hirdetés

Egy szmájliból is tudhatjuk, ha a főnök elégedett

Svájc harmadik legnagyobb bankjánál nem értékelik már évente az alkalmazottak munkáját. A korábbi, merev rendszer helyett vezető és beosztottak gyakori, rugalmas kapcsolata a cél, hogy felkészülhessenek az új kihívásokra.
hirdetés

A Zürcher Kantonalbank egy éve hagyott fel azzal, hogy az esztendő leteltével írásban értékeljék az intézmény ötezer munkatársának teljesítményét - amint azt a legtöbb nagyvállalat teszi. Tapasztalataik szerint ez nem felel meg a jövendő kihívásoknak, nem az a legfontosabb, hány részvényt adott el az illető, hanem az, hogyan fejlődik.

Jó a csapat? Az segít!
Kép:Hewitt

A sematikus értékelések egyébként is torz képet adtak: sok főnök nem kívánta írásban is elmarasztalni alárendeltjeit, ezért a legtöbben egyforma, jó értékelést kaptak. Így akinek negatív lett az értékelése, annak már attól kellett tartania, hogy hamarosan elbocsátják - akik pedig az átlagosnál sokkal jobban teljesítettek, az “egyenlősdi” miatt panaszkodtak.

Az új rendszerben  mindenki azt a feladatot kapja, hogy maga dolgozza ki tervét, hogyan kívánja emelni munkájának színvonalát a következő

Milliárdok munkahelyteremtésre
Több mint 4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 262 vállalkozás a „Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása” program keretében. A támogatás mintegy 2100 új munkahely létesítéséhez, valamint 4400 munkahely megőrzéséhez elegendő.
évben. Ehhez segítséget kaphat akár a bank mentoraitól, akár a HR-részleg munkatársaitól. A terv végrehajtását évente háromszor értékelik főnök és beosztottja - az előbbinek azonban az is feladata, hogy állandóan figyelemmel kísérje beosztottjainak munkáját és gyakori visszajelzésekkel, akár egy “smiley” küldésével is jelezze elégedettségét - vagy éppen fordítva.

A bankház illetékes vezetői szerint a következő években az automatizálás és a digitalizálás olyan mértékben átalakítja majd ennek a szektornak a munkáját is, hogy csak az önállóan, kezdeményezően, új megoldásokat keresve dolgozók tudnak majd helytállni - miközben kevesebb emberre is lesz majd szükség. (NZZ)

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo