hirdetés

Sorra kapjuk a pofonokat, mélyponton a forint, egyre drágább a hitel

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 15 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet.

hirdetés

Az elsődleges forgalmazók 26,19 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK 15 milliárd forintot fogadott el.

Drága hitel, romló forint (Fotó: Pixabay)Drága hitel, romló forint (Fotó: Pixabay)

Az aukciós átlaghozam 12,84 százalék volt, 97 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál, és 56 bázisponttal magasabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama 2022 elején 4,11 százalék volt, 2021 elején 0,43 százalék, 2020 elején pedig 0,03 százalék.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt, 7 éves, változó kamatozású kötvényből, a meghirdetett mennyiségnek megfelelően, 15 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 20,15 milliárd forint értékű ajánlat érkezett.

A tízéves zöld kötvény aukcióján, szintén a meghirdetett összegnek megfelelően, 10 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 13,32 milliárd forint értékű ajánlat érkezett. Az aukciós átlaghozam 9,79 százalék volt, 93 bázisponttal magasabb az egy hónappal korábbi aukción kialakultnál.

Új árfolyammélypontra gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon. A forint új mélypontja 419,36 forintos jegyzés az euróval, 434,78 forintos jegyzés a dollárral és 441,67 forintos jegyzés a svájci frankkal szemben. Az euró jegyzése délelőtt tíz órakor 417,94 forinton állt, a dolláré 432,77 forinton, a svájci franké pedig 439,56 forinton, sorrendben 1,7 százalékkal, 2,0 és 1,5 százalékkal gyengébben a kora reggeli kezdésnél. (MTI)

hirdetés

Véleményvezér

Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.
Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Jó volt a termés világszerte, a túlkínálat miatt pedig legalább 50 százalékot esett az avokádó globális ára.
Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo