Hírszerkesztő cikkei


Hírszerkesztő cikkei

RFV: Előre Romániába!

RFV: Előre Romániába! 

Minden akadály elhárult a Regionális Fejlesztési Vállalat Nyrt. elől, hogy belépjen a romániai távfűtési piacra. A társaság ugyanis az élő Hőszolgáltatói Szerződéssel rendelkező SC Termoenergy Srl. többségi tulajdonrészét megvásárolva kezdheti meg a gyergyószentmiklósi távfűtési rendszer felújítását. A beruházások összértéke 8,4 millió euró, a szerződés futamideje 25 év.
Mit ígért Magyarország az IMF-nek?

Mit ígért Magyarország az IMF-nek? 

Az MNB és a Pénzügyminisztérium közzétette az IMF-nek írott, a hitelfelvétel hátteréül levelét, mely az Indexen volt olvasható.
Merre megy a mobil hirdetési piac?

Merre megy a mobil hirdetési piac? 

A Berg Insight svéd telekommunikációs piacelemző cég öt előrejelzését tette közzé a mobil hirdetési piacra vonatkozóan.
Orbán alkalmasabb lenne, mint Gyurcsány?

Orbán alkalmasabb lenne, mint Gyurcsány? 

Politikailag kívánatosabb az emberek számára Orbán Viktor a pénzügyi válság menedzselésében - olvasható a Medián legfrissebb felmérésében, amelyet a Magyar Hírlap ismertetett hétfői számában.
Gyurcsány kiegészíti a Bajnai-csomagot

Gyurcsány kiegészíti a Bajnai-csomagot 

200 milliárd forinttal megemeli a kormány azt a válságkezelő alapot, melyet néhány hete Bajnai Gordon jelentett be 807 milliárdos kerettel. A pénz uniós forrásból származik - olvasható a hétfői Világgazdaságban.
Cukrosbácsi-mentes internet

Cukrosbácsi-mentes internet 

"Gyerekbiztos" megjelöléssel, szűrőkkel, forróvonallal és a tagállamok közötti szorosabb együttműködéssel védenék az EP-képviselők a gyerekeket és a fiatalokat az internetes zaklatástól és a rájuk leselkedő egyéb "online veszélyektől".
Minden európai repülőtér egységáras lesz

Minden európai repülőtér egységáras lesz 

Irányelvvel kívánja szabályozni az Európai Unió a repülőtereken fizetendő díjakat az olyan nagy forgalmú légikikötők esetében, amelyek adott esetben visszaélhetnek domináns piaci helyzetükkel.

Összefogásra bíztatnak a piacok érdekében 

Tekintettel a világ pénzpiacainak jelenlegi válságára, a Magyarországon működő Európai Uniós vegyes kamarák és szervezetek támogatnak minden olyan intézkedést, amely hozzájárul a magyar pénzügyi rendszer stabilitásának helyreállításához és egyben megteremti azokat a feltételeket, amelyek hosszú távon biztosítják a magyar gazdaság stabil, kiegyensúlyozott és fenntartható fejlődését.
Európa mentheti a lengyel kisvállalkozásokat

Európa mentheti a lengyel kisvállalkozásokat 

Baloldaliként szolidaritásunkat fejezzük ki a hajógyáraik megmentéséért küzdő lengyel szakszervezetekkel - jelentette ki Herczog Edit EP-képviselő, az MSZP elnökségi tagja az Európai Parlament keddi plenáris ülésén kialakult heves vita kapcsán.
Új mobilszolgáltatók a láthatáron

Új mobilszolgáltatók a láthatáron 

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) a mobiltelefon-piac versenyélénkítése, valamint a szélessávú internet lefedettségének növelése érdekében új mobilszolgáltatók piacra lépését lehetővé tevő pályázatokat hirdetett meg, jelentette be szerdán Pataki Dániel, az NHH elnöke.

Újjászületik a Zeneakadémia 

Liszt Ferenc születésének 197. évfordulóján a Zeneakadémia történetében új fejezet kezdődött: sor került a kiemelt projekt támogatási szerződésének ünnepélyes aláírására. A nyitó dokumentumot Hiller István oktatási és kulturális miniszter, dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora és Mosonyi Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejlesztési programok Irányító Hatósága főigazgatója látta el kézjegyével.

Bizakodó kamatemelés 

Az MNB 300 bázispontos kamatemelést hajtott végre, amelynek eredményeként 11,5%-ra emelte az irányadó rátát.

Ki vehet fel hitelt? 

Ész nélküli eladósodás. Tragikus sorsú devizahitelesek. Jelzáloghitel-válság. Bankcsődök. Nehéz úgy újságot olvasni - akár gazdasági, akár egyéb tematikájút -, hogy valamelyik kifejezés ne lenne címlapon. Ilyen világot élünk. De mit tegyen, akinek éppen most van szüksége hitelre?

Jön a Digitális Karácsony! 

2008. december 1-jével indul az új, legmodernebb technológiát alkalmazó digitális MinDig TV szolgáltatás, mely a szabadon fogható tartalmak széles választékát kínálja tökéletes kép- és hangminőségben.

Ragadozók molesztálják az online gyerekeket 

"A mai gyerekek és tinédzserek legalább három órát töltenek naponta a világhálón, ahol egyes weboldalakon olyan tartalmakkal találkozhatnak, amelyek veszélyt jelentenek fejlődésükre. Ezért nem csak mint képviselő, de mint gyakorló három gyermekes édesanya is egyetértek azzal, hogy a gyermekeket védeni kell az Interneten és más fórumokon őket megcélzó jogellenes vagy fejlődésület egyébként veszélyeztető tartalmak ellen" - jelentette ki Herczog Edit abban az írásos hozzászólásában, melyet az EP strasbourgi plenáris ülésén benyújtott be az Európai Bizottság biztonságosabb internetezésről szóló javaslatának vitájához.

Finanszírozás: szigorodó feltételek 

A gépjármű finanszírozási feltételek tisztulására, a kisvállalatok uniós támogatásánál a lízing társfinanszírozás lehetővé tételére és az ügyféltudatosság növekedésére számít a Lízingszövetség a pénzügyi válság következményeként.

A pályázók év végéig költekezhetnek 

2008 végéig lehet felhasználni a 2004 közepén indult I. Nemzeti Fejlesztési Terv pénzügyi forrásait. A Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Program (KIOP) 201 projekt keretében összesen 120 milliárd forint támogatást biztosított elsősorban környezet-egészségügyi, környezetbiztonsági, energetikai beruházásokhoz, valamint közút-megerősítési és elkerülő út építéseihez.

Nyíltabban zsidózik és cigányozik a magyar 

A Magyar Antirasszista Alapítvány (MARA) alapításának évétől, 2008-tól kezdve minden esztendőben Látlelet címmel áttekintést készíttet a rasszizmus hazai helyzetéről. A Political Capital által készített tanulmány szerint az utóbbi két év eseményei a hazai antiszemita és rasszista közbeszédben minőségi változást eredményeztek. Az előítéletek megjelenését korábban visszafogó gátak szakadtak át a hazai nyilvánosságban, és ezzel összefüggésben növekedett az előítéletes közbeszéd és a szélsőségesek potenciális társadalmi bázisa.

Nem várható recesszió Kelet-Közép-Európában 

Megfelelő "párnát" képez a külső sokkok ellen a monetáris politika és a rugalmas devizaárfolyam Kelet-Közép-Európában, ezért nem várható a balti országokhoz hasonló gazdasági visszaesés a régióban - állapítja meg a nemzetközi Erste Csoport legújabb elemzése. Az inflációs aggodalmak múlóban vannak, és bár lassul a hitelállomány bővülése, nincs szó hitelválságról.

Drágulnak az élelmiszerek, egyre többen éheznek 

2008. október 16-án 28. alkalommal ünnepeljük az Élelmezési Világnapot. Az idei rendezvények fő témája a világ élelmezésbiztonsága lesz. A klímaváltozás és a bioüzemanyagok iránti növekvő kereslet miatt világszerte jelentősen emelkedtek az élelmiszerárak, ennek köszönhetően 75 millióval több embert veszélyeztet az éhezés és alultápláltság, mint tavaly.

Stop a hiteleknek! 

A Piac és Profit Magazin októberi számának tartalmából: Stop a hiteleknek! - A jelzálogpiaci válság hatására nehéz helyzetbe kerülhetnek a kkv-k, Peren kívül - A jogviták rendezésének leghatékonyabb módja az egyezség, Klímakockázatok - Az időben érkező válaszoknak üzleti hasznuk is van, Zamatos, de kevés - A nyugat-európai piac korlátlan mennyiséget fel tud venni a magyar ökoterményekből. Csütörtöktől keresse az újságárusoknál!

Istenek eledele Bacchus kedvenc italával 

A konyakmegy, a rumos csokoládé vagy a vodkás bonbon korai és máig népszerű előfutárai annak a napjainkban teret hódító új trendnek, amelyet a minőségi csokoládék és borok élvezetének társítása, összekóstolása jelent. Az azték istenek kedvenc eledele, a csokoládé és a görög istenek népszerű itala, a bor társításának ugyanis már hazánkban is egyre több rajongója van. Ez persze nem meglepő, hiszen mindkét termék hasonlóan mozgatja meg íz érzékeinket.

Érzékeny adatok maradnak a mobilokon 

A BT, a walesi University of Glamorgan és az ausztráliai Edith Cowan University új, közös kutatása kiderítette, hogy a használtan vásárolt kézi kommunikációs eszközök jelentős része még mindig tartalmaz bizalmas jellegű céges vagy személyi adatokat.

Százan már nyeregben 

Idén októberben már a századik gyakornoknak sikerült elhelyezkednie Microsoft partnercégeknél a Microsoft Student To Business (Gyakornoki) Program keretein belül.

Gyurcsány: "a haza minden előtt!" 

"Erősítsük meg Magyarországot, hogy azt lássa a világ: nem hagyjuk magunkat, ilyen helyzetben összefogunk, nem vagyunk könnyű préda" - írja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök blogjában.

Kakaót adnak a biogáz-üzemnek 

Henk Nijman, a Bielefeld bioenergia BV üzletvezetője bemutatta a nagyközönségnek két 2 megawattos biogáz-berendezései egyikét a hollandiai Anerveenben.

Robbanás előtt a zöld munkaerőpiac 

Múlt héten négy nemzetközi szervezet tett közzé tanulmányt a zöld gazdaság globális hatásairól. A Zöld munkahelyek: Tisztességes munkahelyek felé egy fenntartható, alacsony szénkibocsátású világban című tanulmány szerint világszerte több millió új "zöld" munkahely jön létre a következő évtizedekben az éghajlatváltozás elleni erőfeszítések eredményeképp.

Új sétálóutcát kap a belváros 

Gyalogos övezetté alakítják a Dorottya utcát. A pesti belváros egyik legelegánsabb utcája az V. kerületi önkormányzat és a magánszféra összefogásával újul meg. Az átalakítás, amelynek során az utcát díszburkolattal burkolják, már tavaszra elkészül.

34 milliárdért újul meg Miskolc villamosközlekedése 

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv közel 34 milliárd forintos támogatásával megújul Miskolc villamosközlekedése.

Hamarosan biztonságosabban kattinthatunk 

Herczog Edit szocialista EP-képviselő üdvözölte az Európai Bizottság szerdán nyilvánosságra hozott, az online vásárlásokról szóló új törvénytervezetét.

Utalvánnyal harcolna az unió a feketemunka ellen 

A fekete munka elleni harc, a munkajog és a munkaügyi normák korszerűsítése nem korlátozódhat az elmélet szintjére, tagállami összefogásra van szükség.

Bajnai: "drágulnak a hitelek, a bankok többet kérnek" 

A nemzetközi pénzügyi piacokon jelentkező válság következménye Magyarországon nem elsődlegesen a banki szférát sújtja, hanem az exportban érintett vállalkozásokat - közölte a gazdasági miniszter a Stop hírportállal.

Erőre kaptak a szupermarketek, stagnálnak a hiperek 

A GfK Hungária Piackutató Intézet minden év őszén megjelenő, a stratégiai tervezéshez segítséget nyújtó tanulmánya szerint a hipermarketek piacrészének stagnálása figyelhető meg.

Az APEH elbénázza a vagyonvizsgálatokat? 

Megéri vitatkozni az adóhatósággal a vagyonosodási vizsgálatok során, a tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy minden második esetben a határozatot megváltoztatják - olvasható a szerdai Napi Gazdaságban.

Hogy szabaduljunk meg a kémprogramoktól? 

A KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. kidolgozta lehallgatás- és adatlopás-védelmi csomagját a közelmúltban történt kémbotrányokra és a rejtett kémprogramok elhárítására megnövekedett igényre reagálva.

Felvásárol és leépít az eBay 

Az eBay aukciós portál elbocsátja ezer alkalmazottját, mely munkatársainak 10 százaléka, üzleti karcsúsítás címén.

Minden számla lottószelvény lehet 

A kormány sorsolásos rendszerű jutalmazással javítana a gazdaság helyzetén - értesült a Népszabadság.

Bezöldül a Lenovo 

A Lenovo csatlakozik a Climate Group nevű nemzetközi non-profit szervezethez, és ennek jegyében olyan akciókat indít, amelyek a cég ügyfeleit ösztönzik az életciklusuk végét elért termékek visszaszolgáltatására, illetve a számítógépek megújuló energiával való működtetésére.

Három csatornából tizenöt lesz! 

Decembertől már az ország területének hatvan százalékán fogható lesz a digitális földfelszíni adás (DVB-T), így akik eddig csak három csatornát fogtak, elvileg akár tíz-tizenötöt is nézhetnének.

"A magyar fiataloknak van a legkevesebb valós és a legtöbb on-line ismerőse" 

A körülbelül 600 ezresre tehető magyar tinik serege a klasszikus polgári értékeket sokkal mélyebben hordozza magában, mint a környező országok fiataljai, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy szüleiktől és barátaiktól várják nehéz helyzetben az útmutatást - derült ki a Magyar Fogyasztó 18 konferencián.

Mindenkinek ad munkát a klímaváltozás 

A felívelőben lévő "zöld" gazdaság új munkahelyek millióit teremti világszerte a következő években, Németországban 2030-ra több embernek ad állást a környezetvédelem, mint a nehézipar, a gép- és autógyártás - derül ki az ENSZ munkaügyi szervezete, az ILO legújabb tanulmányából.

Terjed a szélessáv, a vezetékes telefon haldoklik 

2008. augusztus végére 1,474 millióra nőtt a vezetékes szélessávú előfizetések száma, miközben folytatódott a vezetékestelefon-vonalak számának lassú csökkenése , közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).

Új munkahelyeket teremt az öko-sziget 

A máltai kormány tervei szerint Gozo, a földközi-tengeri állam második legnagyobb földdarabja öko-szigetté válhat 2015-re, idézte Giovanna Debono-t, a miniszterelnököt jelenleg helyettesítő minisztert a The Malta Independent.

Pálinka- és kolbászkülönlegességek a Várban 

2008-ban már második alkalommal kóstolhatjuk meg a világhírű magyar pálinkákat és az ízélményeket fokozva egy másik hungarikumnak számító hazai terméket, a legkiválóbb magyar kolbászkészítők igazi különlegességeit.

A biztosításhoz mindenki ért, de csak kevesen értik! 

Ma a családok kevesebb, mint tíz százaléka választja a biztonságosan megtervezhető jövőt! A többiek meggondolatlanul minden kockázatot bevállalnak anélkül, hogy anyagi fedezettel rendelkeznének!

A legélhetőbb településeket keresi a miniszter 

Készüljön toplista a legélhetőbb, legszerethetőbb, legsikeresebb településekről, javasolta Gyenesei István önkormányzati miniszter a helyi önkormányzatok napja központi rendezvényén, Marcaliban kedden - derült ki a tárca közleményéből.

Válság idején csak a műkincsekben bízhatunk! 

A világgazdaság számos területét érintő pénzpiaci válság hatására egyre többen fordultak a stabil és sok lábon álló műtárgypiac felé, így a tavaly több mint harminc milliárd dollár összforgalmat lebonyolító ágazat várhatóan továbbra is dinamikusan fejlődik majd, hívta fel a figyelmet Einspach Gábor, igazságügyi festmény- és műtárgyszakértő a BÁV Aukciósház Mesélnek a műkincsek sorozatának aktuális előadásán.

90 százalékos sikeraránnyal dolgoznak 

A K&H év elején létrehozott önálló pályázati igazgatósága kilenc hónapos működése során rendkívüli sikereket ért el, hiszen a közreműködésével elnyert támogatások összege meghaladta az egymilliárd forintot.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja

Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja 

Az elmúlt években több területen is fontos lépések történetek a dm gazdasági közösségében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Pénzszerzés

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések  

11 ezer háztartásnak ítéltek meg összesen több mint 45 milliárd forint támogatást.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo