy az egyre népszerűbb tartós befektetési számla.

Kiemelkedő ingyenes életbiztosítás a Citigold ügyfeleknek

A Citibank most ingyenes életbiztosítással ajándékozza meg Citigold ügyfeleit. Minden meglévő és új Citigold ügyfél számára automatikusan és ingyenesen jár az életbiztosítás, amely baleseti halál esetén az előző havi számlaegyenleggel megegyező összegű, minimum 150 ezer forint, maximum 15 millió forint kifizetést tesz lehetővé a jogosultak számára a szerződési feltételek szerint. A biztosítást a Citibank partnere, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. nyújtja.

Eljött az életbiztosítások ideje?

A lakosság hosszú távú öngondoskodási hajlandóságát a válság derékba törte. A hozamok esése láttán a régióban a befektetők megijedtek, és az európai átlag alig felét fordították életbiztosításra. A helyzet az év első negyedében az egész régióban normalizálódni látszik, ám a szomszédos országokhoz képest a magyar lakosság számára rossz üzenetet jelent az öngondoskodás állami ösztönzésének megvonása. - véli az AVIVA elemzésében.

Tudja mi az a TKM? Biztosító választásakor pedig érdemes!

A befektetéssel kombinált életbiztosítások teljes költségmutatói január eleje óta megtekinthetők a Magyar Biztosítók Szövetsége honlapján. A biztosítók által közölt adatok azt mutatják meg, hogy egy ilyen biztosítás vásárlásakor milyen költségeket vállalnak az ügyfelek. Előfordulhat, hogy az összehasonlítás nem mindenki számára egyszerű, hiszen a közzétett mutatók értékét egy-egy konkrét termék esetében számos tényező eltérítheti.

Életbiztosítás: óvatosan, rövid távra

Az életbiztosítást kínáló cégek tapasztalatai szerint a lakosság ma elsősorban a biztonságos pénzügyi szolgáltatásokat részesíti előnyben. Akkor számíthat egy pénzügyi termék az ügyfelek komolyabb érdeklődésére, ha a megtakarított vagy befektetett összeget a tulajdonosa biztos kezekben tudhatja. Ezen a piacon hosszú távra kell tervezni.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Valóra vált a vevők álma a lakáspiacon

Valóra vált a vevők álma a lakáspiacon

Bár éves szinten még mindig jelentősnek mondható a lakásdrágulás, januárhoz képest már több helyen csökkenésről van szó.

Pénzszerzés

Járművezetőket keres a BKV - mutatjuk, mennyiért

Járművezetőket keres a BKV - mutatjuk, mennyiért

Egyre kevesebb a járművezető a BKV Zrt.-nél.

Adózás

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Az állami adó- és vámhatóság a 2023-as ellenőrzési terve alapján kiemelt ellenőrzési területként kezeli az autóalkatrész kereskedőket és autószerelő műhelyeket.

Klímablog

Forradalmi döntés Brüsszelből

Forradalmi döntés Brüsszelből

Megállapodott az uniós tanács és parlament a megújuló energiaforrások részarányának megkétszerezéséről.

Társadalom

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

2018 áprilisában a Fidesz parlamenti képviselői Orbán Viktor vezényletével elbontották a Kossuth téri kordont, ma már ugyanez tilos.

Infokom

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Az elmúlt években elképesztő mértékű átalakuláson ment keresztül az e-kereskedelem, nem csak Magyarországon, de szerte a világban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo