hirdetés

Tud segíteni vevőjének a gyenge láncszemek megerősítésében?

A vevővel való kapcsolat operatív alapja a strukturális függés, amely magában foglalja az embereket, létesítményeket, rendszereket és elosztási csatornákat. A strukturális függés közös célt ad a vevőnek és az eladónak, és ezáltal elősegíti a hűség elmélyítését.
hirdetés

Évtizedeken keresztül az elégedett vevő volt a cél, ezért küzdött mindenki. És bár az elégedettség fontos, ami ennél is többet ér, az a vásárlói hűség. A Piac&Profit szakértője sorozatában végigveszi a vásárlói hűség 7 feltételét és azt, hogyan érhetjük el!

Az első feltételről itt olvashat!

Kép: Pixabay

2. Strukturális függés

Az Accenture jó példa arra, hogy egy vállalat hogyan alakíthat ki strukturális függést a kiszervezett informatikai szolgáltatások széles választékának kínálatával. Ezzel lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy az alaptevékenységükre összpontosítva hatékonyabban működtessék vállalkozásukat, az Accenture pedig a gazdaságos méretnek és a működés során felhalmozott szakértelemnek köszönhetően olcsóbban kínálhatja a szolgáltatásokat.

Egy másik jó példa a UPS, amely egyszerű csomagküldő vállalatból olyan vállalattá pozicionálta át magát, mely egy szervezet egész ellátási láncát képes a világ különböző pontjain működtetni. Mindezt annak köszönheti hogy egy olyan lényeges területen rendelkezik megfelelő személyzettel, létesítményekkel, illetve működési szakértelemmel, melyet egy átlagos szervezet csak nagy nehézségek árán tud önállóan fenntartani.

Miután egy szervezet kiszervezte az alaptevékenységén kívüli funkciókat egy olyan céghez, mint például az Accenture, a magas beruházási költségek, illetve a rendelkezésére álló szakértelem hiánya miatt már nem könnyű azokat visszahoznia házon belülre. A szolgáltatóváltás elképzelhető ugyan, de bonyolult és kockázatos. A strukturális függés az egyik leghatásosabb eszköze a hűség kialakításának.

Hogyan érhető el a strukturális függés?

  • Ismerje meg vevője üzleti tevékenységét, majd határozza meg, hogy annak milyen hiányzó vagy nem elég hatékonyan működő részterületeit tudná jobban, olcsóbban és a vevőnek kevesebb kockázatot okozva működtetni.
Zeisky Ákos Profiles International Hungary
hirdetés

Véleményvezér

Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.
A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

Fenekestül fordult fel a világ, amikor Bécsben olcsóbb a zöldség, mint itthon.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo