Biztonságos és fenntartható nyomtatás a digitalizáció korában

Amikor a világ változik, akár kis mértékben is, valaki éppen dokumentálja azt fényképezőgéppel, mozgó- vagy állóképen. Produktívabb lehet a vállalkozó, ötletei megvalósítására fókuszálhat. Irodában, termelőüzemben, üzletben, közintézményben – bárhol is alkot valaki, a Canon eszközök szinte észrevétlenül, automatikusan a háttérben biztonságosan támogatják a munkát.

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Biztonsági rések a nyomtatás során – és kiküszöbölésük

Még mindig gyakori a nyomtatott dokumentumok szükségessége az üzleti és intézményi világban. Ugyanakkor egyre több vállalkozás követi a hibrid munkamodellt, ezért fontos, hogy folyamataikat a lehető legjobb együttműködési technológia támogassa. A képalkotó technológiák és szolgáltatások globális szolgáltatója, a Canon, a multifunkciós irodai eszközök mellett szoftvert és teljes körű digitális dokumentum kezelési szolgáltatásokat is nyújt ügyfeleinek.

A hibrid munkavégzés sok cégnél természetes immár és nem csak a home office miatt. Irodán kívül, külső helyszínen történő munkavégzést is megkönnyíti a digitalizáció. A Canon digitális transzformáció ökoszisztémája a hardverek mellett a felhasználói igényre szabott dokumentum kezelési szolgáltatások és vállalati munkafolyamatok összhangját biztosítja. A díjnyertes uniFLOW Online szolgáltatás fejlett, biztonságos nyomtatási és szkennelési megoldás, mely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy teljes nyomtatási környezetüket a felhőn keresztül kezeljék.

A Quocirca nemzetközi kutatócég felmérése szerint a nyomtatott dokumentumokkal összefüggő biztonsági problémák az IT-biztonsági incidensek 27 százalékát teszik ki. Azzal, hogy a munkavállalók otthonról, vagy az irodától távoli, külső helyszínen folytatott munkavégzés során (például ügyfélnél vagy üzleti utazás közben) és személyes eszközeikről nyomtatnak dokumentumokat, jelentősen megnőtt az esetleges adatszivárgás és az illetéktelen hozzáférés kockázata.

A Canon kutatás-fejlesztési laboratóriumaiban gyártott chipek megannyi elektronikai eszközben működnek, ahogyan saját gyártású irodai eszközeiben is a magas szintű képérzékelők és mesterséges intelligencia által. A Canon nyomtatók eszköz-, adat- és hálózatvédelemmel vannak ellátva, őrizve a dokumentum biztonságát az életciklusa minden szakaszában. A bizalmas adatokat tartalmazó dokumentumokat az automatikus rögzítés és a releváns tartalom kinyerése után a Canon rendszere indexeli és a megfelelő kategóriába sorolja. A hibrid munkarendben a fejlett megfelelési szabályok egyszerűen végrehajthatók a dokumentumok teljes életciklusában. Független audit megoldás gondoskodik az adatvédelmi követelmények megfelelőségéről (mint pl. a GDPR).

Ökolábnyom mérséklése a nyomtatás terén – tudatos fejlesztésekkel

A körforgásos gazdaság a hagyományos lineáris gazdaság (kinyer, legyárt, eldob) alternatívája, amelynek célja, hogy a gazdasági tevékenységet fokozatosan elválassza a véges erőforrások fogyasztásától, csökkentve a hulladékot, az egyszer használatos anyagok használatának mellőzésével és a minél kisebb termék és csomagolás fejlesztésével. Az erőforrásokat a lehető legtovább használják, és közben maximális értéket nyernek ki belőlük. A termékeket és anyagokat az élettartamuk végén helyreállítják és regenerálják.

A Canon az eszközöket és alkatrészeket hosszú élettartamra gyártja. Gyakori a tízéves vagy annál hosszabb használat. Nagyvállalatoknál hamarabb cserélik az irodai készülékeket, például a termelékeny intelligens multifunkciós imageRUNNER sorozatból. A körforgásos gazdaság iránti elkötelezettsége mentén a Canon újragyártási programot indított és a visszavett nyomtatókat németországi üzemében alkatrészekre bontva alaposan felújítja. Az újragyártott imageRUNNER ADVANCE ES jelzésű fekete-fehér és színes multifunkciós eszközök ugyanúgy képesek a nyomtatási, szkennelési és másolási feladatokra, miközben nagyszerű előnyökkel jár alkalmazásuk a cégek és a környezet számára egyaránt. Ezek a készülékek 90 százalékban tartalmaznak újrahasználható, megjavított alkatrészeket. A vadonatúj modellekkel azonos minőségi szabványoknak megfelelően, ugyanazzal a teljes körű jótállással rendelkeznek, és jelentős mértékben támogatják a cégek környezetvédelmi kötelezettségeinek teljesítését.

A Canon elkötelezett az ENSZ Fenntarthatósági Céljainak eléréséért, hogy 2050-re nettó nulla széndioxid kibocsátást érjen el a termékei teljes életciklusában. Ehhez hozzájárul automatizált szerviz folyamataival is. A fizikai látogatásokat és az utazással, közlekedéssel kapcsolatos környezeti hatást folyamatosan csökkenti. Az eszközök kihasználtsága, hatékonysága az eMaintenance távoli diagnosztikai alkalmazással nyomon követhető: a szerviz értesítést kap a gépek teljesítményéről (például fogyóeszköz csere vagy időzített karbantartás), és intézkedik. Nem szükséges tonert, festékkazettákat tárolni, mert még mielőtt kifogyna a nyomtatóból, már a felhasználóhoz érkezik az új csomag.

A Canon Climate Neutral nyomathordozói fenntartható forrásból származnak és rendelkeznek környezetvédelmi tanúsítványokkal (például FSC, PEFC). A nyomtatási minőséget és az érzékeny (pl. élelmiszerbiztonság, egészségügy) környezetekben is biztonságos beltéri alkalmazást számos tanúsítvány garantálja (3M™ MCS™ garancia, Avery Dennison ICS garancia, GREENGUARD Gold tanúsítvány). A vállalat MSZ EN ISO 14001:2015 nemzetközi szabvány szerinti Környezetközpontú Irányítási Rendszerrel rendelkezik, melynek célja a környezeti teljesítmény javítása a folyamatos fejlődés elveit követve.

Minőség mindenekelőtt – látványos alkalmazási területeken

Az irodai és otthoni felhasználás mellett jelentős mértékben növekszik a világban a digitális termelési célú nyomtatás, hiszen az életünk minden területén jelen van, az ismeretterjesztéstől a kereskedelmen át a gyártásig és még megannyi iparágban.

A digitális nyomtatás vívmánya az igény szerinti mennyiség gyártása. Egy könyvkiadónak például nem kell raktározni, selejtezni, kiárusítani, amennyiben a beérkező megrendelések szerinti mennyiség nyomtatja. Áruházi posztereket, információs anyagokat különösebb grafikai szaktudás nélkül is egyik napról a másikra előállíthatnak a munkatársak egy kiskereskedelmi üzletben amennyiben az üzlet ezt megkívánja. A belsőépítészetben funkcionális és dekorációs térbeli anyagok nyomtatással szintén személyes ízlés alapján gyárthatók néhány óra alatt változatos anyagokra. Csempe, bőr, fa hatású nyomtatással kápráztathatják el megbízóikat a lakberendezők. A vakok és gyengénlátók tájékoztatását segítő Braille nyomtatástól az intézményi beltéri és kültéri nyomatokon, művészeti reprodukciókon át, a termékekhez csomagolt használati útmutatókig – szinte felsorolhatatlan, mennyi üzleti és alkotói lehetőség rejlik a nyomtatásban. A kihívás mindezt úgy gyártani, hogy a fenntarthatósági törekvéseket is támogassák.

A nyomdák üzleti sikerei a szakértelem mellett a kreativitásukon, teljesítményükön, rugalmasságukon is múlik. A Canon nyomtatók fejlesztésének irányelve, hogy a nyomdák termelékenységét növelhessék a korábban tárgyalt változatos alkalmazási körökben, alacsony energiafelhasználással és minimális anyagveszteséggel. A globális cég kategóriájában egyedülálló módon a képalkotás teljes spektrumát lefedi, a képrögzítéstől a nyomtatásig. Kézzel fogható értéket teremtve a jövő, a környezet és az új generációk védelmét fókuszban tartva, hogy tevékenysége által a világ jó irányba változhasson.

Olvasson bővebben a Canon megoldásairól és lépjen kapcsolatba szakértőivel: https://www.canon.hu/business/

(x)

Véleményvezér

Nagyot javult a közbiztonság Európában

Nagyot javult a közbiztonság Európában 

Csak a nézettség számít.
Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban 

80 felett már nincs sok esélyünk.
A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben

A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben 

A francia elnök keményen beszólt az európai gazdaságpolitikának.
Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága

Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága 

A kormány tavalyi, többször módosított hiánycélja sem teljesült.
Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják

Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják 

Lassan mulatságba fullad a magyar elit kommunikációs vergődése.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo